موسسه مجازی طب جامع اسلامی شفای قرآن

موسسه مجازی طب جامع اسلامی شفای قرآن
‏وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا‏ 
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان موسسه طب جامع اسلامی شفای قرآن و آدرس shefateb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





«جلسه هشتم»

ذکر ها و آداب معنوی غذاها:

هر غذایی ذکر خواص خود را دارد. گفتن ذکر در هنگام طبخ غذا سبب روحانی شدن غذا و افزایش انرژی های مثبت شده و باعث اثر معنوی آن غذا در جسم و روان ما خواهد شد.

به طور قطع هر غذایی که با ذکر تهیه شده باشد سالمتر و لذیذتر است. از معروفترین ذکرها برای تمام غذاها، « بسم الله الرحمن الرحیم»، صلوات، یا نور رزاق، وضو داشتن هنگام طبخ غذا و همچنیم خواندن سوره تریش.     

ظروف: ظروف مسی و روی به دلیل آزاد کردن این عناصر با ارزش به درون غذا باعث تاثیر بر عملکرد سیستم مغز و اعصاب و غدد درون ریز بدن می شود- ولی یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آن است و باید به موقع قلع اندود شود. نگهداری طولانی مدت برخی از غذاها در ظروف قلع اند و هم خطرناک است. ظروف سفالین بهترین نوع ظروف برای نگهداری غذاها هستند. ظروف چینی و پیرکس ضرری ندارند، نفعی هم ندارند- ظروف چوبی اگر از مواد مناسب تهیه شود برای انواع غذاهای سرد مناسب است- ظروف چدنی هنگام طبخ با مواد غذایی ترکیب شده و مضر می باشند- ظروف سنگی برای طبخ غذاهای گوشتی مانند انواع خورشت و آبگوشت مفید است این ظروف از بهترین ظروف هستند- ظروف ملامین به دلیل داشتن مواد حلقوی یا آروماتیک برای سلامتی مضر است- ظروف آلمنیوم هنگام پخت یونهای آزاد به غذا اضافه می کند که می تواند موجب بروز آلزایمر بلغم- راشیتیسم یا نرمی استخوان و کم خونی می شود- ظروف تفلون اکثراً بهداشتی نیستند- تفلون دارای ماده ای است به نام پلی تترا فلوئوراتیلن که این ماده برای سلامتی مضر است- روکش برای ظروف آلمنیومی و یا چدنی بیشتر از تفلون استفاده می شود- تفلون دارای فلز کادمیوم است که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا شده و باعث بروز سرطان و کوتاهی قد و ضایعات پوستی و کم خونی می شود- ظروف لعابی از کیفیت بهتری نسبت به ظروف تفلون و آلمنیوم برخوردار است. ظروف پلاستیکی بهداشتی نیستند و در بعضی افراد از جمله کودکان ایجاد آلرژی و حساسیت می کنند- ظروف نقره، عمده مضرات آن ترکیب شدن آن با غذات به عنوان مثال اگر قاشق نقره ای را در زرده تخم مرغ فرو کنیم به سرعت اکسید شده و تغییر رنگ می دهد.

ظروف فوم که در رستوران های فست فود مورد استفاده قرار می گیرد به علت اینکه از نفت خام استفاده می شود، سرطان زاست- ظرف استیل سبب ورود سرب به غذا شده و سرطان زا است.
 اقلام و اغذیه های خطرناک:

روغن نباتی و کره گیاهی : مصرف این روغن ها در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگها- تنگی عروق قلب- افزایش فشار خون- افزایش کلسترول بد- کاهش کلسترول خوب یا HDL همچنین اسیدهای چرب موجود در این غذا موجب ایجاد زخم های گوارشی، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن می گردد- در مورد کره گیاهی یا مارگارین طبق تحقیقات در آمریکا بر روی 13 هزار بیمار ثابت شده که مارگارین در رسوب چربی و کلسترول در عروق و تشکیل پلاک چربی در عروق کرونر قلبی و بیماریهای ایسکمیک قلبی نقش موثر دارد و از عوامل سکته قلبی به شمار می رود.

