موسسه مجازی طب جامع اسلامی شفای قرآن
‏وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا‏ 
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان موسسه طب جامع اسلامی شفای قرآن و آدرس shefateb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فرستادن به ایمیل

مصرف بالای کلسیم (دررژیم غذایی ومکمل ها ) در زنان، با افزایش خطرمرگ ناشی از بیمارها به ویژه بیماری های قلبی و عروقی همراه است.

کارشناسان مصرف بالا ی کلسیم (که نقش محوری در فیزیولوژی انسان دارد) را توصیه می کنند ، به همین دلیل، بیش از 60 درصد از زنان میانسال و مسن در ایالات متحده آمریکا در حال حاضر مکمل های کلسیم مصرف می کنند.

 

اما مطالعات اخیراحتمال خطر بالاتر بیماری ایسکمیک قلبی و سکته مغزی را در اثر مصرف مکمل های کلسیم نشان می دهد، این نتایج درمطالعات  دیگر مشاهده نشده است و تعداد کمی مطالعات به بررسی این ارتباط پرداخته اند.

بنابراین محققان دانشگاه اوپسالا در سوئد، 61،443 زن سوئدی (متولد بین سالهای 1914 و 1948) را طی 19 سال برای بررسی این ارتباط  مورد مطالعه قرار دادند.

نتایج نشان داد که میانگین مصرف کلسیم در پایین ترین میزان 572 میلی گرم در روز(معادل پنج برش پنیر) و در بالاترین میزان  2137 میلی گرم در روز بود.

اطلاعاتی از زنان درمورد وضعیت یائسگی، درمان با استروژن پس از یائسگی، تاهل، وزن و قد، عادت سیگار کشیدن، فعالیت فیزیکی، اوقات فراغت و سطح آموزشی به دست آمد.

نتایج در طول 19 سال پیگیری نشان داد که ، 11،944 زن (17٪) فوت کردند: 3862 از این تعداد(32٪) از بیماری های قلبی عروقی، 1932 نفر (16٪) ازبیماری های قلبی و 1100 نفر (8٪) از سکته مغزی درگذشتند. بالاترین میزان مرگ های قلبی و عروقی و بیماری های قلبی در میان زنان با مصرف کلسیم بالاتر از 1400میلی گرم در روزمشاهده شد.

علاوه براین، محققان نسبت بالاتر میزان مرگ و میررا درمیان زنان با مصرف زیر 600 میلی گرم مشاهده کردند.

زنانی که دارای رژیم غذایی با میزان کلسیم بیشتر از 1400 میلی گرم بودند میزان مرگ و میر بالاتری نسبت به آن دسته زنانی که مکمل کلسیم مصرف نمی کردند، داشتند.همچنین زنان با مصرف بالای کلسیم (1400 میلی گرم / روز) در مقایسه با زنان مصرف کننده کلسیم  بین 600-999 میلی گرم در روز،بیش از دو برابر احتمال مرگ و میر داشتند.

محققان در توضیح یافته های خود گفتند که رژیم های غذایی با میزان بسیار کم و یا بسیار بالای کلسیم می تواند باعث بر هم زدن کنترل طبیعی خون و تغییرات درسطح کلسیم خون شود. بنابراین برای جلوگیری از شکستگی درافراد مسن باید آنها میزان مصرف کم کلسیم داشته باشند نه افزایش مصرف آن.

 

 

منبع: هفته نامه عصر پزشکی – شماره 231 –10 اسفند 91


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 23 مرداد 1392برچسب:, ] [ 18:54 ] [ لقمان محمدیان ]
 
هوالشافی    

تشنگی طولانی در روزه، مفید یا مضر؟

این روزها شاهد تبلیغات فراوانی بر علیه روزه ماه مبارک رمضان، خصوصاً تشنگی طولانی آن در روزهای گرم تابستان و ادعای اثرات سوء آن بر روی کلیه ها هستیم، در این مقاله از لحاظ علمی به بررسی اثرات استرس تشنگی طولانی در تابستان گرم بر روی سلول ها می پردازیم.

همانگونه که می دانیم سراسر بدن ما از تعداد بسیار زیادی سلول تشکیل یافته و این سلول ها برای انجام عملکردهای حیاتی خود به شدت وابسته به انرژی هستند و این انرژی از طریق سوختن مواد غذایی که عمدتاً شامل گلوکز می باشد، در داخل سلول ها تولید می شود و حتی چربی ها و پروتئین ها نيز برای تبدیل شدن به انرژی لازم است ابتدا به گلوکز تبدیل شوند و سپس گلوکز با اکسیژن ترکیب شده و ماحصل این فرآیند تولید انرژی می باشد که به صورت مولکول های ATP در دسترس قسمت های مختلف سلول ها، برای انجام عملکرد های خود، خواهند بود.

در واقع ترکیب گلوکز با اکسیژن پایه تولید انرژی در بدن ما می باشد، یا به اصطلاح عمومی فرآیند سوختن شامل واکنش زیر می باشد:

C6H12O6  +  6O2  =>  6CO2  +  6H2O  +  Energy

(انرژی بصورت ATP) + (6 مولکول آب خالص) + (6 مولکول دی اکسید کربن) => (شش مولکول اکسیژن) + (یک مولکول گلوکز)

همانگونه که مشاهده می فرمائید از ترکیب یک مولکول گلوکز و شش مولکول اکسیژن، شش مولکول آب خالص و انرژی تولید می شود.

سلول های بدن ما در طی فرایند متابولیسم یا سوخت و ساز دائمی خود، دچار انباشتگی و رسوبات فراوانی می شوند که این رسوبات موجب اختلال عملکرد قسمت های مختلف سلولی می شوند که از جمله این رسوبات می توانیم به لیپوفوشین یا پیگمان پیری اشاره کنیم که در اثر افزایش سن، بارز شده و موجب اختلال عملکرد سلولی بخصوص در سلول های قلبی می گردد، جنس رسوبات سلولی معمولا از مواد پروتئینی، چربی ها و قند ها می باشد. یکی از راه های حذف این رسوبات مختل کننده ی عملکرد های سلولی، گرسنه و تشنه نگهداشتن سلول هاست، تا سلول ها به علت کمبود انرژی مجبور شوند این مواد را به گلوکز تبدیل نموده و بسوزانند و تولید انرژی نمایند، اگر کمبود آب برای سلول ها بوجود نیاید، فرآیند کامل نمی شود و آخرین آثار رسوبات مذکور در سلول ها باقی می ماند، ولی در صورتیکه سلول ها به مدت طولانی در تابستان گرم، دچار کمبود آب شوند، مجبور می شوند علاوه بر کمبود انرژی با سوزاندن آخرین بازمانده های رسوبات سلولی به هر نحو که شده برای سلول آب تأمین نمایند، لذا روزه کامل اسلامی که از مبطلات آن مصرف آب است حتی یک قطره، این زمینه ی سازنده و مثبت را برای سلول های بدن ما فراهم می نماید خصوصاً در تابستان گرم و این فرآیند نه تنها برای سلول های کلیه زیانی ندارد بلکه با آزاد شدن سلول های توبولهای کلیوی از شر انباشتگی ها و رسوبات سلولی، عملکرد آنها بهتر نیز می شود چون بنا به گفته کتاب رابینز که از کتب اصلی و مرجع آسیب شناسی می باشد، یکی از علت های اصلی تشکیل سنگ کلیه عملکرد نامناسب سلول های توبولهای کلیوی است، که با روزه می توانیم این سلول ها را پاک سازی و به چرخه عملکرد طبیعی خود باز گردانیم.

نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که اساساً تئوری خوردن فراوان آب (به استثنای آب جوش ولرم شده) با عملکرد طبیعی سلول ها منافات دارد، زیرا در فرآیند تولید انرژی که از سوختن مواد غذایی انجام می شود، آب سرد شامل آب لوله های شهری، آب معدنی، آب یخچال و آب آبسرد کن می تواند با کم کردن حرارت محیط، که باید در طول فرآیند 37 درجه باشد، تداخل ایجاد نمايد و تولید مولکول های حامل الکترون مانند NADH را کاهش داده و باعث کمتر تولید شدن انرژی در سلول ها به صورت کاهش تولید ATP می گردد.

لذا توصیه ما مصرف آب جوش با خرما یا آب جوش ولرم شده و یا شربت عسل خنک به جای آب سرد خصوصاً در کسانی است که دچار بیماری هستند، می باشد.

البته استثنایی نیز وجود دارد مانند اینکه در ماه تموز (23 تیر ماه تا 22 مرداد ماه) به علت گرمای ذاتی هوا نوشیدن آب سرد به صورت ناشتا توصیه شده است ولی این موضوع را نباید به خوردن آب سرد فراوان تا روزی 8 یا 16 لیوان در روز در تمام ایام سال و برای همه افراد تعمیم داد، ضمن اینکه در بعضی روایات خوردن آب سرد بیماری زا و خوردن آب گرم دارو تلقی شده است.

خوردن زیاد آب سرد، با کم کردن انرژی سلولی موجب کاهش انرژی پمپ های سطح سلولی به نام Na-K ATPase می گردد و کاهش عملکرد این پمپ ها با احتباس سدیم در داخل سلول ها موجب ورود آب به داخل سلول ها شده و باعث تورم سلولی می گردد و خود می تواند باعث اختلال عملکرد سلول های سراسر بدن شده و ضمن ایجاد اضافه وزن، باعث اختلال عملکرد سلول های ایمنی بدن شده و نهایتاً شناخت خود و عوامل بیگانه را مختل نموده و باعث بروز بیماری های با منشا خود ایمنی مثل ام اس، لوپوس، آرتریت روماتوئید و ویتیلیگو گردد و همچنین می تواند با کم کردن قدرت سیستم ایمنی بروز برخی عفونت های شایع مثل عفونت های مجاری ادراری و کلیه ها، سینوزیت و سایر مشکلات گردد.

تورم سلول ها در پروستات می تواند علائم پروستاتیسم در مردان مسن را مثل نازک شدن قطر ادرار، تکرّر ادرار و قطره قطره آمدن ادرار را موجب شود.

بنابراین مصرف فراوان آب سرد بیماری زاست و توصیه ما مصرف شربت عسل خنک در مواردی است که نوشیدنی خنک مطلوب است و مصرف آب جوش و خرما و دمجوش ها و عرقیات در مواردی است که مصرف نوشیدنی های گرم مطلوب می باشد.

 

دکتر حسن اکبری

متخصص و دانشیار آسیب شناسی سلولی

مدرس و محقق طب اسلامی ایرانی


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 13 مرداد 1392برچسب:تشنگی طولانی در روزه، مفید یا مضر؟, ] [ 19:42 ] [ لقمان محمدیان ]

روانشناسی بهداشت ، در سالهای اخیر اهمیت زیادی برای نقش راهبردهای مقابله و سبك زندگی افراد در چگونگی وضعیت سلامت جسمانی و روانی آنها قائل شده است . شیوه های مقابله ؛ تواناییهای شناختی و رفتاری ای هستند كه فرد مضطرب  به منظور كنترل نیازهای خاص درونی و بیرونی  فشارآور  به كار گرفته می گیرد .

در مقابله مذهبی از منابع مذهبی مثل دعا و نیایش ، توكل و توسل به خداوند و .... برای مقابله استفاده می شود. یافته های اخیر نشان داده اند از آنجایی كه این نوع مقابله ها هم منبع حمایت عاطفی و هم وسیله ای برای تفسیر مثبت حوادث زندگی هستند ، می توانند مقابله های بعدی را تسهیل نمایند ، بنابراین به كارگیری آنها برای اكثر افراد ، سلامت ساز است.

رفتارهای مذهبی ارزش مثبتی در پرداختن به نكات معنی دار زندگی دارند. رفتارهایی از قبیل  توكل به خداوند ، زیارت و غیره .... می توانند از طریق ایجاد امید و تشویق به نگرش های مثبت ، موجب آرامش درونی فرد شوند. باور به این كه خدایی هست كه موقعیت ها را كنترل می كند و ناظر بر عبادت كننده هاست ، تا حد زیادی اضطراب مرتبط با موقعیت را كاهش می دهد. به طوری كه اغلب افراد مؤمن ارتباط خود را با خداوند مانند ارتباط با یك دوست بسیار صمیمی توصیف می كنند و معتقدند كه می توان از طریق اتكاء و توسل به خداوند ، اثر موقعیت های غیر قابل كنترل را به طریقی كنترل نمود. به همین دلیل گفته می شود كه مذهب می تواند به شیوه فعالی در فرآیند مقابله مؤثر باشد.

به طور كلی مقابله مذهبی ، متكی بر باورها و فعالیت های مذهبی است و از این طریق در كنترل استرس های هیجانی و ناراحتی های جسمی به افراد كمك می كند. داشتن معنا و هدف در زندگی ، احساس تعلق داشتن به منبعی والا ، امیدواری به كمك و یاری خداوند در شرایط مشكل زای زندگی ، برخورداری از حمایت های اجتماعی ، حمایت روحانی و ..... همگی از جمله منابعی هستند كه افراد مذهبی با برخورداری از آنها می توانند در مواجهه با حوادث فشارزای زندگی ، آسیب كمتری را متحمل شوند.

مذهب می تواند در تمامی عوامل ، نقش مؤثری در استرس زایی داشته باشد و در ارزیابی موقعیت ، ارزیابی شناختی فرد ، فعالیت های مقابله ، منابع حمایتی و .... سبب كاهش گرفتاری روانی شود. بر این اساس ، مدتها است كه تصور می شود بین مذهب و سلامت روان ارتباط مثبتی وجود دارد و اخیراً نیز روانشناسی مذهب ، حمایت های تجربی زیادی را در راستای این زمینه فراهم آورده است . ویتر و همكاران او نشان دادند كه 20 تا 60 درصد متغیرهای سلامت روانی افراد بالغ ، توسط باورهای مذهبی تبیین می شود. در مطالعه دیگری ، ویلتیز و كریدر نشان دادند كه در یك نمونه 1650 نفری با میانگین سنی 50، نگرش های مذهبی با سلامت روانی رابطه مثبتی دارند. به علاوه مذهبی بودن با رضایت زناشویی در مردان و زنان و رضایت شغلی در مردان مرتبط بود.

بر اساس مطالعات انجام شده دیگر ، بین مذهبی بودن و معنا دار بودن زندگی و سلامت روانی ارتباط نزدیكی وجود دارد. در یك بررسی كه 836 بزرگسال با میانگین 4/ 73 سال شركت داشتند، معلوم شد كه بین سه شاخص مذهبی بودن ( فعالیت های مذهبی غیر سازمان یافته و فعالیت های مذهبی سازمان یافته ) و روحیه داشتن و دلگرمی به زندگی ، همبستگی مثبتی وجود دارد . به علاوه اسپیكا  و همكارانش ، 36 مطالعه تجربی در مورد مرگ و درگیری مذهبی را مرور كردند و نتیجه گرفتند كه ایمان قوی تر ، یا معتقد بودن به زندگی بعد از مرگ با ترس كمتر از مرگ همبستگی دارد. همچنین افرادی كه نمره بالاتری در شاخص مذهب درونی داشتند ، ترس كمتری را از مرگ گزارش كردند.

مطالعات دیگر ، تأثیر مداخلات مذهبی را در كاهش اضطراب و تحمل فشارهای روانی پس از بهبودی ، نشان داده اند . به عنوان مثال ، نتایج دو بررسی نشان داد ، كسانی كه به اعتقادات مذهبی پایبند بودند ، اضطراب و ناراحتی كمتری را نسبت به كسانی كه به اعتقادات مذهبی پای بند نبودند ، گزارش كرده اند. گارنتر و همكاران در زمینه سلامت روانی و اعتقادات مذهبی شش مقاله را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند كه در تمام این مطالعات بین اعتقادات مذهبی و سلامت روانی رابطه مثبتی وجود دارد . هانت سازگاری زناشویی 64 زوج را مورد بررسی قرارداد و نشان داد كه مذهب به طور مثبت با سازگاری زناشویی ، خوشحالی و رضایت زناشویی بالاتر ارتباط دارد و همچنین نتیجه گرفت كه مذهب یك عامل مهم در جلوگیری از طلاق است.

زاكرمن و همكاران در پژوهشی گزارش كردند ، در افراد سالمندی كه نمره كمتری در شاخص مذهبی بودن به دست آوردند ، میزان مرگ ومیر 42% بود ، در حالی كه این میزان برای افراد سالمندی كه نمره شاخص مذهبی بالایی داشتند 19% بود. در مطالعه دیگری ، كونینگ ، كلین و همكاران دریافتند كه سرطان در بین افرادی كه نمره بالاتری در شاخص مذهبی درونی كسب می كنند كمتر شایع است . در بررسی دیگری ، مشاهده كردند افرادی كه همیشه از مقابله های مذهبی استفاده می كنند نسبت به افرادی كه كمتر و گاهی از این مقابله ها استفاده می كنند در 9 شاخص از 12 شاخص سلامت روانشناختی ، نمرات بالاتری كسب كردند . موریس اثر زیارت مذهبی را روی افسردگی و اضطراب 24 بیمار سالمند بررسی كرد. او دریافت كه علائم آنها بعد از زیارت رفتن كاهش زیادی داشته و حداقل تا ده ماه بعد از برگشتن از زیارت هم این اثر ادامه دارد . در مطالعه دیگری ، مكین توش نقش مذهب را در سازگاری افراد با یك رویداد معنی دار زندگی بررسی كرد. او با 124پدر و مادری كه كودك خود را به علت سندرم مرگ ناگهانی از دست داده بودند مصاحبه كرد و دریافت كه مذهبی بودن با یافتن معنی در مرگ ارتباط مثبتی دارد. به علاوه مذهبی بودن با افزایش صلاحیت روانی و كاهش ناراحتی در بین والدین در طی 18 ماه بعد از مرگ كودكانشان ، ارتباط داشت.

علیرغم این كه اكثر تحقیقات ذكر شده در ادیان دیگری صورت گرفته است و از آنجایی كه باور و اعتقاد ما مسلمانان بر این است كه دین اسلام به عنوان یك ایدئولوژی ، ارائه دهنده كامل ترین و سلامت سازترین سبك زندگی بشریت است و احكام و دستورات آن حوزه های وسیع اخلاقی ، بین فردی ، بهداشتی و اجتماعی را در بر می گیرد ، لذا مطالعه علمی اثرات و نقش متغیرهای مذهبی در سلامت روانی یك ضرورت اساسی به نظر می رسد .


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 13 مرداد 1392برچسب:نقش مذهب در سلامت روان, ] [ 19:32 ] [ لقمان محمدیان ]

العلم علمان ،علم الابدان و علم الادیان

نسخه شفای اعراض حمد و سپاس شافی حقیقی است.