تعریف ایسکمیک: نرسیدن خون و اکسیژن به رگهای قلب را ایسمیک می گویند.

توصیه می شود به جای این ها از روغن های حیوانی استفاده شود- افراد زیر 40 سال می توانند به راحتی از روغن های حیوانی استفاده کنندو افراد بالای 40 سال فقط یک بار آن هم در روز استفاده کنند. در این رابطه فرموده اند از گاو شیرش شفاء روغنش دوا و گوشتش مرض است-

بهترین روغن، روغن زیتون است- روغن دنبه: طرز تهیه ← 4 کیلو دنبه، 4 لیوان ماست، 1 لیوان سرکه و کمی هل تا دنبه که سرد و تر است گرم شود یا سیر همراه با دنیه چرخ کرده م مخلوط نموده، روی شعله ملایم گذاشته وقتی آب شد صاف کرده،

روغن زیتون- کنجد- ذرت- آفتاب گردان طبیعی- هسته انگور از روغن های خوبند-

مضرات سرخ کردن: با سرخ کردن با دمای بالای 150 باعث می شود مقدار زیادی از املاح معدنی، آنزیم ها و مواد مفید غذایی از بین برود و غذا دیر هضم شود. سیستم گوارش بدن را مختل و آنرا خسته و فرسوده می کند- توصیه می شود به جای سرخ کردن از بخارپز یا آب پز استفاده شود- غذاهای پر چرب- مصرف زیاد از حد روغن باعث بروز اضافه وزن بدن و چاقی شده و همچنین موجب افزایش چربی خون می شود-

نوشیدنی های صنعتی: اعم از گازدار، مانند نوشابه، دلستر، مء الشعیر صنعتی، نوشابه های بدون گاز مانند آبمیوه های صنعتی و ...  این نوشیدنی ها باعث پوسیدگی دندان ها، چاقی، سوء تغذیه- سنگ کلیه- چین و چروک پوست- پوکی استخوان- بیماری های کبدی- دیابت- آلرژی- کاهش حافظه-بیماری های قلبی و عروقی و ... می شود. توصیه می شود به جای آن ها از انواع شیرهای گیاهی مانند شیر بادام – شیر گردو- شیر پسته- شیر فندق – شیر خرما و ... یا از انواع شربت های طبیعی مثل شربت عسل با عرق بهار نارنج – شربت شاتوت- شربت توت فرنگی – انواع دم کرده های گیاهی و سنتی و ... استفاده شود.

دوغ با مصلحات آن مصرف شود. سرکه انگبین هم مفید است. نکته: نوشابه حاوی بنزوات سدیم است به عنوان ماده نگهدارنده که بسیار سمی خطناک و سرطان زاست متاسفانه در نوشابه های موجود در ایران از حد مجاز استاندارد هم بالاتر است- این ماده به شدت باعث آسیب به سلول های کبدی می شود- مواد رنگی در نوشابه هم به شدت برای قلب مضر است و سبب بی قراری و نامنظمی ضربان قلب می شود. گاز CO2  در نوشابه سبب پوکی استخوان می شود و ضعیف شدن دریچه انتهایی مری ( کاردیا ) را موجب می شود که باعث برگشت غذا از مری به معده می شود ( ریفلاکس ) فسفر و اسید فسفریک در نوشابه باعث پوکی استخوان و ایجاد سنگ کلیه می شود. قند موجود در نوشابه باعث چاقی می شود.

قند و شکر مصنوعی: قند و شکر موجود در انواع بیسکویت، آدامس، کیک، کلوچه، یخمک، نوشابه، بستنی، فالوده و ... باعث بیماری های متعددی می شود که برخی از آنها عبارتند از:

سرکوب سیستم ایمنی بدن- افزایش بیماری های قلبی- عروقی- افزایش فشار خون- چاقی- کاهش ویتامینE – کاهش حافظه- کاهش توانایی عملکرد آنزیمهای بدن- به هم خوردن تعادل هورمونهای بدن از جمله هورمون رشد و یا دیابت- یبوست- سرطان پروستات- سرطان پستان- سرطان تخمدان- سرطان انتهای روده بزرگ- سنگ کلیه صفرا – سنگ کلیه- آسم و آلرژی- میگرن- انواع سردرد های شدید- کیست تخمدان- افزایش هورمون استروژن در مردان- نازائی- پیری زودرس و ... می شود.

توصیه می شود به جای آنها از عسل- شکر سرخ- توت- مویز و سایر شیرینی های طبیعی استفاده شود.

آب یخ: نوشیدن آب یخ، تغییر ناگهانی در دمای بدن و معده ایجاد کرده، باعث غلیظ شدن شیره معده- از دست رفتن املاح موجود در خون و عدم تعادل سدیمو پتاسیم در بدن شده که می تواند منجر به صدمه به سیستم عصبی و کبد و کلیه شود- طب سنتی یخ را سودا زا دانسته حتی اگر درون آب ذوب شود باعث بسیاری از بیماری های سوداوی میشود.

بستنی و فالوده صنعتی: یخ موجود در بستنی و فالوده و یخمک و نوشمک و ... می تواند باعث دیسک کمر- ضعیف شدن اعصاب رحم- سقط جنین و نازائی و ضعف سیستم مغزی- نخاعی و ... شود-

کربوکس متیل سلولز موجود در بستنی که در کارخانه های صنعتی به عنوان حجم دهنده و تغلیظ کننده به جای پور ثعلب بکار میرود- می تواند باعث بیماری های صرع- دردهای شدید ناحیه لگن به خصوص در دوران عادت ماهیانه-  توصیه می شود به جای اینها از فالوده و بستنی های میوه ای و سنتی استفاده شود.

مرغ و تخم مرغ ماشینی: استفاده از آنها به چند علت توصیه نمی شود:

مرغ ماشینی به دلیل محرومیت از نور آفتاب و  بیداری مداوم ( 50-45 ) روز اسید لاکتیک فراوان در بدن آنها ذخیره می شود و باعث بیماریهای چون افسردگی، ترس، اضطراب، دیدن کابوس می گردد. مرغها با تزریق هورمون رشد به سرعت رشد کاذب پیدا کرده و فرآیند رشد طبیعی خود را طی نمی کنند که این باعث کاهش ارزش غذایی آنها می شود. استفاده از هورمون های استروژن و تستسترون (مردانه ) در مواد تغیه حیوانات باعث بلوغ زودرس و انسان می شود و هر چه سن بلوغ و یائسگی پایین تر باشد میزان ابتلا به سرطان افزایش می یابد به همین دلیل امروزه سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان شیوع زیادی پیدا کرده است. توصیه می شود در صورت امکان از مصرف آنها بخصوص پوست و جگر مرغ دوری کرده و به جای آن ا مرغ و تخم مرغ محلی و دیگر پرنده های خانگی استفاده گردد.

پرنده هر چه بلند پرواز ترباشد و از غذاهای طبیعی و متنوع طبیعت ساتفاده کرده باشد گوشتش گرم تر است

گوشت زیاد و استفاده از گوشت: استفاده از گوشت در حد متعارف مشکلی ایجاد نمی کند(هفته ای یکبار) ولی استفاده مکرر آن موجب افزایش کلسترول- بالا رفتن اسید اوریک- نقرس( در مفاصل مخصوصاً ناحیه انگشت شصت پا ) و سایر بیماریهای مفصلی می گردد-