آب، روغن و نمک سه عنصر مهم تشکیل دهنده بدن آدمی هستند؛ این سه ماده اصلی مثلث الکیان نامیده شده که ریشۀ آن از 4 عنصر به نام مربع الطبایع اخذ گردیده است که اگر این سه عنصر درست باشد بدن انسان در ماه صیام سلامت و قدرتمند است

.اگر این سؤال پیش آید که چه کنیم در ماه مبارک رمضان مقاومتمان در برابر گرسنگی و تشنگی بیشتر شود؟ این موضوع فقط به این ماه اختصاص ندارد؛ بهتر است بپرسیم چرا مقاومت ها کم شده است؟ چرا عمرهای بالای 120 سال به یکباره به زیر 50 سال  اخیراً 40 سال کاهش یافته است. /.روغن نباتی های کنونی طبیعت سرد دارند . ما باید روغنی مصرف کنیم که طبیعت آن گرم باشد . تا وقتی وارد بدن می شود با گرمای بدن سازگار باشد . روغن حیوانی ، روغن زرد ( که از ماست تهیه می شود ) و روغن ارده کنجد همگی مزاجشان گرم و تر است .

 

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ یک شنبه 13 مرداد 1392برچسب:توصیه بهداشتی: در ماه رمضان چه کنیم؟, ] [ 19:22 ] [ لقمان محمدیان ]

فرستادن به ایمیل

عواملی خارجی یا داخلی وجود دارند که در ساختار اخلاط و مزاج ما دخالت می کنند و موجب نگهداری سلامت ما و یا موجب از بین رفتن سلامت ما می شوند که به آن ها اسباب ضروریه یا سته ضروریه و یا اسباب سته می گویند که عبارتند از غذا و نوشیدنیها، هوا، احتباس و دفع، خواب و بیداری، حرکت و سکون و نهایتاً اعراض نفسانی.

در طب سنتی برای هر یک از این شش مورد تدابیری توصیه شده است که در ذیل به برخی از تدابیر مربوط به آداب غدا خوردن اشاره می گردد:

 

1- قبل، حين و تا 2 ساعت پس از غذا آب نخوريد.
2- قبل از غذا و بعد از غذا دو بار انگشت خود رابه نمك بزنيد و به دندانهاي خود بكشيد.
3- دو وعده غذا در روز، ابتداي روز و ابتداي شب ميل كنيد و اگر عادت به خوردن ناهار داريد آن را سبك ميل كنيد.
4- غذا را خوب بجويد.
5- با آرامش و آهستگي غذا بخوريد.

دیگر نکات ضروری در صرف غذا در ادامه ذکر شده است:

 

  • - سعي نمايند كه غذا از نوع دواي غذایي نباشد و در صورت استفاده، بهتر است همراه با آن از مصلحات آنها استفاده شود.
  • - مقدار غذا نباید به قدری زیاد باشد كه باعث فساد گردد، همچنین كم نیز نباشد كه باعث ضعف و لاغري و سقوط قوت شود.
  • - زمانی که هنوز مقداری اشتها به غذا داشته باشد دست از غذا خوردن بکشد.
  • - سكون و آرامش بعد از غذا داشته باشد زيرا سکون برای هضم لازم است. البته چند قدم حرکت کردن بعد از غذا مفید است چرا که سبب قرار گرفتن غذا در قعر معده می‌گردد. به طور کلی حرکت خفیف پس از غذا مناسب است ولی حرکات شدید توصیه نمی‌شود.
  • - بدون اشتهای واقعی غذا میل ننماید و در زمان گرسنگی واقعی نیز از به تأخیر انداختن غذا اجتناب کند؛ زیرا این کار موجب ریخته شدن صفرا و مواد نامناسب به معده می‌گردد و تأخير غذا بیش از نيم ساعت و نهايت يك ساعت خوب نيست.
  • - غذاهای مختلف را در یک وعده مصرف نکند چون سبب تحیّر طبیعت و سوءهضم می‌شود.
  • - زمانی که غذا هنوز در معده بوده و هضم نشده است از مصرف هر گونه خوراکی دیگر پرهیز نماید؛ زیرا که سبب عدم هضم و فساد هر دو غذا می‌شود.
  • - در دو روز سه بار غذا کامل (مفصل) میل نماید به این نحو که روز اول صبح و شام، و روز بعد ناهار میل کند.
    از مداومت بر یک نوع غذا پرهیز نمایند.
  • - غذای تابستان باید سرد بالفعل و زمستان گرم بالفعل باشد؛ به جهت اينكه ظاهر بدن در تابستان گرم است و اگر غذاي گرمي بخورد ظاهر و باطن هر دو گرم شده و هضم ضعيف مي‌شود. همچنین در زمستان، ظاهر سرد است پس هرگاه باطن با ورود غذاي سرد، سرد شود باعث خاموش شدن حرارت غريزي مي‌گردد. در دو فصل ديگر بايد غذا معتدل باشد.
  • - از طعام بي‌مزه اجتناب نمايند زیرا كه باعث از بین رفتن اشتها است.
  • - مداومت بر ترشیجات موجب ضعف و لاغری و مضر اعصاب است و  همچنین غذاهای بی‌مزه موجب کاهش اشتها و خستگی می‌شوند و غذاهای شیرین و چرب اشتها را از بین می‌برند و بدن را گرم می‌کنند و غذاهای شور لاغری و خشکی می‌آورند و برای چشم مضر هستند.
  • - مضرات غذاهای شیرین و چرب را با غذاهای ترش می‌توان رفع کرد و بالعکس مشکل غذاهای بی‌مزه با شوری و تندی قابل رفع است.
  • - رعايت عادات در دفعات غذا و كيفيت و كميت و اوقات غذا خوردن بنماید؛ زیرا که عادت حکم طبیعتِ دوم را دارد.
  • - غذاهای مرطب بارد مانند خورشت کدو، سوپ جو و ترشی‌های مرطب مانند تمرهندی و نارنج و غوره برای افراد صفراوی مزاج و غذاهای سرد که از بین برنده رطوبات باشد مانند غذاهای ترش برای افراد دموی مزاج مناسب‌تر است. افراد بلغمی مزاج به غذای گرم و لطیف مثل گوشت گنجشک و کبک با دارچین و زیره احتیاج دارند و بهتر است سوداوی مزاج‌ها غذاهای رطوبت‌بخشِ معتدل مانند گوشت بره و زرده تخم مرغ استفاده نمایند.
  • - در خوردن، رعايت ترتيب غذاها را نمايند كه غليظ را (مثل خورشتها و کبابها) در اول تناول نمايند و لطيف را (مثل سالاد بافاصله زمانی کوتاهی حداقل 20 دقیقه) بعد از آن، به‌ جهت اينكه قوه هاضمه در قعر معده بيشتر است اول قسمت غليظ را هضم مي‌نمايد و بعد از آن لطيف را و در هضم هر دو مساوي خواهند بود. البته در ترتیب مصرف غذاها، باید به مزاج معده و میزان گرسنگی نیز توجه نمود.
  • - در هنگامی که خیلی گرسنه هستید، توصیه می شود غذای غلیظ میل نمایید تا طبیعت مدبره شما  به آن مشغول گردد ولی اگر خیلی گرسنه نیستید، توصیه می شود غذای لطیف میل نمایید تا طبیعت مدبره شما با قوت کمتری به آن مشغول گردد بنابراین:
    در گرسنگي معتدل ارجح آن است که غذاي لطيف خورده شود.
    در گرسنگی مفرط ارجح آن است که غذاي غلیظ خورده شود.
  • - در فصول مختلف نیز برای خوردن توصیه هایی به شرح ذیل ارائه شده است:
    در فصل بهار : مقدار غذا معتدل باشد چون حرارت و مزاج بدن رو به اعتدال است
    در فصل تابستان : کم بخورد چون حرارت میل به ظاهر بدن داشته و حرارت در دستگاه گوارش کم است.
    در فصل پاییز : معتدل و مایل به رطوبت و لطافت باشد .
    در فصل زمستان : زیادتر و غلیظ تر از بقیه فصول باشد  چون حرارت میل به باطن و دستگاه گوارش دارد.

موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 13 مرداد 1392برچسب:توصیه بهداشتی: آداب غذا خوردن, ] [ 19:18 ] [ لقمان محمدیان ]

بسم الله الرحمن الرحیم. آیا تابحال شده تا بروشور توضیحی یکی از داروهای طب مدرن را مطالعه کنید. یکی از خادمین پایگاه جامع اطلاع رسانی امام مهدی عجل الله تعالی فرجهبروشور توضیحی داروی ذیل را که در درمان کودکی کمتر از دو سال (توجه کنید : کودکی کمتر از دوسال)  تجویز شده بود را در اختیار ما قراردادند. داروی زیر تنها جهت پیشگیری از عفونت شکستگی بسیار سطحی سر این کودک تجویز شده است.

پیروی بی چون و چرا از غرب (یا قرآنی بگوییم اهل کتاب) که به فرمایش قرآن وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ هستند عقول ما را نیز زایل نموده و حتی بدون کوچکترین تفکری این دارو بصورت انبوه در کشور تولید شده و به حلق کودکان معصوم ما ریخته می شود.  بعد هم آن می شود که نباید ..........

حال اگر یکی از حکمای طب اسلامی عسل را برای برای زخم کوچک این کودک تجویز کند متهم به دیوانگی و غیر علمی بودن و .... می شود.

قضاوت با محققین فهم درست قرآنی...

 

به این نکته بسیار مهم توجه فرمائید که بیماریهای زیر عوارض شایع این دارو هستند

 

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 14 تير 1392برچسب:, ] [ 22:28 ] [ لقمان محمدیان ]

با توجه به رشد روز افزون بيماري ها، آلزايمر و ابتلا يک نفر به اين بيماري در هر هفت دقيقه، دولت جديد بايد براي کنترل اين بيماري تدبيري بيانديشيد.

معصومه صالحي، رئيس انجمن آلزايمر ايران، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در مورد انتظار انجمن آلزايمر ايران از وزير بهداشت دولت جديد گفت: در سال‌هاي اخير با توجه به احتمال وجود بحران ناشي از رشد چشمگير بيماري آلزايمر در کشور هيات مديره انجمن آلزايمر ايران جلسات گوناگوني با وزير بهداشت سابق داشته و جلسات کار گروه متعددي را نيز تشکيل داديم ولي متاسفانه هيچ برنامه‌ قابل قبولي در اين زمينه به مرحله اجرا نرسيد.

وي در ادامه با تاکيد بر اينکه در جهان هر چهار ثانيه يک نفر و در ايران نيز هر هفت دقيقه يک نفر به بيماري آلزايمر مبتلا مي‌شود، افزود: دولت جديد بايد براي کنترل رشد روز افزون بيماري آلزايمر در کشور تدبيري بيانديشيد و براي بيست سال آينده در حوزه سلامت به منظور کنترل دقيق اين بيماري چشم انداز تعريف کند.

صالحي يادآور شد: افزايش آمار مبتلايان به آلزايمر نه تنها تاثير زيادي به سوي وضعيت روحي و اقتصادي خانواده‌ها دارد بلکه مي‌تواند به اقتصاد کشور نيز لطمه وارد کند بنابراين بايد رشد روزافزون اين بيماري را کنترل کنيم تا کشور را با چالشي جديد در سال‌هاي آتي روبرو نسازد.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 14 تير 1392برچسب:, ] [ 22:27 ] [ لقمان محمدیان ]

فرستادن به ایمیل

استفاده از مکمل ویتامین D در دوران بارداری یکی از مهمترین دلایل بروز آلرژی در کودکان است.

بین میزان غلظت ویتامین D در خون مادر و خون بند ناف نوزاد ارتباط مستقیم وجود دارد.
چنانچه میزان مصرف مکمل های ویتامین D در دوران بارداری کمتر باشد، احتمال وجود آلرژی در کودکان به خصوص در دوسال اول زندگی به مراتب کمتر است.
براساس نتایج تحقیقات قبلی ویتامین D نقش اساسی در استحکام استخوان ها و شکل گیری سیستم اعصاب و ماهیچه ها ایفا می کند؛ بنابراین کمبود آن نیز بسیار خطرناک است.
مهمترین راهکار در حفظ تعادل در این زمینه ، مراجعه دائم به متخصص مخصوصاً در زمان بارداری است.
استفاده از ویتامین D به شکل طبیعی به جای استفاده از مکمل های دارویی به دفعات توصیه شده است.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->

فرستادن به ایمیل

نگاه متخصص پزشکی ورزشی

دکترامیر حسین عابدی یکتا عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید:

تستوسترون یکی از هورمون‌های آنابولیک و از هورمون های شبه گنادی است. هورمون های آنابولیک باعث ساخت و ساز در بدن می‌شوند. این هورمون‌ها میزان ساخت پروتئین را افزایش و میزان تجمع چربی را کاهش می‌دهند و در نهایت با انتقال چربی از بافت چربی به خون، باعث می‌شوند بافت خشک بدن افزایش یابد. تستوسترون که به طور طبیعی در بدن ترشح می‌شود، در سنین رشد و بلوغ در کنار هورمون گنادوتروپین باعث بروز صفات ثانویه بلوغ در آقایان ( بزرگ شدن استخوان‌ها، حجیم و شکیل شدن عضلات، بم شدن صدا، رویش موهای صورت و ناحیه تناسلی و ... ) می‌شود. گاهی ورزشکاران به خصوص در ورزشهایی که نیاز به نیروی عضلانی دارد، ازاین هورمون نابجا و غیر از موارد درمانی، استفاده می‌کنند که این سوء مصرف بیشتر به این امید است که حجم بافت عضلانی افزایش یابد. در صورت مصرف نابجا، این هورمون می‌تواند ترشح طبیعی هورمون در بدن را مهار و ترشح آنزیم‌های لازم را نیز مختل کند و غده هیپوفیز  را که مسئول کنترل ترشح 6 هورمون دربدن است، تحت تأثیر قرار می‌دهد یعنی تزریق تستوسترون به بدن علاوه بر تأثیرات مستقیم، می‌تواند ترشح هورمون‌های تیرویید، رشد و کورتیزول را نیز مختل کند. شایع ترین عوارض سوء مصرف تستوسترون در مردان و زنان، آکنه های صورت، ریزش مو، تغییر میزان ترشح آنزیم‌های کبدی و ابتلا به کبد چرب، کاهش چربی خوب خون و افزایش چربی بد، افزایش تری گلیسرید، افزایش فشارخون، کاهش ایمنی بدن، بروز حالت های تهاجمی و کاهش میل و اذت جنسی است. عوارض شایع مصرف تستوسترون در مردان با مهار هورمون های محرک جنسی در هیپوفیز به وجو می‌آید که به کاهش اسپرم سازی و خیلی وقت ها به ناباروری فرد منجر می‌شود. علاوه بر این موارد، با تغییری که هورمون تستوسترون در بافت چربی ایجاد می‌کند، علایم افزایش سطح استروژن خون هم در فرد دیده می‌شود که به صورت بزرگ شدن سینه ها و تغییر در رشد موهای زاید بدن است. در مقاله های علمی متعددی نیز به ارتباط بسیاری از تومورها و سرطان ها از جمله سرطان پروستات با افزایش غیرطبیعی این هورمون دربدن اشاره شده است. وقتی این زیان‌ها را در کنار هدفی که فرد از مصرف غیر طبیعی تستوسترون دارد، قرار می‌دهیم، می‌بینم این کار بسیار غیر منطقی و نا معقول است.

در پزشکی فقط برای افرادی که به صورت طبیعی دچار کم کاری غدد جنسی هستند از تستوسترون استفاده می‌شود وگرنه استفاده از آن به دلیل عوارض متعدد توصیه نمی‌شود اما متاسفانه در سال های اخیر ورزشکاران این هورمون را استفاده می‌کنند. جالب  اینکه شرکت‌های تولیدکننده هم به شکل‌های مختلف از این کار استقبال می‌کنند زیرا بازار فروش این محصول در موارد پزشکی مقدار کمی از درصد فروش آن به ورزشکاران است. ضمن اینکه تعداد افرادی که قصد دارند ره صد ساله را در ورزش با این داروها یک شبه طی کنند، کم نیست. واقعیت این است که این دارو هیچ منفعتی برای ورزشکار ندارد و با ماهیت ورزش نیز در تضاد است زیرا جزو داروهای دوپینگ محسوب می‌شود.