گوشت گاو سودازا و خون را غلیظ کرده و برای کبد مضر است- ابوعلی سینا 16 نوع بیماری  مهلک را به مصرف گوشت گاو مرتبط میداند- از جمله: جزام- واریس- بواسیر- سرطان- مالیخولیا – همچینین سودای موجود در گوست گاو موجب تیرگی پوست صورت افسردگی- وسواس- بزرگ شدن طحال  و سایر بیماری های سوداوی می شود-

توصیه می شود به جای آن از گوشت گوساله یکساله- گوشت شتر- گوشت گوسفند- بوقلمون- مرغ و خروس محلی استفاده نمود-

فرآورده های گوشتی صنعتی : مانند سوسیس- کالباس- همبرگر- کباب لقمه- هات داگ و ...

بدلیل داشتن نیترات سدیم موجود در آنها در بدن با گلوبین موجود در خون ترکیب شده و ماده ای به نام نیتروزآمین ایجاد می کند که موجب بروز سرطان معده می شود- همچنین فسفات موجود در آنها باعث اختلال در جذب کلسیم و خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. نمک و چربی زیاد موجود در آنها خطر ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی را بالا میبرد.

وجود چاشنی های متعدد مانند سیر زیاد- فلفل و سایر ادویه های تند بر کبد اثر تخریبی داشته و انواع ناراحتی های پوستی مانند جوش یا آکنه را ایجاد می کند.

ساندویج و پیتزا: بخاطر داشتن سوسیس و کالباس، بیماریهای مختلفی را باعث می شوند. خمیر پیتزا به دلیل داشتن آرد نول در روده تبدیل به قند شده و تولید الکل می کند می تواند موجب بیماری میگرن شود. از دیگر عوارض ناشی از این غذاها بیماری های پوستی- گوارشی- عصبی و یبوست است که خود باعث عوارضی چون هموروئید- شقاق معده- کولیت یا قلنج روده می شود.

پنیر پیتزا و پنیرهای مشابه آن در اثر ماندن و تخمیر زیاد حالت کش دار پیدا می کنند و سودازا می باشند توصیه می شود به جای اینها از فلافل که از غذاهای مفید و سنتی ایرانی می باشد استفاده شود به شرط اینکه روغن آن سوخته نباشد. غذاهای آماده و رستورانی مانند فست فود بر اساس تحقیقات انجام شده به دلیل استفاده از افزودنی های صنعتی و مواد اولیه مثل سوسیس و کالباس با روش نادرت تهیه آن باعث امراض سوداوی مانند ناراحتی های پوستی- عصبی – دیدن خوابهای آشفته- کابوس و ریزش مو در انسان می گردد. همزمان با گسترش رستورانهای فست فود در دنیا پدیده ی چاقی نیز رواج یافته که خود چاقی باعث امراضی از قبیل بیماریهای قلبی- سرطان روده – معده- سینه- فشار خون بالا و نازایی می شود.

 ماکارونی- لازانیا و انواع رشته های صنعتی : ماکارونی چون با آرد نول درست می شود و به دلیل حالت خمیری و زیاد جویده نشدن بزاق کمتری تولید شده و به راحتی هضم نمی شود و فاقد فیبر گیاهی بوده و ایجاد یبوست می کند و باعث به وجود آمدن ستم پتومائین نفخ معده و روده – و گازهای سمی دیگر در روده ی بزرگ می شود- کاکارونی حاوی گلوتن صنعتی است که سرطان زا می باشد- از عوارش دیگر ماکارونی یبوست است-

پفک: در یک تحقیق علمی در انگلستان مشخص شده که درصد عقیمی و ناباروری در کودکانی که پفک زیاد مصرف کرده اند بیشتر از بقیه ی کودکان است. پفک حاوی ماده ی تارترازین همان مادهی قرمز و نارنجی می باشد که سبب اختلال رفتاری- اضطراب و پرخاشگری و تند خویی و حالتهای عصبی در افراد می شود- پنیر در پفک چسبندگی فوق العاده ای در دندانها دارد به طوریکه با 7 مرتبه مسواک زدن صحیح متوالی باز هم پفک لای دندانها مشاده می شود- پفک اشتهای طبیعی کودکان را از بین می برد.

برنج سفید: پر مصرف ترین اقلام سفره ایرانی است- مصرف زیاد آن بسیار مضر است- سودازا است و خون را به شدت غلیظ و ایجاد شده ( انسداد عروق ) و ایجاد سنگ کیسه ی صفرا و سنگ کلیه می کند باید آن را کمتر مصرف کرد و در صورت مصرف به صورت کته یا شوید پلو و یا برنج همراه با مصلحات آن مانند زعقران و زیره استفاده نمود. نتیجه تحقیقی در ایتالیا نشان داده رژیم غذایی حاوی مقدار زیاد غلات بدون سبوس مخصوصاً نان سفید باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه می شود.

سس مایونز: سسها حاوی زرده تخم مرغ، روغن مایع و ادویه های مختلف هستند که مصرف این گونه مواد مشکلات زیادی مانند سنگهای صفراوی- ناراحتی های کبدی- آلرژی – چرب شدن سریع پوست و مو- گرفتگی عروق قلبی ایجاد می کند. این سس حاوی ماده ی نگهدارنده پتاسیم و بنزوات سدیم است که سرطان زا بوده. به تجربه ثابت شده هیچ ماده ی غذایی به اندازه ی سس مایونز موجب صدمه به پوست و ایجاد جوش مخصوصاً در خانمها نمی شود.

ادویه های تند: اگر به مقدار کم مصرف شود مشکلی ایجاد نمی کند، ولی اگر بطور مرتب و زیاد مصرف شود باعث ناراحتی های پوستی و آلرژیهای شدید، آسم، غلظت خون، خارش چشم و التهاب کبد می شود.

نمک: استفاده مداوم از چاشنی های شور مضر و سودازاست و سلامتی انسان را به خطر می اندازد. بهتر است بیش از مقدار لازم ( 6 کیلوگرم در روز ) استفاده نشود. مصرف زیاد نمک اثرات مضری بر سلامتی انسان دارد که مهمترین آنها عبارتند از فشار خون، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، بیماریهای کلیوی و احتباس مایعات بدن ( ورم ).

طبق سفارش بزرگان توصیه می شود نمک را قبل و بعد از غذا مزه مزه کنیم که باعث رفع صدها بیماری می شود، نه اینکه ان را به غذا اضافه کرده و مشکلات زیادی ایجاد کنیم فقط به قدری که مزه ی غذا اصلاح شود می توان به ان نمک اضافه کرد.

پخت غذا در زودپز و درجه حرارت بسیار بالا و فشار ناشی از بسته بودن محیط پخت موجب دگرگونی مواد غذایی شده و سیستم گوارشی را فرسوده می کند و مواد سرطان زا تولید می کند. در طب سنتی غذا باید آهسته و پیوسته پخته شود.

خشکبار تیزابی مویز- انجیر خشک- کشمشهای سفید و سبز- قیسی: تیزاب که نام دیگر ان اسید نیتریک است و جهت مراقبت و جلوگیری از فساد برای ماندگاری بیشتر مواد مورد استفاده قراز می گیرد. این ماده بر اثر تبدیل شدن به نیتریت و نیتروزآمین با هموگلوبین خون ترکیب شده و بیماریهای بسیار خطرناکی از جمله سرطان خون ایجاد می کند.

دخانیات، مواد مخدر و نوشابه های الکلی: برخی از مضرات آنها عبارتند از: ریزش مو- آب مروارید- چین و چروک پوست- ضایعات شنوایی- سرطان- ( مخصوصاً سرطان مثانه آقایان بیستر )- فساد دندان ها- پوکی استخوان- بیماریهای قلبی- زخم معده- سرطان رحم- سقط جنین- سیروز کبدی- تغییر شکل سلولهای جنسی و ...

شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه: به دلیل از دست دادن بیش از حد چربی و وجود مواد نگهدارنده طبیعی سرد و تر داشته می تواند موجب عوارضی چون سردرد- خواب آلودگی- فراموشی- بیماریهای گوارشی- روماتیسم و ... شود. شیر باید تبدیل به پنیر شود تا برای بدن قابل استفاده شود اگر پنیر نبود بیشتر باید با مصلحات هورده شود.

توصیه می شود به جای آنها از لبنیات محلی با مصلحات استفاده شود. ( عسل، گلاب، هلف خرما )

میوه های گلخانه ای و غیر فصلی: طبق فرمایش امام صادق علیه السلام زمان رسیدن میوه ها با زمان احتیاج بدن هماهنگ بوده و خوردن میو ههای غیر فصلی مضر می باشد. مثلاً خیار که در تابستان می روید حدود 95% آب و 5% املاح دارد که در گرمای شدید تابستان و افراد گرم مزاج بسیار مفید است.

اما مصرف آن در زمستان و فصول دیگر باعث بیماریهای مختلف بلغمی می شود.

همچنین میوه خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای به دلیل اصلاح ژنتیکی، مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی و همچنین تاثیر گازهای گلخانه ای مضر است و انواع آلرژی و حساسیتهای پوستی را ایجاد می کند.

از نظر طب سنتی در فصلهای سرد بهتر است بیشتر از سوپ و مواد گرمی استفاده کرد و در فصلهای گرم از سالاد و مواد خنکی استفاده کرد.

مواد کاقئین دار چای: تاثیرات کافئین در بدن عبارتند از بیماریهای گوارشی، کم خونی، حرکت نامنظم ماهیچه های قلب، فشار خون بالا، زایمان زودرس، کاهش جذب اهن در روده ها، افزایش اپی نفرین و نور اپی نفرین و کاتیکول آمین ها و ...

در منابع طب سنتی چای سیاه را نسبت به انواع دیگر چایی ضعیفتر و پست تر معرفی کرده اند. توصیه می شود به جای چای از انواع دمکرده های گیاهی با خواص مختلف و متناسب با مزاج هر فرد استفاده شود.

ترشی و سرکه های صنعتی: مصرف این ترشی ها اشتهای کاذب تولید نموده و باعث پرخوری می گردد و می تواند موجب ناراحتی گوارشی مانند زخم معده و زخم اثنی عشر کردد. افرادی که بطور مداوم از این مواد استفاده می کنند به دلیل غلبه ی سردی مستعد ابتلا به بیماریهای استخوانی و مفصلی، ضعف اعصاب، صرع و ناتوانی جنسی می شوند. توصیه می شود به جای استفاده از آنها از ترشی های گیاهی مثل آب لیمو ترش تازه، سرکه های طبیعی مانند سرکه ی سیب، سرکه ی انگور و زیتون پرورده استفاده شود.

مایکروفر: به خاطر داشتن امواج الکترومغناطیستی باعث عوارضی چون آسیب سلولهای مغزی و دستگاه عصبی، سردرد، خستگی، آب مروارید و سرطان خون می شود.

روش صحیح تهیه ی سرکه انگبین: سرکه 1+ عسل2+ عرق نعنا2

ضروریه:

1- هوا 2- حرکت و سکون 3- خواب و بیداری4- طعام وشراب 5- استفراغ و احتقان 6- اعراض نفسانی

نکته: همانطور که در تعریف مفهوم نظام پزشکی که قبلاً شرح داده شد در مکتب طب سنتی ایران حفظ سلامت و تندرستی در درجه ی اول اهمیت قرار دارد و درمان بیماری وظیفه ی دوم پزشک است.