متأسفانه امروز در کشور تزریق سیستمیک یا موضعی این هورمون به ماهیچه‌های خاص در باشگاه‌های ورزشی و به خصوص باشگاه‌های بدنسازی انجام می‌شود و هم باشگاهی‌ها و حتی گاهی مربیان باشگاه‌ها مصرف آن را به عنوان یک داروی مکمل به افراد توصیه می‌کنند. وجود نداشتن نظارت‌های مداوم و مستمر از سوی نهادهای دست اندرکار (مثل وزرات ورزش یا وزارت بهداشت)نیز مزید بر علت می‌شود تا هر روز شاهد بروز عوارض شدید و بلندمدت سوء مصرف این هورمون در میان ورزشکاران باشیم. اغلب افراد تازه زمانی به فکر چاره می‌افتند که عوارض حادی نظیر کوچک شدن بیضه ها، بزرگ شدن سینه ها، کبد چرب، کاهش میل جنسی و ناباروری که درمان‌های طولانی‌مدت دارند در آنها بروز کرده است. حتی گاهی درمان‌ها مؤثر نخواهند بود.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->

 مصرف زیاد مسکن  دشمن کلیه می باشد

یک فوق تخصص كلیه گفت:
مصرف بیش از حد مسكن‌ها از جمله استامینوفن كدئین‌دار و همچنین مصرف زیاد نمك، روغن‌های جامد ، استعمال دخانیات ، نداشتن تحرک بدنی و چاقی در بروز بیماری‌های كلیوی موثرند.
اگر فردی برای بار دوم با تولید سنگ در كلیه‌اش مواجه شود، باید تا پایان عمر برای پیشگیری از ایجاد مجدد سنگ، داروهای مخصوص مصرف كند.
از‌ آنجا كه سنگ‌ها به بافت كلیه‌ آسیب می‌زنند، در صورتی كه سنگی در بخشی از كلیه باقی بماند، مایع ادرار پشت آن جمع و منجر به ایجاد عفونت ادراری می‌شود و در صورت عدم درمان این عفونت، كلیه از بین خواهد رفت.
جلال‌زاده جایگزینی كلیه‌های از دست رفته را با دو روش پیوند كلیه و دیالیز امكان پذیر دانست و اظهار كرد:

از بین رفتن سایر اندام ‌ها مانند قلب و كبد در صورت عدم پیوند، منجر به مرگ بیمار خواهد شد، اما در كلیه امكان جایگزینی با دیالیز وجود دارد.
این استادیار  خاطرنشان كرد:
در صورت انجام پیوند كلیه ، نیاز به تضعیف سیستم ایمنی فرد بیمار با داروهای خاصی همچون كورتون می‌باشد. این داروها بسیار خطرناك هستند و در صورت عدم آگاهی و مصرف نادرست، ممكن است منجر به ایجاد عفونت و سرطان‌های متعدد و در نهایت مرگ بیمار شود.
سوزش، تكرر و تغییر رنگ ادرار را از جمله علائم هشدار‌دهنده ی وجود عفونت اداری هستند.
وی ادامه داد:
اختلال هوشیاری، خونریزی معده ، بی‌نظمی‌های قلبی، ورم در اندام‌ها در پی تجمع آب، پوكی استخوان ، تجمع آب در ریه و پیرامون قلب می‌تواند در پی نارسایی‌های كلیوی ایجاد شود.
جلال‌زاده راه‌های درمان و جراحی بیماری‌های كلیوی را بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت دانست و ابراز كرد:
در نارسایی‌های حاد كلیوی، امكان درمان قطعی به وسیله داروها وجود دارد و در نارسایی‌های مزمن کلیوی، در صورت مراجعه به موقع می‌توان پیشرفت بیماری را كنترل كرد، اگرچه به‌طور کامل قابل پیشگیری نمی‌باشد.
این استادیار دانشگاه علوم پزشكی زنجان، امكان ابتلا به بیماری‌های كلیوی را در هر سنی امكانپذیر دانست و خاطرنشان كرد:
امكان ابتلا به عفونت ادراری در كودكان دختر بالای 2 سال، بیش از پسران بوده و زنان در سنین باروری تا هنگام یائسگی مستعدتر هستند.
پس از 50 سالگی میزان ابتلا به عفونت‌های ادراری در هر دو جنس تقریبا برابر است.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 2 تير 1392برچسب:مضرات مصرف مسکن از نظر طب سنتی, ] [ 22:46 ] [ لقمان محمدیان ]

دلائل طب قرآنی

۱- وَلَا رَطْبٍ وَ لَا يَابِسٍ اِلّا فِي كِتَابٍ مُبينٍ . ( انعام ۵۹ ) .
۲- وَ نَزّلنَا عَلَيكَ الكِتَابَ تِبيَاناً لِكُلِ شَي هُدي و رَحْمَة وَ بُشْرَي لِلْمُسْلِمِينَ . ( نحل ۸۹) .
۳- وجود ۱۶۰ آيه در مورد تغذيه در قرآن كريم .
۴- وجود چهار كلمه‌ فلينظر در قرآن كريم .
۵- اختصاص دو كلمه فلينظر به غذاي انسان .
۶- وجود چهار كلمه شفا در قرآن .
۷- شِفا يعني درمان، بهبودي و سلامتي.
۸- شَفا يعني بيماري و كسالت و از دست دادن سلامتي.
۹- اختصاص شفا به يكي از مواد غذائي ( عسل ).
۱۰- اختصاص شفا به قرآن در سه مورد ديكر .
۱۱- بدون غذا زندگي و ادامه حيات مفهومي ندارد = مرگ .
۱۲- غذاي انسان داروي او و داروي او غذايش بايد باشد .
۱۳- نوع تغذيه در رفتار و اعمال انسان تاثير بسزائي دارد .
۱۴- از اهميت غذا اين كه در زندگي اخروي به انسان آن را به عنوان پاداش مي دهند

توضيح چهارده مورد فوق

۱- هيچ تر و خشكي نيست كه در قرآن نباشد، اين آيه جامع و كامل بودن اين كتاب را ميرساند و بيان كننده كليه امورات زندگي و هر چيزي كه در زندگي انسان به آن نياز پيدا مي كند. اين آيه يكي از معجزات بزرگ الهي در قرآن كريم است. (دقت شود).

۲- خداوند متعال كتابي را براي ما انسانها فرستاد كه بيان كننده تمام مطالب در كليه زمينه ها است، علاوه بر آن مايه هدايت و رحمت و بشارت براي كل مسلمين بوده و در صورت درك و فهم اين كتاب و بكار گيري آن به سعادت و سلامت و موفقيت عظيمي خواهند رسيد.

۳- وجود (۱۶۰ ) آيه در زمينه غذا، اهميت غذا را مي رساند كه خداوند متعال چقدر به انسان ارزش قائل است و چقدر به سلامت و سعادت او علاقمند است.

۴- چهار كلمه فلينظر در قرآن كريم نشان دهنده اهميت موضوع است كه معمولاَ ما مسلمين از اين نكات با عظمت هشداري بي بهره ايم! چرا در مورد قرآن تفكر و تدبر نداريم.

توجه :
فلينظر از نظر دستوري فعل امر بوده و انسان را ملزم به تحقيق و تدبر دراين زمينه مي كند.

دو مورد از فلينظرها را خداوند به غذاي انسان اختصاص داده است. (دقت شود).

الف : يك مورد به نوع غذاي انسان اختصاص داده شده است. (سوره مباركه عبس آيه ۲۴).
ب : يك مورد به كيفيت غذاي انسان اختصاص داده شده است. (سوره مباركه كهف آيه ۱۹).
ج : يك مورد به خلقت انسان اختصاص داده شده است. (سوره مباركه ‌طارق آيه ۵).
د : يك مورد به اعمال انسان اختصاص داده شده است. (سوره مباركه حج آيه‌ ۱۵).

از اين چهار كلمه فرمول رياضي زير بدست مي آيد:

( خلقت انسان + اعمال انسان = غذاي انسان )

نتيجه:
الف : اختصاص كلمه فلينظر دو بار به غذاي انسان نشانگر اهميت بالاي غذا ست!
ب : در صورت حذف غذا، خلقت مفهوم خود را از دست خواهد داد!
ج : غذاي انسان برابر با خلقت و اعمال اوست!

۵- در قرآن كريم چهار بار كلمه شفا بيان شده است .
الف : سوره مباركه آل عمران آيه ‌۱۰۳
ب : سوره مباركه‌ توبه آيه‌ ۱۰۹
ج : سوره ‌مباركه اسراء آيه ۸۲
د : سوره مباركه نحل آيه ۶۹

نتيجه:
اختصاص شفا به مواد غذائي مانند عسل كه حقيقتاً جاي تامل و بررسي است.
اختصاص سه مورد ديگر به قرآن كه در واقع ِشفا به اين چهار مورد است.
(غذا و كلام الهي است).
حقيقتاَ براي هيچ موجودي زندگي بدون غذا ممكن نيست. بدون غذا امكان ادامه حيات امر محالي است.

۶- در حقيقت غذاي انسان داروي اوست و داروي او غذاي اوست!
در جهان خلقت مي بينيم و پر واضح است كه حيواناتي كه در نقاط مختلف جهان زندگي مي كنند نياز به دارو ندارند و معمولاَ بيمار نمي شوند.

توجه:
همه موجودات در جهان هستي طبق غريزه و فطرت خود غذا مي خورند. به جز انسان كه از غريزه و فطرت خود عدول مي كند و هرج و مرج را اشاعه مي دهد. (روم ۳۰)


۷- نوع تغذيه در رفتار و كردار آدمي اثر بسزائي دارد و مي تواند او را سخي و يا شقي كند.
خداوند متعال در اين زمينه بيان زيبائي دارد، كه مي فرمايد:

يَا اَيّهَا الرّسُلِ كُلُوا مِنَ الطّيّبَاتِ وَاعْمَلوا صَالِحاً اني بِمَا تَعْمَلونَ عَليمٌ. ( سوره مباركه مومنون آيه‌ ۵۱).

يا در جاي ديگر خداوند متعال چنين مي فرمايد:

مَيْتَهً اَوْ دَمَاً مَسْفوحاً اَو لَحْمِ خِنزير فَانّه رِجْسٌ. ( سوره‌ مباركه انعام آيه‌ ۱۴۵).

نتيجه: از دو آيه‌ فوق چنين مي گيريم كه غذاي روزمره انسان چقدر در زندگي تاثير بسزائي را دارد!
الف : مي تواند او را سعادتمند كند و به سرچشمه‌ نور و حكمت سوق دهد. (پيامبر اسلام).
ب : همچنين انسان شقي و پليدي ببار آورد. (نوع تغذيه).

۸- خداوند كريم به انسانها در سراي آخرت بر مبناي اعمالي كه انجام داده اند پاداش و جزا مي دهد، از جمله:
به نيكو كاران چنين پاداشي را در نظر گرفته است:

وَ فَاكِهَةٌ مِمّا يَتَخَيّرُونَ . وَ لَحْمِ طَيْرٍ مِمَّا يَشْتَهونَ . وَ حُورٌ عين . كَاَمْثَالِ الّلُولُوِ المَكْنُون . جَزَاٌ بِمَا كَانُوا يَعْمَلونَ . ( سوره مباركه واقعه آيات ۲۰ تا ۲۴).

نتيجه
: در اين آيات مي بينيم كه خداوند عظيم الشان به انسانهاي نيكو كار ابتدا غذا را پاداش مي دهد، سپس نعمتهاي ديگر را ارزاني مي دارد. (دقت شود).

اما خداوند كريم به بد كاران چنين جزائي را مي دهد .

لَآكِلُونَ مِنْ شَجَرٍ مِنْ زُقّوم. (سوره مباركه واقعه آيه ۵۲).

نتيجه
: باز در اين آيه مي بينيم كه خداوند به بدكاران به عنوان جزا غذا (زقوم) مي دهد.

باز هم به اهميت غذا پي مي بريم كه چه در بهشت و چه در جهنم و چه در اين جهان غذا حرف اول را مي زند و بدون غذا در هيچ جهاني زندگي امكان پذير نيست!

البته دلائل قرآني بسيار زياد است، اگر بخواهم همه را بيان كنم نياز به كتاب مستقلي دارد!
در آينده نزديك اين كتاب را به دوستاران طب قرآني تقديم خواهم كرد انشاالله.

ضمناً ياد آور شوم كه ممكن است افراد ناآگاه و مغرض چنين مطلبي را عنوان كنند كه چرا صحبتي از ائمه معصومين به ميان نيامده است و آن را مستمسك قرار دهند و از آن استفاده سوء نمايند!
در جواب اينگونه افراد بايد عنوان كنم كه وقتي صحبت از قرآن مي شود در حقيقت عترت در دل قرآن نهفته است، زيرا پيامبر گرامي در اين مورد مي فرمايد:

(اِنّي تَاركٌ فيكُمُ الثَّقَلَينِ كِتَابَ اللهِ وَ عِتْرَتي وَ اَهْلَ بَيتي لَنْ يَفْتَرِقَا … )

در حقيقت كلمه ( لَنْ ) نفي ابد است. يعني قرآن و عترت تا ابد از يكديكر جدا شدني نيستند. (دقت شود).

جالب توجه اينكه ائمه معصومين (ع) چقدر در مورد غذا و بهداشت آن توصيه كرده اند و ما انسانها را به رعايت آن تشويق نموده اند.

حضرت علي (ع) در اين مورد كلام گهر باري دارد كه مي فرمايد: ( وصيتي است براي فرزندان خويش) در حقيقت توصيه ايست براي ما انسانها، با رعايت اين نسخه از طبيب بي نياز خواهيد شد.

(نسخه حضرت علي (ع) براي پيشگيري از بيماريها)
¤ تا زماني كه گرسنه نشده ايد سر سفره ننشينيد.
¤ كمي قبل از سير شدن دست از غذا برداريد.
¤ هنگام خواب اجابت مزاج كنيد.
با رعايت سه مورد بالا در عمل مي بينيم كه پيشگيري از بيماريها به راحتي انجام مي گيرد.

توجه: در عمل مي بينيم كه ائمه معصومين (ع) براي پيشگيري و درمان غذا را توصيه مي كنند و دقيقاً با قرآن كريم سنخيت كامل دارد!

اين دلائل مختصري بود از اين كتاب. شگفتيهائي در طب قرآني وجود دارد كه در هيچ طبي وجود ندارد.


اهداف طب قرآنی

۱- مهمترين و اساسي ترين اهداف طب قرآني پيشگيري از بيماريهاي جسمي و روحي است.
۲- پيشگيري امري است مهمتر از درمان.
۳- با پيشگيري حقيقي در اين طب فرهنگ قرآني ايجاد و ساخته مي شود.
۴- در اصل اشاعه فرهنگ قرآني همان طب قرآني است در بدست آوردن سلامتي.
۵- در طب قرآني ، غذاي اصلي انسان كه در قرآن بيان شده است اشاعه داده مي شود.
۶- انسان با مصرف غذاي بيان شده در قرآن پيشگيري از بيماريها را انجام مي دهد.
۷- با اشاعه فرهنگ طب قرآني روابط اجتماعي سالمي ايجاد مي شود.
۸- با اشاعه طب قرآني آداب غذا خوردن صحيح را فرا خواهيم گرفت.
۹- با فراگيري آداب غذا خوردن، از مبتلا شدن به بيماريها پيشگيري خواهد شد.
۱۰- با رعايت فرهنگ قرآني پيوسته سالم و شاد زندگي خواهيم كرد.
۱۱- با رعايت فرهنگ قرآني رواني شاد و افكاري آرام خواهيم داشت.
۱۲- با طب قرآني، سالم و تندرست زندگي كنيد.
۱۳- هنگام كسالت و بيماري با رعايت فرهنگ طب قرآني سلامتي را هرچه سريعتر بدست آوريد.
۱۴- با رعايت فرهنگ قرآني بيماريهاي صعب العلاج را بزودي از بين خواهيد برد.
۱۵- سلامتي و تندرستي نعمتي است از نعمات بزرگ الهي كه توسط قرآن به انسان هديه شده است.
۱۶- با داشتن قرآن و عمل به آن از درد و رنج روحي و جسمي رهائي خواهيد يافت.
۱۷- طب قرآني يكي از طبهاي موجود در جهان است كه شگفتي مي آفريند.
۱۸- اهداف اصلي اين طب آرزوي سلامتي همه مردم جهان است.
۱۹- افراد زيادي هستند كه با رعايت طب قرآني سلامتي را بدست آورده اند از جمله تعدادي از دوستان پزشك .
۲۰- از بركات طب قرآني همين بس ،كه تعدادي از خانمهاي نازا فعلاً صاحب فرزنداني هستند. ( درمان بيماري آندومتريوز توسط غذاي روزانه).
۲۱- داروهاي اين طب همان موادغذائي روزمره زندگي است!
۲۲- داروهاي اين طب هيچگونه عوارض جانبي نخواهند داشت. ( عسل ، سبزيجات و ميوه جات و جوانه ها و ساير مواد خوراكي).
۲۳- داروهاي اين طب بسيار خوش طعم و خوشمزه بوده و در حداقل زمان اثر گذار هستند و با استفاده از اين داروها بيماري بسرعت جاي خود را به سلامتي واگذار خواهد كرد.
۲۴- بهبودي بيماري و رفع كسالت، هزينه اي در بر نخواهد داشت.
۲۵- با اشاعه فرهنگ طب قرآني از صرف هزينه هاي بيمورد جلوگيري خواهد شد.
۲۶- در طب قرآني داروهائي ( مواد غذايي ) وجود دارد كه در ساير طبها به آن اشاره نشده است.
۲۷- در طب قرآني آنزيم LDH و CPK به راحتي قابل پيشگيري و كنترل است.
۲۸- در اين طب بسياري از جراحي ها نياز نبوده و با يك رژيم غذائي مناسب بيماري بهبودي خواهد يافت (قلب، افتادگي رحم و مثانه و … ).
۲۹- با رعايت و پيشگيري، انسان ديگري خواهيم شد با افكاري سازنده و متعالي.
۳۰- با رعايت قوانين اين طب از وابستگي هاي بيمورد نجات خواهيم يافت.

مراجع علمی طب قرآنی

نوشته شده در تاریخ 26 مهر 84

ممكن است كه دوستان گرامي چنين سوالي در ذهن داشته باشند كه پايه و اساس طب قرآني چيست؟
در جواب بايد گفت: كه سوال بسيار جالبي است!
براي بيان اين طب از مراجع زير استفاده هاي بسيار ارزنده و مفيدي شده است، زيرا صرف علم به كشور و گروه خاصي تعلق ندارد و علم و دانش متعلق به همه مردم جهان است. متاسفانه افرادي پيدا مي شوند و علوم را طبقه بندي كرده و آن را به كشور خاصي نسبت ميدهند!
مانند : علوم غربي يا علوم شرقي ويا طب غربي، طب شرقي، در حالي كه طب، طب است شرقي و غربي ندارد.
تنها تفاوت در قديم وجديد بودن آن است . حسن طب جديد و مدرن بررسي سلول است و طب قديم بيشتر علل بيماري ها را مورد بررسي و مداقه قرار ميدهد .

نتيجه: پس هر دو طب در مورد بيماريها و درمان انسان صحبت مي كنند، هر كدام به زباني!


بنده نيز از اين روش استفاده كرده وطب قرآني را توضيح مي دهم در واقع استفاده ابزاري است، اين چيزي نيست به جز لطف خاص الهي كه به بنده حقير داده شد. كه شكر گذار الطاف بيكران الهي هستم و خواهم بود.

بر حسب وظيفه انساني اين تفكر در بنده حقير ايجاد شد كه اين علم مترقي را در دسترس ساير عزيزان قرار دهم تا همه مردم از اين نعمت الهي بر خوردار شوند و سلامتي و تندرستي را به عنوان ارمغان زندگي هيشه همراه داشته باشند.

اما مراجع اصلي و علمي اين طب عبارتند از:
۱- قرآن كريم
۲- طب قديم سرزمين ايران عزيز خودمان
۳- طب جديد يا مدرن و كلاسيك امروزي


با استفاده از مراجع فوق اين طب پيشرفته و مترقي ابداع شد. كه بسياري از بيماريها را به لطف الهي بهبودي بخشيد و انسانها را از اين معضل نجات داد، اين چيزي نبود جز لطف بيكران الهي!
در حقيقت از اين مراجع علمي براي توضيح و بيان قرآن كريم استفاده شده است نه تفسير، زيرا تفسير بعهده افراد با صلاحيت است كه از عهده‌ بنده‌ حقير خارج است.
بنده فقط مسائل موجود در قرآن را كه مربوط به طب است بيان مي كنم. قرآن در زمينه طب مطالب بسيار جالب و ارزنده اي دارد كه بمرور به سمع و نظر عزيزان خواهد رسيد.


اما توضيح مختصري در مورد منابع طب قرآني

۱- قرآن : كتابي است كه بيان كننده كليه علوم است البته بصورت اشاره و جزئي . قرآن كريم در اين باره چنين مي فرمايد :
الف : ولا رطب و لا يابس الا في كتاب مبين ( انعام ۵۹ )
ب : و نزلنا عليك الكتاب تبياناً لكل شي هدي و رحمة وبشري للمسلمين ( نحل ۸۹ )
ج : سوره مباركه لقمان ۲۷ و سوره مباركه كهف ۱۰۹

۲- طب قديم : بيان كننده‌ بيشتر علل بيماريهاي اتو ايميون، آناتومي و كار كرد اندامهاست.
الف : بيان طبع ها ومزاج ها ي آدمي
ب : بيان طبع ها و مزاج هاي غذا
ج : بيان طبع ها و مزاج هاي فصل ها
د : ساير مطالب ديگر

۳- طب جديد و امروزي : بررسي سلول

الف : بيان رابطه سلولي
ب : فيزيولوژي
ج : بيوشيمي
د : شيمي آلي
ه : كاركرد اندامها و رابطه بين آنها و ...

توضيحاً بيان مي شود كه ممكن است اشخاصي به بنده‌ حقير ايراد بگيرند و بگويند كه طب قرآني شما بر مبناي طب جديد يا بهتر بگويم طب غربي استوار است!

افرادي كه چنين بياني دارند در جقيقت به كنه مطلب پي نبرده اند، زيرا اگر چنين باشد كه طب قرآني نيست!

همانطور كه قبلاً بيان كردم مبنا، طب غربي نيست بلكه استفاده‌ ابزاري است براي بيان مسائل علمي در محافل علمي براي افرادي كه با طب جديد آشنائي دارند.

جالب اينكه اشخاصي هستند كه علم را تقسيم بندي كرده و آن را به شرق و غرب نسبت مي دهند. در حاليكه علم به همه مردم جهان تعلق دارد. همه مي توانند از آن استفاده ابزاري كنند.

آيا مي توان گفت: علم رياضي به كشور خاصي تعلق دارد؟ علم طب چطور؟ همچنين علم شيمي و...
اما طب قرآني علمي است كه در قرآن كريم بوده و بنده حقير آن را كشف كرده ام.

مهمتر از همه داروهاي اين طب است كه همگي مواد غذائي روزمره زندگي است. بعنوان مثال: براي درمان هليكوباكتر پيلوري معده يك رژيم غذائي سه تا چهار روزه لازم است كه بيمار فقط از شربت عسل با ليمو ترش تازه و يخ استفاده مي كند و بيماري به لطف الهي از بين ميرود .
ولي در طب غربي (به بيان بعضي ها) درمان اين بيماري بين يك تا دو ماه با روزي ۱۲ تا ۱۴ قرص و كپسول آنتي بيوتيك بيمار بايد مصرف كند تا شايد برطرف شود.

انشا الله در آينده در باره طب قرآني مطالب جالبي را بيان خواهم كرد كه در هيچ طبي وجود ندارد.

خداوند متعال كساني را هدايت مي كند كه حقيقتاً در جستجوي حق و حقيقت باشند و غرض و مرضي در قلب نداشته باشند.

بنده حقير پيوسته در حال شكر گذاري هستم، ياد و عظمت پروردگار مرا نيرو و آرامش مي دهد


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 2 تير 1392برچسب:دلائل طب قرآن, ] [ 22:44 ] [ لقمان محمدیان ]
چگونه خشکی لب هایمان را درمان کنیم؟

1- برای مرطوب کردن لب می توانید مقداری گل سرخ خشک خردشده را با گلیسیرین مخلوط کرده و آن را برای لب هایتان استفاده کنید. یک پیمانه گل سرخ و دو پیمانه گلیسیرین برای تهیه این محلول کافی است.

2- ژل آلوئه ورا را روی لب های ترک خورده و آفتاب سوخته خود بمالید.

3- مقداری کمی گلیسیرین را با عسل مخلوط کنید و این مخلوط را چند بار در روز بر روی لب های خود بمالید تا ترک های لب برطرف شود.

4- برای کاهش خشکی لب ها، از برق لب های چرب استفاده کنید.

5- روغن کرچک و عسل را مخلوط کرده، دو شب متوالی روی لب هایتان بمالید.

6- در زمستان از کرم های مرطوب کننده و در تابستان از ضد آفتاب برای لب هایتان استفاده کنید.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 2 تير 1392برچسب:درمان خشکی لب در طب سنتی, ] [ 22:38 ] [ لقمان محمدیان ]

 

شربت

شربتی برای تابستان


* عسل با خیار و لیموترش

مزاج: گرم و خشک        

 ملیّن، مفید برای کبد و کلیه

* مواد لازم                

آب : یک لیوان

عسل : یک قاشق غذاخوری

آب لیموترش تازه : یک قاشق مرباخوری

خیار رنده شده : یک قاشق غذاخوری

* روش تهیه :

 عسل را در آب حل کرده، و سپس خیار رنده شده و آب لیموترش تازه را نیز به آن اضافه می کنیم.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 2 تير 1392برچسب:شربتی برای تابستان, ] [ 22:36 ] [ لقمان محمدیان ]

 

ميوه ها منبع عظيمي از ويتامين ها و آنتي اكسيدان ها هستند كه عليه راديكال هاي ازاد موجود در بدن انسان وارد عمل شده و ان را از بين مي برند. توصيه مي شود ميوه هايي را كه مي توان با پوست خورد به همان شكل مصرف شود. هسته و دانه همه ميوه ها ضد انگل بوده كه عجايب آفرينش مي باشد. البته قابل ذكر است كه در استفاده از نعمت هاي الهي، مزاج آن ها ، مزاج فرد مصرف كننده و مزاج فصل مصرف بايد لحاظ گردد تا مفيد واقع شده و عوارض جانبي به همراه نداشته باشد.

ميوه ها

نوع مزاج

درجه

مصلح

آلبالو

سرد و خشك

2-1

عسل

اناناس

گرم و تر

 

آب انار ، آب ليمو، عسل

آلو و آلوچه

سرد و تر

 

عناب ، گلنگبين، كندر، عسل، زنيان، زيره، روغن زيتون

ازگيل

سرد و خشك

2-1

انيسون، عسل، عود هندي

انار شرين

سرد و تر

1

زنجبيل پرورده ، انار ترش

انار ترش

سرد و خشك

2

عسل

انبه

گرم و خشك

2

زنجبيل، نمك، مويز، شربت زرشك ،روغن زيتون

انجير تازه

گرم و تر

1-2

سكنجبين، شربت ريواس، شربت بالنگ

انجير خشك

گرم و تر

2-1

گردو، آويشن، انيسون،بادام

انگور

گرم وتر

1

تخم كرفس، غذاهاي ترش، سكنجبين

به

گرم و خشك

2

عسل، انيسون، مربا نمودن آن با عسل

بالنگ

سرد و خشك

3

عسل، بنفشه، شرب انجيزع شربت خشخاش

پرتقال

سرد و تر

 

عسل، گلنگبين

تمر هندي

سرد و خشك

1-2

كتيرا، خشخشا، عناب، بنفشه ، لعاب به دانه

خرما

گرم و تر

2-1

آب انار، بادام، سكنجبين، خشخاش، گلاب، سركه، كاهو

دارابي

سرد و تر

 

عسل، گلگبين

زالزالك

سردو  خشك

 

انيسون، عسل ، عود هندي

زردآلو

سرد و تر

2

عسل، انيسون، زنيان، مصطكي، زيره، روغن زيتون

زرشك

سردو خشك

3

ميخك، شرك سرخ و شيرني هاي طبيعي

زغال اخته

سرد و خشك

1

عسل، گلنگبين

زيتون

گرم و خشك

1

مغز گردو، مغز بادام، سركه ، عسل، شيريني هاي طبيعي

سنجد

سرد و خشك

1-2

عسل، شكر سرخ

سيب

گرو م تر

1-2

دارچين ، گلنگبين، غذاهاي لطيف

شفتالو

سرد و تر

2

عسل، مرباي زنجبيل

شليل

سرد و تر

 

عسل، گلنگبين، انيسون، زنيان، مصطكي، زيره، روغن زيتون

غوره

سردو خشك

2

گلنگبين، شربت خشخاش، انيسون

قيسي

گرم وتر

 

عسل، انيسون، زنيان، مصطكي ، زيره

كنار

سرد و خشك

1-2

سكنجبين، گلنگبين، مصطكي

كيوي

سرد و تر

 

عسل، گلنگبين

گرپ فرت

سرد و خشك

 

عسل، گلنگبين

گلابي

گرم و تر

1

عسل ،دارچين، هل، رازيانه، مرباي زنجبيل، كندر، زيره

گلياس

گرم و تر

1

مسهل ها و ملين ها

ليمو شيرين

سرد و تر

 

عسل، گلنبين

ليمو عماني

سرد و خشك

 

عسل، گلنگبين

موز

گرم و تر

2

نمك، مرباي زنجبيل، عسل، سكنجبين نزوري معتدل

مويز

گرم و تر

2-1

سكنجبين، خشخاش، عناب، آب ميوه هاي ترش

نارگيل

گرم و خشك

2-1

عسل، ميوه هاي ترش، ليمو، هنداونه

نارنگي

سرد و تر

2

عسل، گلنگبين

نارنج

سرد و خشك

2-1

عسل، گلنگبين

وليك

سرد و خشك

 

عسل، گلنگبين

هلو

سرد وتر

3

عسل، مرباي زنجبيل

آلبالو:

قابض، تقويت كننده معده و كبد گرم بر طرف كننده تشنگي و حرارت و استفراغ و اسهال صفراوي مي باشد. البالو خشك شده از تازه آن قابض تر است. خوردن شيره هسته آلبالو بارازيانه ي براي خرد كردن سنگ كليه و مثانه و مجاري ادراري بي نظير است. خوردن يك مثقال صمغ درخت البالو يا آب سرد در رفع سرفه مزمن مفيد است..

آلوبخارا:

طبيعت (آلوي سياه رسيده شيرين اعلا درجه اول سرد و درجه دوم تر است. براي سردرد گرم و تب هاي صفراوي و تشنگي و حرارت قلب وخارش بدن مفيد است. الو بخارا به سبب خاصيت تقطيع و تلطيف خود اخلاط فاسد را نرم كرده و از معده و روده خارج مي كند (ملين مي باشد) و اگر خلط فاسد در بدن وجود نداشته باشد ملين نبوده و موجب قبض و حبس مي شود. در افراد سرد مزاج يا كساني كه معده سرد دارند بهتر است با اب عسل ميل شود. كساني كه از بيماري هاي طحال رنج ميبرند قبل از غذا ان را ميل كرده و تا از معده خارج نشده غذاي ديگري نخورند. اگر آلوي خشك را با اب پخته و صاف كنند و با عسل يا ترنجبين يا شكر ميل كننده مسهل قويتري است. ضماد برگ الو با سركه در زير ناف براي كشتن كرم روده مفيد است.

انار:

قليل الغذا، توليد كننده خلط صالح، باز كننده انسداد، مدر ادرار و نفاخ بوده، براي تقويت كبد و طحال، زردي، درد سينه و سرفه گرم، گرفتگي صدا و خارش مفيد است در گرم مزاجان موجب تقويت نيروي جنسي مي شود. خوردن آن بعد از غذا باعث فساد غذا و ضعف معده شده و مصرف آن براي بيماران تب دار مضر است اگر سر انار شيرين را سوراخ كرده و داخل آن را به دفعات با روغن بادام شيرين يا بنفشه پر كرده تا جايي كه ديگر گنجايش نداشته باشد و آن را روي اتش بگذاريد تا روغن را جذب كند بعد ان را بمكيد براي درد سينه و سرفه مزمن خشك نافع است. هم چنين آب انار را در شيشه كرده، در افتاب بگذاريد كه غليظ شود و در چشم بكشيد باعث افزايش قدرت بينايي مي شود ( هر چه بيشتر بماند بهتر است.)

انجير:

تازه آن كثير الغذاتر از ساير ميوه ها، لطيف كننده، تحليل برنده، تسكين دهنده حرارت و تشنگي، عرق آور و ملين و مسهل بوده براي تقويت مغز و كبد، رفع انسداد كبد و طحال، صرع، وسواس و بواسير مفيد است. خوردن آن با انيسون تا 40 روز صبح ناشتا چاق كننده بدن است. در سردمزاجان و بيماري هاي رطوبي خصوصا درد كمر و مفاصل و بيماري هاي مجاري ادراري بسيار مفيد است. زياد خوردن انجير تازه براي دندان و كساني كه كبد و معده ضعيف دارند مضر است. خشك آن در خواص از تازه ضعيف تر مي باشد.

انگور:

توليد كننده خون صالح، تعديل كننده مزاج هاي غليظ، دفع كننده اخلاط سوداوي و سوخته و چاق كننده بدن است. آب آن براي بيماري هاي سينه و ريه مفيد مي باشد. براي كساني كه معده هاي مرطوب و انسداد كبد و طحال و كليه دارند مضر است. اب انگور را جوشانده به طوري كه دو سوم ان بسوزد و غليظ و مايل به ترشي باشد (در گيلان به ان دوشابترش گويند) براي سينه و ريه و كليه و مثانه مفيد، ملين طبع و تحريك كننده نيروي جنسي مي باشد. مصرف آن براي سردمزاجان مضر و زياد خوردن آن در گرم مزاجان توليد صفراي غليظ مي كند.

غوره تسكين دهنده حرارت خون و صفرا، قطع كننده بلغم معده، مقوي كبد و بدن بوده و موجب ضعف معده هاي سرد و نيروي جنسي و يبوست مي شود.

خرما:

كثيرالغذا و توليد كننده خون متين است. در امراض سرد و بلغمي، كمردرد و ساير بيماري هاي مفصلي وبيماري هاي ريوي سرد مفيد است. خيساندن آن در شير تازه همراه با دارچين در تقويت نيروي جنسي مفيد است. مداوم خوردن ان با مغز بادام فوق العاده چاق كننده بدن، محرك نيروي جنسي، مقوي كليه و ملين مي باشد. زياد خوردن ان در گرم مزاجا و سرزمين هاي گرم براي دندان، چشم،حنجره مضر، باعث توليد خون سوخته و سوداوي و ايجاد سردرد مي شود.

زردآلو:

باز كننده انسداد و ملين است اما زود در معده متعفن شده و باعث نفخ، اروغ ترش و تب هاي عفوني مي شود. آشاميدن اب پخته ان مانع جوشش خون و صفرا، تسكين دهنده تشنگي و مسهل صفرا بوده، در رفع آروغ و بوي بد دهان و التهاب معده موثر است. براي سرد مزاجان مضر بوده زياد خوردن آن موجب برص (ويتيليگو) مي شود. خوردن آن بلافاصله بعد از غذا و هم چنين خوردن اب بعد از آن فوق العاده مضر مي باشد.

زرشك:

تسكين دهنده صفرا وخون و تشنگي و حرارت معده و كبد، تقويت كننده قلب وكبد و معده گرم مي باشد. به تنهايي يا با داروهاي گرم مانند دارچين و عسل و ... براي تقويت كبد سرد و تر و باز كردن انسداد مجاري كبدي و سردي احشا مفيد است مصرف زياد ان براي سردمزاجان بلغمي و سوداوي مضر است.

زيتون:

بهترين آن زيتون سبز رسيده است كه در آب و نمك پرورده شده و همراه غذا ميل شود كه در اين صورت تقويت كننده معده است. زياد خوردن ان در گرم مزاجان باعث سوختن اخلاط مي شود. بخور زيتون سياه رسيده با هسته، جهت تنگي نفس و امراض ريه مفيد است. ضماد برگ آن جهت التيام پوست، زخم چشم و ورم هاي گرم و جويدن برگ ان براي افت دهان مفيد است. مضر ريه بوده كه براي جلوگيري از ان بايد با عسل مصرف شود. روغن ان مسهل قوي بوده و تقيه ان جهت كوليت التهابي و انسدادي، درد كمر و مفاصل مفيد است. چرب نمودن بدن (روغن مالي) با آن جهت دردهاي سرد مفيد است.

شفتالو:

ملين، تسكين دهند خون و صفرا و تشنگي بوده، براي خنك كردن مغز و مرطوب كردن مزاج سودا به خصوص سوداي سوخته و تب هاي صفراوي و دموي و رفع بوي بد دهان مفيد مي باشد. در مزاج هاي گرم موجب تحريك اشتها و هم چنين ميل جنسي شده و براي سردمزاجان و بيماري هاي سيستم عصبي مضر است. شفتالوي رسيده را اب گرفته و بگذاريد تا ته نشين شود و اب صاف بالاي آن را با شكر يا ترنجبين و يا شير خشت ميل كنيد و مسهل صفرا بوده و اخلاط سوخته و گرم را دفع مي كند.

گلابي

در خواص از سيب بهتر بوده و مفرح، تقويت كننده قلب و معده، تصفيه كننده خون، ملين مي باشد. در رفع تشنگي، تنگي نفس و سوزش مثانه موثر است. خوردن ان بعد از غذا مانع صعود بخارهاي معده به مغز شده و از بروز بيماري هاي عصبي جلوگيري مي كند. زياد خوردن آن براي افراد سردمزاج و كساني كه ضعف معده دارند باعث ايجاد نفخ و كوليت مي شود (به خصوص نارس آن) خوردن گلابي با معده خالي و نوشيدن آب بعد از خوردن آن براي بدن مضر مي باشد.

ليمو شيرين:

لطيف كننده و قطع كننده اخلاط لزج غليظ مي باشد. جهت سردرد گرم و سرگيجه ناشي از صعود بخارات غليظ به سر، ورم گرم حلق و تنگي نفس سوداوي، جوشش خون و صفرا، التهاب معده و استفراغ صفراوي مفيد است. براي تب هاي دموي و صفراوي مفيد بوده و باعث تقويت معده و كبد گرم مي شود. براي افراد سردمزاج و سرفه مضر بوده و زياد خوردن ان با معده خالي باعث ضعف معده مي گردد. ليمو را از وسط دو نيم كرده و گرم نماييد و طرف بريده را روي پيشاني بماليد موجب تسكين سردرد گرم مي شود.

موز:

كثيرالغذا و چاق كننده، قابض و بر طرف كننده ضعف كليه بوده، خون غليظ توليد

مي كند. ملين سينه بوده، جهت سرفه خشك و خشونت حلق و رطوبت معده مفيد

مي باشد. دير هضم و نفاخ است و زياد خوردن ان به خصوص در مزاج سرد و مرطوب و در سرزمين هاي رطوبي، موجب توليد باد در بدن و خون غليظ بلغمي و كوليت و انسداد عروق مي شود. ناشتا خوردن ان بسيار مضر مي باشد.