خستگی مزمن- کاهش حرارت غریزی- غلبه ی سردی و خشکی

 

1- هوا: حکمای طب سنتی برای هوا ارزش خاصی قائل بودند و به نقش هوای سالم در حفظ سلامت توجه داشتند. چون هوای تاثیر مهمی بر قلب و روح قلب حیوانی دارد و این روح خود بر روح مغز نفسانی   و طبیعی کبد اثر می گذارد. به عبارت دیگر هوا روی تمامی افعال و حرکات بدنی و نفسانی تاثیر می گذارد. تراکم جمعیت در یک محیط بسته و کیفیت نامناسب هوا دو عامل مهم نرسیدن اکسیژن کافی به بدن و دفع co2 از آن هستند و در بدن آشفتگی هایی پدید می آورند، این اختلالات گاه  حاد هستند و بیمار متوجه آن می شود و گاه مزمن می باشد و ممکن است مشکلات گوناگونی برای بیمار ایجاد نماید و حتی پزشکان را در تشخیص دچار سردرگمی کند. سه دسته ی این اختلالات خستگی مزمن می باشد.

 

که امروزه به علت آلودگی هوا و عدم تنفس هوای مناسب این اختلالات به طور گسترده مشاهده می شود. هوای آلوده به سرب موجب کاهش حرارت غریزی و افزایش تظاهرات بالینی غلبه ی سردی و خشکی مانند افسردگی، خوابهای آشفته، بی خوابی، خستگی و گرفتگی عضلات ساق پا می شود.

2- حرکت و سکون: حرکت برای تندرستی انسان و پس از آن نیز برای تمدد قوا بسیار لازم است، تمامی حرکات، حرارت را افزایش می دهند و موجب کاهش رطوبت بدن می گردند- ( درد زانو: حتی کمی حرکت رطوبت را کم کرده و درد کمتر می شود. )

استراحت رطوبت بدن را باز می گرداند و قوای لازم را برای حرکات بعدی فراهم می آورد- مقدار حرکت و مقدار سکون مناسب و مفید برای هر فرد بر پایه ی مزاج وی تعیین می شود و عدم تعادل در این الگوی فردی زمینه ساز بروز بیماریهای گوناگون می گردد. حرکت بیش از حد باعث ایجاد حرارت زائد شده و رطوبت بدن را کاهش می دهد. ( طبح گرم و خشک در تابستان در گرما ورزش نکند ) ( بلغمی در هوای گرم می توانند ورزش کنند ) فعالیت کم نیز باعث افزایش سردی و تری شده و باعث بیماریهای ناشی از سردی و تری مخصوصاً در مفاصل می گردد. جماع نیز از حرکات محسوب می شود که افراط در آن باعث خشکی بدن و کاهش حرارت غریزی و در نتیجه سردی بدن می گردد.

نکته 1 : اگر فردی که در سن جوانی ( گرمی و خشکی ) است بیش از حد فعالیت کند دچار حرارت بالا سردرد، کاهش وزن اشتها می شود، چنین فردی نیاز بیشتری به استراحت در جای خنک دارد.

نکته 2 : برای کسانیکه مزاج سرد دارند حرکت و ورزش مناسب است و آنها را به اعتدال نزدیک می کند.

3- خواب و بیداری :  تعادل خواب و بیداری بر حفظ سلامتی و درمان بیماریها اهمیت دارد ولی امروزه کمتر به ان توجه می شود. عدم تعادل در خواب و بیداری می تواند زمینه ساز بیماریهای مختلف گردد- خواب تمام اع

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 4 فروردين 1392برچسب:جلسه,هشتم , آموزش,طب, اسلامی,اسلام, درمان بیماریها را ارائه می دهد , ] [ 20:48 ] [ لقمان محمدیان ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ در جهت آموزش و ترویج پزشکی اسلامی راه ندازی شده است
امکانات وب
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 34
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 34
بازدید ماه : 180
بازدید کل : 91863
تعداد مطالب : 219
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

محکوم کردن توهین به پیامبر

تماس با ما
داستان روزانه