مويز:

هضم كننده غذا، گرم كننده كل بدن بخصوص كليه و مثانه ، تحليل برنده باد، تقويت كننده معده و كبد و كليه و مثانه، باز كننده انسداد عروقي، مدر، ملين ،محرك نيروي جنسي سردمزجان و توليد كننده خون صالح بوده، موجب تنقيه ريه و سينه از اخلاط لزج مي شود. خوردن ان با عسل باعث افزايش قدرت نفوذ و رسيدن آن به اعمال بدن

مي شود. زياد خوردن ان در گرم مزاجان و سرزمين هاي گرم، سوزاننده خون و غليظ كننده اخلاط، مولد بيماري هاي سوداوي به خصوص طحال و مغز مي باشد. كشمش در خواص مانند مويز بوده و بهترين آن، نوع سبز است كه از انگور عسكري تهيه شده باشد.

نارنج:

اشاميدن اب نارنج باشكر مسهل  مدر صفرا و تسكين دهنده عطش و حرارت مي باشد. پوست زرد آن مفرح بوده و خوردن خشك كرده پوست آن با اب براي رفع استفراغ و درد شكم و روده و اخراج كرم شكم مفيد است ولي قبل از آن بايد معده را از اخلاط پاك كرد. براي رفع سرفه گرم و نزله ريه نارنج را از وسط دو نيم كرد و تخم هاي آن را خارج كنيد و قدري نبات روي آن پاشيده بر آتش بگذاريد تا دو سه جوش بخورد سپس برداشته و نيم گرم بمكيد. ضماد پخته پوست و مغز و تخم نارنج با سركه جهت خارش بدن و جوش هاي سر و نرم كردن پوست و مو مفيد است. ضرر آب نارنج براي اعصاب كمتر از ساير ترشي ها بوده ولي زياد خوردن ان كبد را ضعيف مي كند بخصوص اگر ناشتا مصرف شود.


giyahanedarouei.ir


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 2 تير 1392برچسب:مزاج انواع میوه ها از نظر طب اسلامی و طب سنتی و طب ایرانی, ] [ 22:33 ] [ لقمان محمدیان ]

زیاده‌روی در آمیزش جنسی از نظر طب اسلامی و طب سنتی ایرانی


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ یک شنبه 2 تير 1392برچسب:زیاده‌روی در آمیزش جنسی ازنظر طب سنتی و طب اسلامی, ] [ 22:28 ] [ لقمان محمدیان ]

نگاه متخصص پوست

دکتر غلامحسین غفار پور عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید:

هورمون‌های مردانه از جمله تستوسترون که برخی ورزشکاران بدون اینکه از نظر پزشکی لازم باشد، به عنوان مکمل دارویی برای افزایش حجم ماهیچه‌های خود استفاده می‌کنند، عوارض مختلفی دارند که بخشی از این عوارض در پوست و مو اتفاق می‌افتد.

یکی از عوارض مصرف تستوسترون در افرادی که به طور ژنیتیکی استعداد ریزش موی تیب مردانه دارند، ریزش زودرس مو است. تزریق این هورمون به بدن، میزان طبیعی آن را در بدن مختل می‌کند و این اختلال در افراد مستعد، باعث می‌شود ریزش مویی که باید در سنین میانسالی و بعد از آن اتفاق بیفتد، در ابتدای سنین جوانی رخ دهد.

میزان غیر طبیعی این هورمون در بدن، باعث بزرگ شدن غیر طبیعی غدد چربی روی پوست می‌شود و در صورت، پوست حالت پوست پرتقالی (دارای منافذ درشت و متعدد) پیدا می‌کند. اگر زمینه جوش و آکنه نیز در فرد وجود داشته باشد، ضایعاتی شبیه به جوش و آکنه روی پوست ظاهر می‌شود که حتی با قطع مصرف دارو تا مدت‌ها (حتی تا بیش از 6 ماه) روی پوست باقی می‌مانند.

عارضه پوستی دیگر، در پی بزرگ شدن غیر طبیعی بافت ماهیچه اتفاق می‌افتد زیرا رشد پوست با رشد عضلات هماهنگ نیست و رشد عضلات سریع‌تر است بنابراین الیاف پوست پاره و خطوطی به رنگ قرمز یا بنفش در سطح پوست نمایان می‌شود که به «خطوط کششی» موسوم هستند. بافت همبند پوست در نواحی این خطوط نازک‌تر است و درمان قطعی ندارد. این خطوط پس از چند ماه به رنگ سفید در می‌آیند و معمولاً تا پایان عمر باقی می‌مانند.

البته موارد ناشایع دیگری از عوارض پوستی تستوسترون وجود دارند مانند به وجود آمدن برخی خال‌ها روی پوست که «خال بکر» نام دارند و تزریق تستوسترون می‌تواند آنها را از حالت نهفتگی به شکل فعال درآورد.

تشدید بیماری فاکس – فوردایس نیز از دیگر عوارض ناشایع تزریق تستوسترون است که در نتیجه اختلال عملکرد غدد آپوکرین پوست در مردان ایجاد می‌شود. در این بیماری دانه هایی در زیر بغل به وجود می‌آید که به شدت خارش دارند و به آن ناحیه نمایی شبیه پوست غاز می‌دهند. مصرف تستوسترون می‌تواند تعداد این دانه‌ها و میزان خارش پوست این ناحیه را به شدت افزایش دهد.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->

کدام گیاه برای کدام بیماری؟طب سنتی

 

 

گیاهان مختلف دارای خواص زیاد و متفاوتی هستند، با این حال خوب است بدانیم که برای هر بیماری یا مشکل خاص، چه گیاهانی مفیدتر است.

اما این بدان معنا نیست که آن ها را به صورت خودسرانه و به مقادیر زیاد دریافت نماییم. پروفسور روگر بیارد، پژوهشگر دانشگاه آدلاید می گوید: بسیاری از ترکیبات گیاهی می ‌توانند حاوی غلظت ‌های کشند‌ه‌ ای از آرسنیک، جیوه و سرب باشند. این مواد ممکن است سبب بروز بیماری های جدی و یا حتی منجر به مرگ مصرف کننده شوند، به ویژه اگر در مقادیر بسیار زیاد مصرف شده و یا به جای خوردن، تزریق شوند.

نکته ی قابل ملاحظه ی دیگری که لازم می دانم آن را عنوان کنم این است که گیاهان دارویی مختلف را با توجه به توصیه‌های اطرافیان و دوستان و بدون هیچ گونه مطالعه و آشنایی مصرف نکنید و استفاده از این گیاهان بهانه ای نباشد که در دوران بیماری، درمان اصلی خود را به تعویق بیندازید و از خوردن داروهایی که پزشک تان تجویز کرده است، فاصله بگیرید.

این تقسیم بندی برگرفته از کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی آقای دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

 

گیاهان دارویی آرام بخش، ضد افسردگی، مقوی اعصاب و محافظ اعصاب:

اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بهارنارنج، جوی دوسر، جینسینگ، جینکو، چای، رازک، ریحان، زردچوبه، زعفران، سنبل الطیب، علف چای، کرفس، گل رنگ، گل ساعتی، گل گاوزبان، نعنا فلفلی و نعنا قمی.

 

گیاهان دارویی ادرارآور

بومادران، جعفری، چای، ذرت، قره قات، علف چای، کدوتنبل، کرفس، گزنه، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، مرزه، همیشه بهار و هویج.

 

گیاهان دارویی افزایش دهنده ی قوای جنسی

انیسون، بادام زمینی، توت فرنگی، پنج انگشت، جعفری، جینسینگ، رازیانه، ریحان، زردآلو، زعفران، سیر، شاه تره، شنبلیله، فلفل، کرفس، گردو، گشنیز، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار و هویج.

 

گیاهان دارویی استروژنیک و ضد استروژن (تنظیم کننده اختلالات هورمونی)

پنج انگشت، رازک، رازیانه، کتان.

گیاهان دارویی شیرافزا

انیسون، بادام زمینی، پنج انگشت، رازک، رازیانه، ریحان.

 

گیاهان دارویی ضد آلرژی (ضد حساسیت)

انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج

گیاهان دارویی ضد آلزایمر

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انگور، بادرنجبویه، جینکو، چای، ریحان، کرفس، مریم گلی

گیاهان دارویی ضد اسهال

اوکالیپتوس، به، بومادران، چای، دارچین، سیب، گون، ماست، مرزه

 

گیاهان دارویی ضد اکسیدان

آویشن، انگور، اکلیل کوهی، بابونه، بادام زمینی، توت فرنگی، جعفری، جین سینگ، جینکو، چای، خارمریم، ریحان، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، زیتون، سویا، فلفل، قاصدک، قره قاط، علف چای، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، هویج.

 

گیاهان دارویی ضد تعریق و عطش

فلفل، لیموترش، مریم گلی، مرزه.

 

گیاهان دارویی ضد درد و التهاب

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، اوکالیپتوس، بومادران، جعفری، خارمریم، زنجفیل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گل رنگ، مرزه، همیشه بهار

 

گیاهان دارویی ضد سرطان

انگور، پیاز، توت فرنگی، جین سینگ، جینکو، چای، زردچوبه، سویا، سیر، فلفل، علف چای، کرفس، گون، ماست، مرزه، همیشه بهار، هویج.

 

گیاهان دارویی ضد سم

اکلیل کوهی، زیتون، سیر، فلفل، قاصدک، لیموترش، نعنا فلفلی.

 

گیاهان دارویی ضد میکروب، ضد قارچ و ضد ویروس

آویشن، انگور، اکلیل کوهی، انیسون، اوکالیپتوس، بادرنجبویه، بارهنگ، بومادران، پیاز، پنج انگشت، جعفری، چای، حنا، دارچین، رازیانه، زردچوبه، زنجفیل، سرخارگل، سیر، عسل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گردو، گشنیز، گل رنگ، ماست، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار

 

گیاهان دارویی قاعده آور

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انیسون، بابونه، بومادران، پنج انگشت، جعفری، رازک، زعفران، خارمریم، کرفس، گل رنگ.

 

‎گیاهان دارویی کاهش دهنده اسید اوریک

اسفرزه، بارهنگ، جعفری، جو دو سر، زیتون، سرخ ولیک، کرفس، نارنج، هویج.

 

گیاهان دارویی کاهش دهنده ترشح شیر

جعفری، مریم گلی، هویج.

 

گیاهان دارویی کاهش دهنده قند خون

اسطوخودوس، اوکالیپتوس، پیاز، جو، جین سینگ، زیتون، سیر، شنبلیله، قاصدک، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، گزنه، گشنیز، هویج.

 

گیاهان دارویی کاهش دهنده میل جنسی

رازک، مریم گلی، نعنا فلفلی.(همان طور که مشاهده می کنید نعنا فلفلی و خیلی از گیاهان دیگر هم در کاهش و هم در افزایش یک مورد خاص دیده می شوند، این مساله به این دلیل است که این گیاهان خواص تعدیل کننده دارند، مانند انگور که هم خاصیت لاغر کنندگی دارد و هم خاصیت چاق کنندگی.)

 

گیاهان دارویی محرک سیستم دفاعی بدن

آویشن، انگور، بابونه، بارهنگ، جو دو سر، جین سینگ، ختمی، زردچوبه، سرخارگل، سیر، قره قاط، مریم گلی.

 

گیاهان دارویی مسهل

انگور، اسفرزه، بادام، توت فرنگی، ختمی، زیتون، سنا، صبر زرد، کتان، کرچک، گون.

 

گیاهان دارویی موثر بر بهداشت و سلامت پوست

آواکادو، آویشن، اسیدهای گیاهی، انگور، بابونه، بادام، بادام زمینی، پنیرک، توت فرنگی، جو دو سر، حنا، خارمریم، ختمی، زیتون، شنبلیله، شیرین بیان، شاه تره، صبرزرد، عسل، گزنه، ماست، همیشه بهار، هویج.

 

گیاهان دارویی موثر بر اختلالات دستگاه تنفس

آویشن، اسفرزه، اوکالیپتوس، بارهنگ، بومادران، پنیرک، پیاز، جو، جین سینگ، جینکو، چای، ختمی، زردآلو، سیب، سرخارگل، شیرین بیان، عسل، فلفل، گل گاوزبان، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی.

 

گیاهان دارویی موثر بر قلب و عروق(کاهش چربی، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون و موارد دیگر)

آواکادو، آویشن، اسفرزه، اکلیل کوهی، انگور، بابونه، بادام زمینی، بارهنگ، پیاز، جعفری، جو، جین سینگ، جینکو، چای، زنجفیل، زیتون، سرخ ولیک، سویا، سیب، سیر، شنبلیله، فلفل، قره قاط، علف چای، کتان، کدو تنبل، گزنه، کنگر فرنگی، گردو، گشنیز، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، ماست، نارنج، همیشه بهار، هویج.

 

گیاهان دارویی موثر بر دستگاه گوارش(ضد درد، نفخ و اسپاسم، ضد یبوست، مقوی و محرکه هضم)

آویشن، اکلیل کوهی، انیسون، اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بومادران، به، توت فرنگی، پیاز، جعفری، جو دو سر، حنا، دارچین، رازک، رازیانه، ریحان، زردآلو، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، سیر، شیرین بیان، عسل، علف چای، فلفل، قاصدک، قره قاط، کرفس، کنگر فرنگی، گشنیز، گل ساعتی، گل گاوزبان، گون، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار، هویج.

گیاهان دارویی موثر در اختلالات کبدی

انگور، انیسون، جعفری، چای، خارمریم، زردچوبه، سویا، سیر، شاه تره، قاصدک، کنگرفرنگی، گیاه رنگ، نارنج.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 31 خرداد 1392برچسب:دسته بندی گیاهان داروی برای بیماریها, ] [ 12:36 ] [ لقمان محمدیان ]

ت !

بسم الله الرحمن الرحیم

بی حلزون فطیر است!

چند وقت پیش یکی از نانوایان محترم می گفت : بهداشت ، غله ، اتحادیه همه و همه به ما می گویند از جوهر قند استفاده نکنید اما کسی نمی گوید جایگزین آن چیست؟ چرا که با این آردهایی که به ما می دهند باور کنید نه تنها مایه خمیر بلکه جوش شیرین نیز نمی تواند آنرا به عمل بیاورد .

به قول معروف به خرگوش می گویند بدو به تازی می گویند بگیر. مقصر کیست ؟ وقتی گندم های تغییر ژنتیک یافته که از آزمایشگاه های دانشمندان حکیم به استناد ثبت در مقالات (ISI) و امثال آن خارج شده و مجوز کشت می گیرد ، نانوا چکاره است که نظر بدهد گندم این آرد خوب است یا نه !  سواد ما کجا و سواد یک شاطر کجا ! شاطر چه می فهمد ترانس ژنیک Trasnsgenic چیست ؟ اصلا این شاطر بی سواد می داند چقدر بودجه مملکت را صرف تولید این نوع از گندم کرده ایم که نه آفت می بیند و نه فاسد می شود ؟ وقتی بلد نیستید نان بپزید چرا به گندم ما گیر می دهید ؟

البته که حق با این حکمای ترانس ژنیک می باشد چرا که سوت و کف های مراکز تولید مدرک و مقاله مجال ایستادن در صفوف نانوایی را از آنها می گیرد تا چه رسد به شنیدن درد و دل های این زحمتکشان . آری معیار خوش پخت بودن این گندم ها همان کوره و انکوباتور و ژرمیناتور  آزمایشگاه های پیشرفته بیت المال است که صبح تا شب برای ملت نان می پزند و تقدیرنامه می گیرند ! اما دریغ که خود از این نان آزمایشگاهی نمی خورند چرا که بر اساس جدیدترین مقالات  روز دانشگاههای معتبر آمریکایی «قرص فیبر» تامین کننده همه نیازهای روزمره انسان است  و من متحیرم که پنیر را کجای این قرص می مالند و میل می کنند ؟!

حالا فهمیدید مقصر کیست ؟ مقصر آن شاطری است که نان به دست من پدر می دهد که فرزند خود را به دانشگاه کشاورزی بفرستم تا گندمی را که خداوند در خلقت آن دچار اهمال شده بود را به مدد علمش! اصلاح کند تا در آینده نوه عزیزم به جای بربری و سنگک ، نان زنجبیلی آندرویدی ((Ginger bread  بخورد و رشته فناوری اطلاعات تحصیل کند و بر قبر پدربزرگش یک فاتحه پیامک بکند .

براستی که امروز بعضی از نانوایان متدین صورت خود را باسیلی سرخ نگه می دارند لیکن ما نیز بدانیم که با این آرد ها : 

خمیرو نانوا دیوانه گردند       تنورش بیت مستانه سراید!

نمی دانم ، شاید ما خیلی حساس شده ایم یا عقب مانده ایم که هنوز نان می خوریم و نان می خواهیم شاید از نسل نان خور ها فقط ما مانده ایم و امروزه با پیشرفت علم?؟ واقعا دیگر نان خورده نمی شود چرا که آنچه از نان شب واجب تر است کرم حلزونی است که دختری 19 ساله را از شرمندگی و افسردگی پوستش خلاصی می دهد و مردی 40 ساله را در رویاهای شبانه اش برقرار می دارد تا صبح که از خواب بیدار می شود متحیر بماند و یا خانواده ای که به بهانه استفاده از کرم حلزون از وسایل همدیگر دزدی می کنند ولی کمپانی حلزون سازی با افزودن حجم آن مانع از رواج دزدی بین اهل خانواده می شود یا از همه مهمتر اینکه جوانی می گوید عدم ورزش و آلودگی هوا و ... باعث مشکلات پوستی می شود و ما راه حل آن را پیدا کرده ایم :    « کرم حلزون»  . بله کرم حلزون رخشی است که تن رستم می کشد و می تواند هم کار ورزش را انجام دهد و هم آلودگی هوا را اصلاح کند و هم ....

«و ما ادرئک الحلزون»

خدا را چه دیدید شاید همین عصاره بزاق حلزونی که مشکل پوست پیرزن 19 ساله را حل می کند  بتواند از عهده این آردهای پیشرفته هموپاسترژنیتکال! (همونژیزه+پاستوریزه+ ژنتیکال ) بر آید و باعث تخمیرخمیر های این نانوایان متحجر شود .  خوشا به حالت جناب حلزون که در لب های پر بزاقت این قدر خواص نهفته داری ولی ما از تو غافلیم . امیدوارم برای صله شعر ما یک عدد کرم حلزون دوآتشه مخصوص عنایت نمایید.

با اجازه از حضرت حافظ (ره)

از روان بخشی عیسی نزنم دم هرگز       زانکه در روح فزایی چو لبت ماهر نیست 

صورت پُر لَک  ما جز به لبت ناظر نیست     نان سرگشته ما غیر تو را ذاکر نیست 

شاطرا ! گر تو نیایی به خدا می دانیم     که پریشانی این سلسله را آخر نیست


شاید روزی نیز فرا برسد (انشاء الله ) که با مجوز مراکز مجوز تولید کن ، پودر براق حلزون را جایگزین مخمرهای موجود کنیم ودر رسانه ملی (شبکه سلامت)نیز از هر 20 دقیقه یکبار از خواص (الانتوئین )موجود  این پودر  در تخمیر کردن نان بگوییم .

اما در پایان...

خواستیم در این وجیزه ، مطلبی را از متون اصیل طب سنتی ایرانی اسلامی جهت تخمیر کردن نان برای علاقه مندان نقل قول کنیم اما وقتی بذر گندم آلوده باشد (به استناد این لینک ) چه فرقی می کند با چه ماده ای آن را تخمیر کنید ولی مطمئن باشید که مخمر های طبیعی جرآت تخمیر کردن این آردها راندارند و کار کار همان حضرت جوهر قند علیه السلام ویا شاید جناب حلزون حفظه الله  باشد و اینکه دوستان عزیز  آگاه باشید که حکمای قدیم ما در گود زورخانه های امروزی نمی توانند با این هیولاهای هورمونی، مرام پهلوانی را اجرا کنند چرا که خانه از پایبست متعلق به ثریا است و دیوار کج همسایه ویرانست و دیگر هیچ.

 

زیر نوشت :

(به این لینک توجه کنید)

حالا در این بلبشوی پیشرفت علم نمی دانم عزای این پشه بدبخت را کجای دلم جا بدهم شاید اگر حلزون بیچاره از دست این پیرزن های 19 ساله خلاصی یافت یک فکری هم به حال آینده پشه ها بکند . و ما ادرئک الحلزون ....

قسمت هایی از مناجات المتجددین 

الهی ؛ لماذا خلق المخلوقات المردم آزار؟

ترجمه :(خدایا چرا مخلوقات مزاحم را آفریدی؟)

الهی ؛ لماذا خلق المخلوقات الناقصة التي مجبورنا، لتعديلها؟

ترجمه :(خدایا چرا مخلوقات ناقص آفریدی که ما مجبور شویم آنها را اصلاح کنیم ؟)

 



موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:بی حلزون فطیر است!,نان بی کیفیت,گندم آلوده, ] [ 19:19 ] [ لقمان محمدیان ]
[ پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:, ] [ 19:2 ] [ لقمان محمدیان ]
[ پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:, ] [ 18:58 ] [ لقمان محمدیان ]

فرستادن به ایمیل

نگاه فوق تخصص گوارش و کبد

دکتر ناصر ابراهیمی دریانی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

بدنسازی یکی از ورزشهای مورد علاقه جوانان امروز است و متأسفانه تمایل به داشتن اندام عضلانی و حجیم باعث شده بسیاری از آنها بدون توجه به عوارض و مشکلات کوتاه‌مدت و بلندمدت داروهای مکمل و هورمون‌ها، به مصرف این مواد روی بیاورند. یکی از داروهای پرمصرف، هورمون تستوسترون است که مصرف آن عوارض شدیدی دارد. در چند سال اخیر تعداد زیادی از ورزشکاران این هورمون را که در دسته هورمون‌های آنابولیزان قرار دارد، استفاده می‌کنند و ناآگاهی آنها از عوارض متعدد تستوسترون باعث شده مصرف آن به خصوص بین علاقه مندان بدنسازی فراگیر شود. اغلب این افراد پس از یک یا چند دوره مصرف، به دلیل بروز مشکلات مختلف مجبور به مراجعه به پزشک می‌شوند.

 

مصرف هورمون تستوسترون در ورزشکارانی که از آن برای افزایش توده عضلانی خود استفاده می‌کنند، باعث افزایش میزان آنزیم‌های کبدی، زردی شدید، غلظت هماتوکریت، خارش‌های طولانی مدت، یرقان کلستاتیک، سیروز یا حتی سرطان کبد شود. خیلی از ورزشکارانی که مثلاً زمینه تومور آدنوم در کبد داشته‌اند، در پی مصرف این هورمون به سرطان کبد مبتلا شده‌اند.

علاوه بر این، هورمون تستوسترون می‌تواند باعث بزرگ شدن پستان‌ها، بروز اختلال‌های چربی، بی‌نظمی در میزان الکترولیت‌ها و افزایش کلسیم در بدن شود. همچنین ثابت شده مصرف این هورمون خطر ابتلا به سرطان پروستات را به خصوص در افرادی که مشکلاتی مثل هیپوتروفی پروستات دارند، افزایش دهد. آنچه بیش از همه در مورد مصرف تستوسترون برای متخصصان گوارش نگران کننده است، عوارض کبدی این هورمون است زیرا این عوارض ممکن است تا مدت‌ها آثار بالینی خود را نشان ندهد و بدن فقط دچار خارش شود و فرد زمانی از مشکل خود با خبر شود که کار از کار گذشته و به درمان‌های جدی و حتی پیوند کبد نیاز باشد.

تستوسترون که یکی از هورمون‌هایی است که به طور طبیعی در بدن ترشح و باعث بلوغ مردان می‌شود ولی برخی افراد برای افزایش بافت عضلانی، آن را تزریق می‌کنند در حالی که مقدار بیش از حد طبیعی این هورمون بر سلول‌های هپاتوسیت کبد اثر می‌گذارد و باعث ایجاد عوارض جدی در این اندام می‌شود .

عده‌ای گمان می‌کنند عوارض مربوط به تزریق تستوسترون پس از دوره طولانی مصرف این هورمون بروز می‌کند، در حالی که بروز این عوارض به دوز مصرف بستگی ندارد و گاهی حتی با یکی یا دو بار تزریق ظاهر می‌شود حتی افرادی که محدود از این هورمون استفاده می‌کنند، از عوارض آن در امان نیستند. بهترین روش درمان مشکلات و عوارض ناشی از مصرف هورمون تستوسترون، قطع فوری مصرف آن است. کبد در طول مدت مصرف تستوسترون مانند یک اسب خسته است و به دلیل متابولیزه شدن دارو در کبد، مصرفش مانند شلاق زدن این اسب خسته خواهد بود و آن را از کار می‌اندازد.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->

نگاه پزشک فوق تخصص زنان و زایمان و ناباروری

 

دکتر ابوالفضل مهدی زاده

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

اگرچه در نظر بسیاری از ورزشکارانی که از تستوسترون به عنوان داروی مکمل بدنسازی استفاده می‌کنند، این هورمون مفید است اما فواید ظاهری آن باید در کنار عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت آن سنجیده شود تا نتیجه قابل قبولی به دست آید.

تستوسترون در مدت کوتاهی حجم بافت ماهیچه در ورزشکاران را افزایش می‌دهد ولی وجود بیش از حد طبیعی این هورمون در بدن باعث بروز علایم آندروژنی در خون و در نتیجه عوارضی نظیر جوش صورت، افزایش موهای زائد بدن، ریزش موی سر، عوارض کبدی و ناباروری می‌شود. مصرف تستوسترون به عنوان مکمل دارویی، ظرفیت و فعالیت محور هیپوتالاموس- هیپوفیز بدن را کاهش می‌دهد به همین دلیل در مواردی امکان دارد بیضه ها از کار بیفتد یا فعالیت آنها بسیار کم شود. این روند باعث مختل شدن نطفه سازی، کم شدن تعداد اسپرم ها و در نهایت نا باروری مردان خواهد شد. تستوسترون حتی در گذشته در کشور چین به عنوان یک ماده مؤثر در ناباروری مردان برای کنترل جمعیت به کار برده می‌شد که البته بعدها به دلیل عوارض جدی آن، استفاده از آن منسوخ شد. مکانیسم اثر این هورمون بسیار واضح است؛ هورمون تزریق شده به بدن، هیپوفیز را به اشتباه می‌اندازد و دلیل غلظت بالای تستوسترون را فعالیت زیاد بیضه‌ها تصور می‌کند بنابراین FSH و LH (هورمون‌هایی که از مغز ترشح شده و تنظیم کننده هورمون‌های تخمدان هستند) خود را کاهش می‌دهد تا فعالیت بیضه‌ها کاهش یابد بنابراین هم تعداد اسپرم‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم حرکت آنها کم می‌شود. البته همانطور که می‌دانیم تولید اسپرم در بیضه‌ها حدود 89 روز طول می‌کشد بنابراین میزان کاهش و اختلال (در این خصوص) با توجه به دوز دارو و مدت مصرف آن متفاوت است.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->

به گزارش افکارنیوز، محمد تقی انوشه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه درخت گیلاس از دو نوع ترش و شیرین است گفت: نوع شیرین آن را گیلاس و نوع ترش آن را آلبالو می گوییم.

دکتر انوشه با اشاره به اینکه این میوه بیشتر در مناطق کوهستانی کشت می شود افزود: این میوه ۱۰ تا ۱۵ درصد قند دارد و یک واحد آن تقریبا ۷۳ گرم یا یک فنجان کوچک که ۱۲ تا ۱۵ گیلاس است ۵۲ تا ۶۰ کالری دارد.

وی در ادامه در خصوص ویتامین این میوه اظهار داشت: ویتامین A,C فولیک اسید، پتاسیم، منیزیم، کلسیم از جمله ویتامین های مفید در این میوه هستند.

این متخصص تغذیه همچنین تصریح کرد: این میوه در موارد دارویی به عنوان یک گیاه قابض برای رفع خشکی حلق و ریه مفید است و به دلیل اینکه باعث هضم سریع غذای می شود توصیه می شود بعد از غذا خورده نشود.

وی در ادامه گفت: در پزشکی سنتی از گیلاس برای ناراحتی های کلیه و کیسه صفرا و نقرس استفاده می شود.

دکتر انوشه با بیان اینکه گیلاس گیاهی ضد باکتری است که برای جلوگیری از فساد دندان بکار می رود افزود: عصاره گیلاس تا ۸۹ درصد فعالیت آنزیم های عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف می کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: به علت مزایای فراوانی این میوه برای بدن و پایین بودن میزان قند موجود در آن بیماران دیابتی نیز از این میوه می توانند استفاده کنند.

کد مطلب: 238299

موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:این میوه را بعد از غذا نخورید!, ] [ 10:7 ] [ لقمان محمدیان ]

سبک تغذیه امروزی متاسفانه بسیار تغییر یافته و از آن طرف حجم مراجعات به پزشک و نوع بیماریهای نیز افزایش یافته است.

ریشه بسیاری از بیماری ها بی ارتباط به نوع تغذیه نیست .امام علی علیه السلام چهار راهکار را به فرزند خود امام حسن علیه السلام در خصوص نوع تغذیه توصیه می فرمایند که موجب بی نیازی از مراجعه به پزشک می باشد.


ایشان  می فرمایند:


ای فرزندم! آیا چهار دستور به تعلیم ندهم که با وجود آنها از علم طب ،بی نیاز شوی عرض کرد: بلی یا امیر المومنین علیه السلام


آنگاه فرمودند:


۱- ننشین کنار سفره غذا مگر آنکه گرسنه شوی


۲- و از کنار طعام برنخیز مگر آنکه اشتهایت به غذا باقی باشد


۳- غذا را بجویی


۴- و قبل از خواب جهت تخلیه به مستراح برو


پس و قتی که این چهار دستور را عمل کردی از علم طب بی نیاز خواهی شد


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:۴دستور حضرت علی(ع)برای بی نیازی از طبیب, ] [ 9:57 ] [ لقمان محمدیان ]

بادام 4 عدد
پسته 4 عدد
فندق 4عدد
بادام‌زمینی 4 عدد
پودر نبات 1 قاشق غذاخوری
با هم آسیاب شود و در 1 لیوان شیر جوشیده گرم 15 دقیقه خیسانده شود و 2 عدد خرمای بدون هسته اضافه شود.

ابتدا 2 عدد خرما و بعد بقیه معجون همراه با نان سنگک خورده شود و تا 2 ساعت بعد حتی مایعات هم خورده نشود تا شام خورده شود.
این دستور به ویژه برای افطار مناسب است.
 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:معجون مقوی , ] [ 21:21 ] [ لقمان محمدیان ]

شربت آب عسل
مواد لازم:
عسل 1 كیلو، آب 6 كیلو.
طرز تهیه:
عسل را با آب مخلوط كرده و روی حرارت ملایم بجوشانید و كف آن را مرتب بگیرید تا آب آن نصف شود.

این نوشیدنی به ویژه در فصل های سرد اگر همراه با آب داغ به صورت ناشتا مصرف شود برای پاکسازی دستگاه گوارش از بلغم ها و مواد چسبنده بسیار مفید است.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:طرز تهیه آب عسل طبی, ] [ 21:19 ] [ لقمان محمدیان ]



یکی از طرق استفاده از میوه بِه دم نوش آنست.که مراحل آماده سازی بدین صورت است:

1-میوه بِه را رنده کرده و روی پارچه ای تمیز گذاشته تا آبش کشیده شود.

2-بعد آنرا داخل ماهی تابه ریخته بدون روغن تفت میدهیم تا رنگش به قهوه ای تیره تغییر رنگ بدهد.

3-بعد از تفت دادن آنرا روی پارچه ای گذاشته تا کاملاً مانند چای خشک شود.

حالا دم نوش شما آماده است و میتوانید مانند چایی آنرا دم کرده و نوش جان کنید.

توضیحات:مراحل تفت دادن را نیز میتوانید روی بخاری نیز انجام دهید.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:دم نوش بِه ,طب سنتی طب قدیم, طب ایرانی, ] [ 18:3 ] [ لقمان محمدیان ]

فرستادن به ایمیل


یکی از راههای لاغر شدن و داروی آرامش بخش چائی سبز می باشد.این دم نوش بخاطر تلخ بودن،اکثراً به مزاج زیادی از مردم خوش نمیاد.

حالا در اینجا ترکیبی معرفی میکنم که مزه تلخی چائی سبز را گرفته و یه دم نوش بسیار خوشمزه ای می شود.و می توانید این دم نوش را با نبات میل کنید.

چائی سبز1

بابونه%5

نعنا1


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:نوشیدنی چائی سبز, ] [ 18:1 ] [ لقمان محمدیان ]

فرستادن به ایمیل

اگر دنبال دم نوشی برای تقویت قلب می باشید ما دم نوش گل گاوزبان با سنبل الطیب را به شما معرفی میکنیم که بسیار مفید می باشد.که بصورت مساوی مخلوط نموده و مانند چائی دم نمائید.
اگر این دم نوش با نبات میل کنید بسیار خوشمزه می باشد.
پرهیزات:دوران حاملگی مصرف نشود.



موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:دم نوش تقویت قلب, ] [ 17:57 ] [ لقمان محمدیان ]

لبنيات

نوع مزاج

درجه

مصلح

پنير تازه

سرد و تر

2

مغز گردو، آويشن، عسل ، نعناع خشك سبزي هاي معطر

پنير كهنه

گرم و خشك

2

مغز گردو، آويشن عسل نعناع خشك، سبزي هاي معطر

خامه

سرد و تر

 

عسل

دوغ و ماست

سرد و تر

2

زنيان ،نعناع، آويشن، سير، كاكوتي، زيتون سياه دانه، پونه

سرشير

سرد و تر

 

عسل

شير پاستوريزه

سرد و تر

 

عسل ، گلاب

شير محلي تازه

گرو و تر

1-2

عسل ،گلاب

قرا قروط

سرد و خشك

2

انواع فلفل، زيره، سياه دانه

كره

گرم و تر

1-2

عسل، شكر سرخ، ادويه قابضه

كشك

سرد و خشك

2

گلنگبين، سير، نعناع خشك ، پونه كوهي

ماست چكيده

گرم و تر

1

مغز گردو، آويشن، عسل، نعناع خشك، سبزي هاي معطر

روغن يا كره گاو  گوسفند و بز:

روغن گاو از بقيه روغن ها بهتر و لطيف تر بوده، هر چه كهنه تر شود حرارتش بيشتر و رطوبت ان كمتر مي شود( روغن دو ساله در اول خشك مي باشد). تحليل برنده، بازكننده انسداد، نرم كننده پوست، چاق كننده بدن و ملين بوده، براي بيماري هاي مغز و اعصاب، بيماري هاي ريه و سرفه خشك بيماري هاي كبد و طحال مفيد است. منضج(معتدل كننده قوام اخلاط يعني غليظ را رقيق و رقيق را غليظ كرده و دفع مي نمايد.) بثورات و جوش ها بوده و در رفع ورم هاي پشت گوش، زير بغل و كشاله ران بخصوص در اطفال و زنان موثر است. اگر روغن كهنه را مرتب شب ها بر صورت بمالند و تا صبح بماند، لك صورت را پاك كرده و رنگ صورت را زيبا و صفا مي كند.

ماست:

مرطوب كننده، اشتها آور، چاق كننده تقويت كننده نيروي جنسي گرم مزاجان بوده و در برطرف كردن تشنگي موثر است. غذائيت آن از دوغ بيشتر است. ماست ديرهضم بوده، براي سردمزاجان و كساني كه معده سرد دارند مضر مي باشد. خوردن آن با اطريفل جهت تقويت معده و با برنج يا آرد بو داده برنج براي اسهال گرم مفيد است.



giyahanedarouei.ir


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:مزاج انواع لبنیات در طب سنتی, ] [ 17:45 ] [ لقمان محمدیان ]

گوشت نام یک ماده آلی است که در بدن بیشتر جانوران وجود دارد. انسان‌ها گوشت حیوانات را می‌خورند. گوشت غالبا همراه استخوان و مقداری چربی است و سرشار از پروتئین است

گوشت ها

نوع مزاج

درجه

مصلح

آهو

گرم و خشك

2

سماق، گشنيز، مرزه، پختن با روغن بادام يا روغن كنجد، سكنجبين

اردك

گرم و خشك

2-1

پختن با ركه، كرفس، پونه، نخود، شويد، تره، دارچين، سكنجبين

بز

سرد و خشك

 

نمك، فلفل، پياز، دارچين، زيره ،ميخك، بادم، نارگيل، خرما

بلدرچين

گرم و خشك

2

روغن كنجد، روغن بادام، آب انار، روغن زيتون

بولقمون

گرم و تر

 

گشنيز، سماق

گاو

گرم و خشك

 

دارچين، فلفل، زنجبيل، پياز، سكنجبين، گلپر، سير، تره تيزك، زيره

گوزن

گرم و خشك

3

سركه ، آبغوره، روغن هاي گياهي

گوساله

گرم و تر

 

گشنيز، سماق، مرزه

گوسفند

گرم و تر

 

گشنيز، سماق، مرزه

پاچه

گرم و تر

 

گلپر سركه، مرزه، زنجبيل، دارچين

جگر سفيد

گرم و تر

 

شاه زيره، خيساندن در سركه و سپس كباب نمودن، دارچين

جگر سياه

گرم و تر

 

ادويه گرم، نمك، دارچين، گشنيز، شاه زيره، سركه، كباب نمودن

قلوه

سرد و خشك

 

كباب نمودن با روغن زيتون، نمك، فلفل، دارچين، مصطكي، شاه زيره

دل

گرم و خشك

 

آويشن، زيره، فلفل، گلپر،خواباندن در روغن كنجد و بعد كباب كردن

زبان

گرم و تر

 

طبخ با سركه و يا گشنيز خشك زيره، خولنجان،مرزه

مغز

گرم و تر

 

نمك، آويشن، دارچين ،زيره، ترشي هاي طبيعي

سيرابي

سردو  خشك

 

گلپر، سركه ، مرزه، زنجبيل، دارچين

شتر

گرم و خشك

 

جوشاندن با روغن زيتون ، پختن با نمك و شويد، فلفل، سركه، زيره

شتر مرغ

گرم و خشك

4

سركه، روغن

غاز

گرم و خشك

2

آب انار، زيره، دارچين، فلفل، زنجبيل

قرقاول

گرم و خشك

2-1

سكنجبين

گنجشك

گرم و خشك

2

آب انار، ابغوره، سكنجبين ترشی، دارچين، هل

كبوتر

گرم و خشك

2-1

پختن با آبغوره يا سركه، كاسني، كرفس، سماق، شويد، تره، نخود

كبك

گرم و خشك

2

ترشي هاي طبيعي ، سكنجبين

خروس

گرم و خشك

 

سركه، ابغوره ، ورغن هاي گياهي ، ادويه گرم، سكنجبين

سار

گرم و تر

 

آب انار، آبغوره، سكنجبين ترش مزه، دارين، هل

مرغ محلي

گرم و تر

1

ادويه گرم، سكنجبين

تخم مرغ

زرده تخم مرغ گرم و سفيده آن سرد است

 

ادويه گرم، نمك

انواع ماهي

سرد وتر

1-2

پختن با دنبه يا كنجد، زنجبيل، اويشن، عسل، گلنگبين ادويه گرم

تخم ماهي

گرم و خشك

2

زنجبيل، سكنجبين

ميگو

گرم و تر

2-1

سركه، شربت انار، شاه زيره، نعناع

كباب

گرم و خشك

 

سماق، گشنيز، فلفل، سكنجبين، اطريفل

اردك:

گرم ترين پرنده اهلي بوده و غذائيت آن زياد و دير هضم و نفاخ مي باشد چاق كننده بدن، دفع كنند بادهاي گرم و تقويت كننده نيروي جنسي مي باشد. خوردن زايد آن توليد خون غليظ مي كند به جز بازو و جگر آن كه خون صالح توليد مي كند. پيه آن گرم و لطيف و ملين و محلل است. سنگدان آن دير هضم بوده ولي اگر كامل هضم شود تقويت كننده معده و احشا مي باشد. تخم اردك غليظ تر و ديرهضم تر و غذائيت آن ضعيف تر از تخم مرغ است. بهترين شكل مصرف آن شكم پر كردن ان با پياز و روغن زيتون و ادويه مصلح ان مي باشد.

تخم مرغ:

زرده نيم برشت آن صالح الكيموس، كثير الغذا، مقوي قلب و مغز و نيروي جنسي و كساني كه خون زياد از دست داده اند مي باشد. براي بيماري هاي سينه، معده، روده، كليه و مثانه مفيد است. مداومت و زياد خوردن آن باعث سنگ كليه و ايجاد بيماري هاي پوستي مي شود.

شتر مرغ:

تحليل برنده باد و برطرف كننده بلغم مي باشد. خوردن گوشت آن براي فلج،لرزش، درد مفاصل و كمر، بيماري هاي سرد و رحم مفيد بوده و خوردن روغن پيه آن براي تكلم كودكان ورفع سردي بدن نافع است. ماليدن آن به بدن وپاها باعث سرعت حركت اطفال مي شود. ديرهضم بوده و براي گرم مزاجان مضر است.

نكته:

ماليدن پيه شترمرغ به بدن باعث فرار مارها از شخص مي گردد و در صورت نزديك شدن، ماربيهوش مي گردد.

گوسفند:

موافق ترين گوشت براي مزاج انسان بوده و دل و جگر و كليه آن براي تقويت قلب و كبد و كليه انسان مفيد است. گوشت آن كثير الغذا بوده و به سرعت هضم مي شود. توليد كننده خون صالح ، تقويت كننده بدن و چاق كننده مي باشد. خوردن مداوم گوشت خالص و بدون استخوان آنكه با سركه و عسل پخته باشند فوق العاده مقوي بدن بوده، مانع غش و رفع خفقان مي شود. زياد خوردن مغز ان باعث كند ذهني و فراموشی مي شود.

گوشت گاو:

چاق كننده، تقويت كننده بدن و ديرهضم مي باشد. خون غليظ توليد كرده باعث ايجاد بيماري هاي سوداوي مانند سرطان، جذام، ورم، طحال، بيماري هاي پوستي، وسواس، سياتيك، بيماري هاي مفصلي و صعود بخارات غليظ و بد بو به قلب و مغز و هم چنين زايمان زودرس مي شود. بهترين نوع آن گوشت گاو زرد و بهترين فصل خوردن آن فصل بهار مي باشد.

ماهي:

صالح الكيموس، زودهضم، مرطوب كننده، چاق كننده شيرافزا بوده، در گرم مزاجان محرك نيروي جنسي ، مصلح خلطهاي گرم مي باشد. براي بيماري هاي ريوي، ضعف كبد و كليه درد و پيچش روده موثر است. براي سردمزاجان و مرطوبين، افرادي داراي مغز  مرطوب و معده بلغمي مضر است كه با پختن در روغن گاو يا مصرف مصلحات گرم ضرر آن برطرف مي شود. كباب روي آتش بهتر از سرخ كردن آن در روغن است. ماهي را اگر در روغن سرخ كنند باعث تشنگي شده و دير از معده دفع مي شود. آشاميدن اب بلافاصله بعد از خوردن ماهي بسيار مضر و موجب بيماري هاي مزمن مي گردد. خوردن همزمان ان با شير و تخم مرغ و گوشت حيوانات خشكي بسيار مضر است.

تخم ماهي قطع كننده بلغم بوده و براي كليه و طحال ودفع بادهاي بدن مفيد است ولي براي افراد گرم مزاج مضر است.

مرغ:

مرغ جوان محلي و جوجه آن براي چاق كردن بدن، تقويت مغز و معده هاي مرطوب، تصفيه پوست صورت و صدا مفيد است. جگر آن كثيرالغذا، چاق كننده و ديرهضم مي باشد. دربيماري هاي صفراوي و گرم ، خوردن جوجه خروس مفيد است چون چربي ان كمتر از جوجه مرغ بوده و در بدن به صفرا تبديل نمي شود.

كباب:

همه كباب ها گرم و خشك مي باشند ولي درجه آن ها بر حسب نوع گوشت، متفاوت است. همه انواع آن محرك اشتها، توليد كننده خون صالح، تقويت كننده بدن و نيروي جنسي و گرم كننده كل بدن به خصوص كليه ها بوده، براي معده هاي مرطوب و كساني كه فصد يا حجامت كرده باشند بسيار مفيد است. خوردن اب بعد از آن به خصوص بعد از كباب ماهي بسيار مضر است.



giyahanedarouei.ir


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:مزاج انواع گوشت در طب ایرانی و طب سنتی, ] [ 17:44 ] [ لقمان محمدیان ]

صيفي جاتي كه رنگ زرد دارند موادي بنام بتاكاروتن هستند كه در بدن انسان تبديل به ويتامين A شده و براي ديده چشم بسيار مفيدند( در صورتي كه بعد از آن ها روغن زيتون خورده شود) سيفي جاتي كه از رنگ سبز برخوردار هستند داراي موادي بنام كلروفيل و اسيد فوليك بوده و براي خون سازي مفيدند.

صيفي ها

نوع مزاج

درجه

مصلح

بادمجان

گرم و خشك

2

پختن با گوش بره، روغن گاوي تازه، سركه زيره، گلپر، انارو دانه انار

خربزه

گرم و تر

2

اب انار ترش سركه

خيار بوته اي

سرد و تر

2

نمك، رازيانه، زنيان، مويز، عسل، زيره، پوست كندن

خيار چنبر

گرم و تر

1

مصطكي انيسون

طالبي

گرم و تر

 

 انار ترش، سركه

فلفل سبز

گرم و خشك

 

صمغ عربي، صندل، گلاب

اقسام كدو

سرد و تر

2

اب عسل، ميخ، زيره، نعناع، نمك، روغن زيتون، فلفل، خردل، آب غوره

گرمك

گرم و تر

معتدل

آب انار ترش، سركه

گوجه فرنگي

سرد و تر

 

روغن زيتون

هندوانه

سرد و تر

2

پوست هنداونه، عسل ، گلنگبين

بادمجان:

تقويت كننده معده، مسكن دردهاي گرم، خوشبو كننده عرق و مدر مي باشد. موجب انسداد مجاري كبد و طحال، درد پهلو و لگن و توليد سودا شده و مصرف زياد آن باعث تيرگي پوست، درد چشم سوداوي و بواسير و كوليت مي شود. مصرف آن با روغن هاي ملين، ملين طبع و با سركه قابض مي باشد. براي مصرف بادمجان بايد آن را پوست كنده و خرد كنيد. سپس روي آن نمك بپاشيد و در يك كاسه اب قرا دهيد تا اب ان سياه شود. اين كار را چند بار تكرار كنيد تا ديگر آب سياه نشود.

خربزه:

مدر، ملين شيرافزا، عرق آور، محرك اشتها و دافع سودا بوده، باعث تقويت نيروي جنسي مي شود. آشاميدن جوشانده 6 گرم پوست خشك ان، جهت دفع سنگ كليه و مثانه مفيد است. ماسك خربزه جهت شفافيت پوست و رفع لك صورت مفيد است. مصرف زياد ان در گرم مزاجان باعث التهاب ملتحمه مي شود. خربره و هندوانه بايد مابين دو وعده غذاي مصرف شوند. خوردن ان ها بلافاصله بعد از غذا، باعث فساد غذا در معده شده و ناشت خوردن ان نيز مضر است.

 

 كدو سبز:

ملين، مدر ادرار و عرق تسكين دهنده تشنگي و باز كننده انسداد مي باشد . سريع به هر خلطي كه در معده غالب باشد تبديل مي شود پس بايد در مزاج هاي گرم با آبغوره و يا سركه و در مزاج هاي سرد با زيره سياه و ادويه هاي گرم مصرف شود در غيراين صورت اخلاط مضر در بدن توليد خواهد كرد. مرباي كدو براي توليد خلط صالح، دفع مواد سوداوي و تقويت اعصاب موثر است. ترشي كدو و لطيف كننده هضم كننده غذا و مسكن حرارت خون و صفرا مي باشد.

هنداونه:

مدر، تصفيه كننده خون تسكين دهنده صفرا و خون و تشنگي است. اشاميدن آن با سكنجبين جهت يرقان و مواد صفراوي سوخته و سنگ كليه مفيد مي باشد. مرباي پوست آن با عسل و شكر جهت وسواس، درد سينه، ضعف معده و تقويت هاضمه مفيداست. مصرف آن براي سرد مزاجان و كساني كه مشكل معده و طحال درند مضر است هنداونه به جهت لطافتي كه درد به سرعت تبديل به صفرا مي شود لذا مصرف زياد ان به صفراوي مزاجان توصيه نمي شود.


giyahanedarouei.ir


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:مزاج انواع صیفی از منظر طب سنتی و طب ایرنی, ] [ 17:41 ] [ لقمان محمدیان ]

سندرم روده تحریک پذیر(IBS)   یک بیماری روده‌ای است که به آن کلون عصبی یا اسپاستیک هم می‌گویند.

 

از آن جایی که روده مبتلایان به IBS طبیعی بوده و هیچ اختلال ساختاری یا بیوشیمیایی توجیه کننده علایم در آن دیده نمی‌شود، از IBS به عنوان یک اختلال «کارکردی»یاد می‌شود، تنها مسئله این است که سیستم گوارشی خوب کار نمی‌کند.

علایم سندرم روده تحریک پذیر:

علایم مهم و کلیدی سندرم روده تحریک پذیرعبارتند از: اسهال و یبوست متناوب، گاهی اوقات بیمار احساس دفع دارد ولی عملا دفع صورت نمی‌گیرد، گاه نیز مدفوع ناهمگن است، بدین ترتیب که در یک مدفوع رقیق و اسهالی تکه‌هایی از مدفوع خشک به چشم می‌خورد. مدفوع شبیه به فضله خرگوش، باد کردن و نفخ شکم، احساس درد مبهم در شکم و گاه عدم تعادل عصبی، سندرم روده تحریک پذیرخطر ابتلا به سایر بیماریها را افزایش میدهد، به عنوان مثال، یافته‌های حاصل از یک مطالعه نشان میدهد که بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیربا خطر شدید ابتلا به میگرن و افسردگی رو به رو هستند. این بیماری در زنان شایع‌تر از مردان است.

همچنین علایم سندرم روده تحریک پذیرمیتوانند در طول زندگی شدت و ضعف پیدا کنند و بیشتر مبتلایان بین 20 تا 30 سال عمر دارند. این بیماری در برخی افراد از نوجوانی آغاز می‌شود.

دلایل بروز سندرم روده تحریک پذیر:

علت این بیماری ناشناخته است، گرچه به نظر میرسد که ترکیبی از عواملی نظیر حساسیت بیش از اندازه دستگاه گوارش و عدم تعادل انتقال دهنده‌های عصبی، یعنی همان مواد شیمیایی که پیامها را در بین سلولهای عصبی منتقل می‌کنند، می‌توانند در این بیماری نقش داشته باشد. همچنین پژوهش‌ها نشان داده‌اندکه مبتلایان به IBS با حرکات دودی که همان انقباضات  منظم عضلانی به پیش راننده مواد دفعی در روده هستند، مشکل دارند. عفونت نیز میتواند در بروز علایم نقش ایفا کند. چنین فرض می‌شود که عفونتهای  پوشش داخلی روده‌ها با برانگیختن پاسخ ایمنی، حساسیت بیش از اندازه روده‌ها را سبب می‌شوند.

درمان سندرم روده تحریک پذیر:

با وجود اینکه سندرم روده تحریک پذیر بسیار شایع است و حتی در برخی در مقالات ادعا می‌شود از هر پنج نفر یک نفر به آن دچار است، از آن جایی که پزشکان دقیقا علت آن را نمی‌دانند برای اجتناب از ابتلا به آن روشی قطعی ارایه نکرده‌اند.

  • از داروهای مناسب استفاده کنید. در اغلب مبتلایان به IBS علایمی نظیراسهال و یبوست با مصرف داروهایی مثل ملین‌ها یا داروهای ضد اسهال قابل کنترل می‌باشند.به علاوه درباره داروهای موثر در درمان این بیماری نظرات مختلفی پیشنهاد شده است.به عنوان مثال عقیده بسیاری از متخصصان بر آن است که مصرف داروهای ضد افسردگی میتواند در درمان این بیماری نقش موثری داشته باشد. البته به نظر میرسد این داروها بیشتر روی بیمارانی موثر باشد که اسهال داشته باشند و بیماران سندرم روده تحریک پذیر با یبوست مداوم نتیجه کمتری از این دارو گرفته‎‌اند.
  •  استرس را کاهش دهید. استرس در تشخیص این بیماری نقش مهمی دارد و حتی گفته شده است اغلب مبتلایان به این بیماری را افراد مضطرب و دارای سطوح بالای استرس تشکیل داده‌اند.

نقش گیاهان دارویی در درمان  سندرم روده تحریک پذیر:

در درمان گیاهی سندرم روده تحریک پذیر از گیاهان دارویی با خواص زیر استفاده می‌شود:

  • گیاهان قابض (نظیر کیسه کشیش،سنجد، بلوط ) که موجب کاهش اسهال در بیمار می‌شوند.
  • گیاهان ملین (نظیر اسفرزه، خاکشیر، تخم شربتی) که موجب برطرف شدن حالت یبوست می‌شوند.
  • گیاهان آرام بخش (از جمله بادرنجبویه، گل سرخ، بهار نارنج، اسطوخودوس) موجب ایجاد آرامش و از بین بردن تنش‌های عصبی میشود.
  •  گیاهان ضد التهاب (مانند زیره، بابونه،همیشه بهار) واکنش‌‌های التهابی مخاطی را کنترل می‌کنند.
  •  گیاهان ضد اسپاسم (مانند رازیانه،زیره، نعناع )

شما میتوانید بسته به نوع و شدت علایم و شرایط عمومی بدنی و روحی از هر یک از گیاهان فوق استفاده کنید. با توجه به اینکه این بیماری دارای علایم  و تظاهرات متنوع است، معمولا در نسخه‌های گیاه درمانی سندرم روده تحریک پذیراز تحریک دو یا چند گیاه استفاده می‌شود.

http://www.rahpouyan.cn/


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:سندرم روده تحریک پذیر و درمان در طب سنتی ,طب قدیم ,طب گیاهی, ] [ 9:23 ] [ لقمان محمدیان ]

آیه‌های 17 تا 24 سورة مبارکة عبس دربارة کفران نعمت الهی، خلقت و مرگ انسان است. در ادامه همین فراز می‌فرماید «ما راه را برای او آسان نمودیم» و تأکید می‌کند که آنچه به انسان دستور داده شده انجام نداده و با تأکید بیشتری می‌فرماید «پس باید انسان به غذای مصرفی خود بنگرد». در ادامة آیه از نعمت‌های سالم، آشامیدنی‌ها، خوراکی‌ها، هوای مطبوع باغ‌های انبوه و چراگاه‌ها سخن می‌گوید.

از آیة 69 سورة مبارکة نحل درمی‌یابیم عسل بهترین مادة شفابخش و حیاتی است:
ثُمَّ كُلِي مِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلًا يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ (نحل / 69).
با توجه به آیة سورة مبارکة عبس می‌بایست بیشتر در آیة فوق تأمل کرد. شرایط مصرف خوردنی‌ها، نوشیدنی‌ها، هوای سالم و همچنین داروهای مصرفی با توجه به تأکید در سورة مبارکة عبس و آیات قرآنی دیگر در آیة 157 سورة مبارکة اعراف آمده است:
يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ (اعراف / 157).
«بر آنان حلال می‌شود مصرف آنچه پاکیزه و تمیز و تازه است.»
در آیه‌ای از سورة مبارکة کهف دربارة غذا می‌فرماید:
فَلْيَنظُرْ أَيُّهَا أَزْكَى طَعَامًا (کهف / 19).
«پس باید بنگرد که کدامین خوراک پاکیزه‌تر است.»
انتخاب خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های برتر و سالم‌تر و استنشاق هوای سالم همچنین استفاده از داروهایی با عوارض جانبی کمتر، مضمون بارز آیة سورة مبارکة عبس و دو آیة فوق است. عسل از نمونه‌های برتر خوراک سالم است که خوردنش باعث قوت و استنشاق بخور آن روح‌بخش و شفابخش است. عسل دارویی شفابخش بدون عوارض جانبی است.
در آیة 157 سورة مبارکة اعراف آمده است:
وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَآئِثَ (اعراف / 157).
«بر آنان حرام می‌شود مصرف آنچه ناپاک و آلوده است.»
از جمله خوردنی‌ها، آشامیدنی‌ها و هوای آلوده و داروهای آلوده یا دارای عوارض جانبی بسیار زیاد برای انسان زیان‌آورند. اما در عسل هیچ‌گونه آلودگی یافت نمی‌شود و میکروب‌ها در آن نمی‌توانند زنده بمانند. قرآن به عسل صفت شفا داده است، یعنی عسل خوراکی مطبوع و دارویی شفابخش و بدون عوارض جانبی است.
در آیة 219 سورة مبارکة بقره آمده است:
إِثْمُهُمَآ أَكْبَرُ مِن نَّفْعِهِمَا (بقره / 319).
 این آیه دربارة علت نهی مصرف خمر و قمار است و اینکه ضررشان  بیش از نفعشان است. منع خوردن و آشامیدن هر آنچه ضرر استفادة آن بیش از نفعش باشد در این آیه همچون یک قانون قرآنی آمده است. قرآن صفت شفا را به عسل می‌دهد زیرا به هیچ وجه خوردن، آشامیدن و مصرف آن برای انسان ضرر و زیانی نخواهد داشت. بنابراین مصرف به‌اندازة عسل به قصد شفابخشی، برای بیمار ضرری نخواهد داشت و این خود مصداق روشن این آیة سورة مبارکة اعراف است:
كُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ (اعراف / 31).
«بخورید و بیاشامید و اسراف نکنید.»
انسان باید متناسب نیاز بدن از دارو، غذا و نوشیدنی‌ها مصرف کند. پروردگار مصرف بیش از اندازه هر چیز را نهی کرده است و در آیة اول سورة مبارکة تکاثر می‌فرماید:
أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ (تکاثر / 1).
«شما را از زیاده‌روی در هر چیزی نهی می‌کنیم.»
این آیه شامل عسل نیز می‌شود. مقدار مناسب خوردن عسل برای اینکه مصداق نوشیدن باشد (آن‌طورکه در آیه سورة مبارکة نحل آمده است) لازم است حداقل در هر وعده بیست گرم عسل مصرف شود. با آزمایش ثابت شده است که میزان مصرف هر نوع عسل برای شفای انواع بیماری از یک تا ده قاشق غذاخوری در روز متغیر‌است و این امر مصداق بارز مصرف عسل در سورة مبارکة نحل است چرا ‌که مصرف یک تا ده قاشق عسل معقول و جایز است.
در آیة 114 از سورة مبارکة نحل آمده است:
كُلُواْ مِمَّا رَزَقَكُمُ اللّهُ حَلالًا طَيِّبًا (نحل / 114).
«پس بخورید از آنچه به شما خداوند روزی داده، حلال و طیبش را.»
پروردگار در قرآن خوردن بعضی از خوراک‌ها را حرام کرده است و برای سالم ماندن باید از مصرف این خوراکی‌ها پرهیز ‌کرد. ما می‌بایست از حلال و ‌حرام و سالم بودن خوراکمان آگاه باشیم.
در آیة 195 از سورة مبارکة بقره آمده است:
وَلاَ تُلْقُواْ بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ (بقره / 195)
«و با دستان خود، خود را به هلاکت نیندازید.»
این آیه اهمیت دادن به سلامتی، سالم زیستن و به هلاکت نینداختن خود را واجب دانسته است. مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که باعث کم شدن حتی یک روز از عمر انسان شوند نهی شده است. استنشاق هوای آلوده و مصرف دخانیات و داروهایی که باعث کوتاه شدن عمر می‌شود نهی شده است.
پس خوب است از عسل، این مادة شفابخش، استفاده کنیم تا از عمری طولانی، سلامت پایدار و جایگاه متعالی بهره‌مند شویم. به زمان، مکان، مقدار، نوع، چگونگی و عاقبت مصرف هر چیز بیندیشیم. تا زمانی که از سلامتی عسل در شرایط پنج‌گانة بالا اطمینان پیدا ‌نکرده‌ایم از خوردن، نوشیدن و استشمام آن پرهیز ‌کنیم. همچنین آن را به عنوان یک دارو مصرف نکنیم. بهتر‌ است از عسل با شرایط ویژة بیان‌شده در قرآن کریم استفاده کنیم.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:عسل در قرآن, ] [ 22:16 ] [ لقمان محمدیان ]

پیش‌گفتار
کتاب پیش رو نتیجة بیش از دو دهه زندگی نگارنده با زنبور عسل و تحقیق دربارة اثرات شفابخش فرآورده‌های زنبور عسل است. ده سال اقامت در لبنان و بهره‌گیری از تجربیات محققان گرانقدری چون پروفسور بصبوص، دکتر سمیر و دوستان دیگر همراه با تجربیات و تحقیقات شخصی به من آموخت که عسل دارویی بی‌بدیل است. با مشاهدة تأثیرات این مادة شفابخش بر حدود بیست ‌هزار بیمار در لبنان، سوریه، کویت، بحرین و ایران کاربرد و روش مصرف عسل و محصولات زنبور عسل برای درمان بیماری‌ها را آموختم و بسیاری از بیماران با استفاده از این روش درمان شدند.
آنچه می‌خوانید چکیده‌ای از آموخته‌هایم دربارة زنبور عسل ، فواید و خواص درمانی عسل و فرآورده‌های کندو و همچنین روش مصرف درست آن برای درمان بیماری‌هاست.
با سپاس فراوان از پشتیبانی مالی و علمی دکتر سمیر که همواره مرا مورد لطف خود قرار‌ داده ‌است. همچنین از پروفسور بصبوص و دکتر تمیم به خاطر در اختیار ‌گذاشتن  تجربیات و تحقیقات خود برای تکمیل کتاب سپاسگزاری می‌کنم. پشتیبانی‌های این دوستان مشوق اصلی من در ادامة تحقیقات و به سرانجام رساندن آنها بود.

مهدي صادقي


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:, ] [ 22:6 ] [ لقمان محمدیان ]

از ادويه ها مي توان براي تعادل مزاج غذاها بر حسب مزاج فرد استفاده كرد و مزاج ان ها را تغيير داد.

ادويه ها

نوع مزاج

درجه

مصلح

آويشن

گرم و خشك

2

سركه ،انگور

افتيمون

گرم و خشك

3-2

زعفران، كتيرا، روغن بادام، صمغ عربي

انيسون

گرم و خشك

2-3

رازيانه، سكنجبين

ادويه ها

نوع مزاج

درجه

مصلح

اسپند

گرم و خشك

3-2

ميوه هاي ترش، سكنجبين

اسطو خدوس

گرم و خشك

2

سكنجبين

بادرنجبويه

گرم و خشك

2

مصغ عربي، ندر

برگ بو

گرم و خشك

2

كتيرا

پونه

گرم و خشك

3

كتيرا

تخم كافشه

گرم و خشك

2-1

انيسون، شيريني هاي طبيعي

چاي سبز و سياه

گرم و خشك

2

شير بز، باديان خطايي، مشك، دارچين، زنجبيل

خردل

گرم و خشك

4

روغن بادام، كاسني، سركه

دارچين

گرم و خشك

2

كتيرا، مصطكي

رازيانه

گرم و خشك

3-1

صندل، سكنجبين

رزماري

گرم و خشك

3

سكنجبين

زرد چوبه

گرم و خشك

3

آب ليمو، اب بالنگ

زعفران

گرم و خشك

2-1

آنيسون، سكنجبين

زنجبيل

گرم و خشك

3-1

عسل، روغن بادام

زنيان

گرم و خشك

3

گشنيز، باقلا

زيره

گرم و خشك

2-3

عسل، آويشن، كتيرا

سماق

سرد و خشك

2

انيسون، مصطكي، طبخ با بادمجان

سياه دانه

گرم و خشك

3

در سركه خيساندن، كتيرا

فلفل

گرم و خشك

3

روغن هاي گياهي سرد(براي گرم مزاجان)عسل (براي سرد مزاان)

قهوه

سرد و خشك

 

زعفران، گلاب، روغن پسته، زنجبيل

كاكائو

گرم و خشك

 

زعفران، روغن پسته ، گلاب

گلاب

سردو  تر

1

جلاب

لپر

گرم و خشك

3

خيساندن  در سركه، بوئيدن كافور و يا گلاب، رازيانه، تخم خيارين

گل

اوزبان

گرم و تر

1

صندل سفيد

ميخك

گرم و خشك

3

صمغ غربي

نشاسته

سرد و خشك

1

كرفس، ميخك، شيريني هاي طبيعي

نمك

گرم و خشك

2-3

روغن بادام، آويشن، گوشت حيوان جوان فربه

وانيل

گرم و خشك

 

زعفران، روغن پسته، گلاب

هل

گرم و خشك

1-2

كتيرا

 

آويشن:

باز كننده انسداد خشك كننده، تحليل برنده بادها و بلغم ، لطيف كننده غذاهاي غليظ، اشتها آور، مدر و جاري كننده حيض بوده، موجب تنقيه ريه و معده و كبد و روده ها از رطوبت و بلغم شده و مانع صعود بخار به مغز مي گردد.

در درد دندان ، درد كمر و مفاصل سرد و بيماي هاي رحمي مفيد است. خوردن آن با آب انجير جهت سرفه و تنگي نفس و با پنيز تازه جه چاق كردن بدن و با اب كرفس جهت خرد كردن سنگ مفيد است.

افتيمون:

تحليل برنده ورم ها، لطيف كننده باز كننده انسداد و مفرح قلب بوده، جهت بيماري هاي مغزو اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگي، كابوس، وسواس  و بيماري مفاصل مفيد است. به تنهايي مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا مي باشد.

از آن جايي كه بسيار لطيف و ضعيف است جوشاندن وكوبيدن باعث از بين رفتن خاصيت آن مي شود هنگام مصرف نبايد آن را نرم كوبيد و يا زياد جوشاند. مصرف زياد ان براي گرم مزاجان مضر است.

اسطو خودوس:

مفرح ، تقويت كننده بدن ، قلب، مغز، احشا و قواي ظاهري و باطني بدن، باز كننده گرفتگي هاي عروقي و مسهل بلغم و سودا به مخصوص سوداي مغز مي باشد. در بيماريهاي سينه و سرفه، سردرد و سرگيجه به دنبال ضربه، بيماري هاي كبد و طحال و مجاري ادراري مفيد است. مصرف زياد آن براي گرم مزاجان مضر است.

بادرنجبويه:

مفرح، تقويت كننده قلب و مغز و حواس و باز كننده انسداد عروق مغزي بوده و در رفع كابوس سوداوي ، غش، سكسكه، تحليل سودا و امراض بلغمي و بيماري هاي كليه موثر مي باشد.

زعفران:

مفرح، تقويت كننده ريه و كبد و كليه و مثانه، باز كننده انسداد مغز و كبد و طحال، ادرار آور، محرك نيروي جنسي، منضج و مصلح عفونت بلغمي بده و باعث رسيدن داروها به قالب و ساير اعضا مي شود. آشاميدن يك مثقال آن جهت تسريع در زايمان مفيد است.

زنجبيل:

تحليل برنده، باد تسكين دهنده درد كبد سرد، باز كننده انسداد كبد و طحال، تقويت كننده قلب و فم معده و مثانه و نيروي جنسي مي باشد. در رفع بيماري هاي عصبي (ترس و وحشت)، بيماري هاي مفصلي و كمر درد و قطع حيض مفيد است. ضماد برگ يا ريشه آن جهت بيماري هاي مفصلي وبريدگي ها و تحليل ورم مفيد است. براي گرم مزاجان مضر بود و زياده روي در مصرف آن باعث فساد خون و ضعف نيروي جنسي

مي شود.

 زيره:

تحليل برنده و باز كنند ه انسداد، خشك كننده، لطيف كننده، قابض و بر طرف كننده بادهاي غليظ مي باشد. زيره را با نمك جويده و اب آن را قورت دهيد باعث قطع آبريزش دهان مي شود. اگر با سركه بساييد و بو كنيد يا در بيني فتيله كنند خونريزي بيني را قطع مي كند. اگر زيره را در سركه خيسانده بعد در آفتاب خشك كنيد وبكوبيد براي رفع ويار خاك خوردن در زنان باردار مفيد است.

سياه دانه:

منضج جميع اخلاط، خشك كننده رطوبات بدن، چاق كننده، مدر، شيرافزا بوده، در درد سينه تنگي نفس، سرفه، استفراغ، بيماري هاي كبد و طحال مفيد مي باشد. خوردن ان با سركه موجب دفع اقسام كرم معده مي شود. ضماد كوبيده آن با گلاب براي زخم سوداوي ساق پا مفيد است.

قهوه:

در مورد طبع آن اختلاف نظر وجود دارد ولي آنچه كه قبال قبول همگان است اين است كه هر چه كهنه تر شود سرد و خشك تر مي شود. ملين طبع، مدر و خشك كننده رطوبت مي باشد. خوردن ان در گرم مزاجان باز كننده انسداد، تسكين دهنده دردهاي گرم، مانع سوختن خون و صفرا و سودا و رقيق كننده خون بوده، در تب هاي دموي و صفراوي و سوداوي ، سرفه بلغمي و تقويت معده مفيد مي باشد. مصرف زياد آن باعث

بي خوابي و لاغر شدن بدن، زردي پوست، كاهش ميل جنسي، نفخ ، كوليت روده و بواسير مي شود. مصرف آن براي سردمزاجان و كساني كه غلبه اخلاط فاسد دارند به ساير مضر است. خوردن آن ناشتا و يا همراه شير مضر بوده، بهترين مصلح قهوه كه طعم و رايحه آن را لذيذ مي كند زعفران است.

 

گل گاوزبان:

مفرح، قوي  روح و حرارت غريزي و قلب و مغز و كبد، ملين و مسهل صفرا و اخلاط سوخته و سودا بوده و در رفع بيماري هاي سوداوي، خشونت ناي و سينه سرفه، تنگي نفس گلودرد، وسواس، سنگ كليه و مثانه مفيد مي باشد.

نمك:

قابض مسهل بلغم و سودا و صفرا، حل كننده ، خشك كننده، دفع كننده رطوبت لزج، باز كننده انسداد، شفاف كننده پوست صورت بوده و اشتها اور مي باشد. مصلح غذاهاي سرد و نيكو كننده طعم غذا و سبزي ها و حبوبات گس بي مزه و ترشيها و گوشت و امثال آن است ولي مصرف زياد آن باعث ايجاد انسداد ، مشكلات پوستي، توليد سودا و لاغري بدن مي گردد.


giyahanedarouei.ir

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:مزاج ادویه و چائی های سنتی در طب سنتی, ] [ 12:2 ] [ لقمان محمدیان ]

صحيح ترين روش استفاده از حبوبات تركيب ان ها با يكديگر به نسبت درست است بهترين روش طبخ حبوبات استفاده از ارام پز و يا پخت با حرارت كم است.

حبوبات

نوع مزاج

درجه

مصلح

ارزن

سرد و خشك

1-2

عسل

باقلا تازه

سرد و تر

1

عسل، پوست كندن، جوشاندن در آب و ريختن اب آن پس از پختن ، روغن بادام ، پونه مرزه، فلفل داچين،اويشن، زيره، گلپر

باقلا خشك

سردو  خشك

1-2

برنج

سردو خشك

1-2

خيساندن در آب و نمك، زعفران، زيره سياه ، شويد

جو

سردو خشك

1

رازيانه، شيريني هاي طبيعي،انيسون، روغن هاي گياهي

جوي دو سر

گرم و خشك

1-2

كتيرا

ذرت

سردو خشك

 

شيريني هاي طبيعي روغن هاي گياهي

عدس

سردو خشك

1-2

مرزه،روغن بادام، سركه، گلپر، پختن با گوش حيوان جوان،روغن كنجدتازه پونه ، زعفران، روغن گاو

گندم

گرم و تر

1-2

سركه كهنه، شيريني هاي طبيعي

لپه

گرم و خشك

 

كتيرا

اقسام لوبيا

گرم و تر

 

دارچين،زنجبيل، خردل، زيره،نمك روغن زيتون، اويشن،فلفل، پختن با گوشت حيوان جوان

ماش

سردو خشك

1

زيره، ميخك ، انار ترش سماق، اب ترشك، روغن بادام، تخم كافشه، زنجبيل، دارچين، فلفل ، مصطكي خردل

نخود سبز

سرد و تر

1

آويشتن، دارچين، زنجبيل، فلفل سياه

نخود

گرم و خشك

1

خشخاش زيره شويد، كنجبين ساده  گلنگبين

برنج:

در طبيعت آن اختلاف نظر وجود داشته بعضي آن را گرم و بعضي سرد و بعضي معتدل دانسته ولي در درجه دوم خشك بودن ان اتفاق نظر وجود دارد و بعضي مركب القوي دانسته اند زيرا اگر در اب بجوشانند و ابكش كنند و چلو بپزند، جرم ان درجه اول رد و اب ان اول گرم مي باشد اما اگر كته و يا دم پخت كنند مايل به گرمي مي باشد.

توليد كننده خلط صالح و خواب هاي خوب بوده، دردرمان پيچش شكم و زخم روده اسهال خوني، اختناق رحم، امراض كليه و مثانه نافع است. خوردن برنج با شير و شكر كثيرالغذا بوه و محرك نيروي جنسي و چاق كننده مي باشد. خوردن ان با دوغ تازه و سماق، تسكين دهنده حرارت و تشنگي و درمان اسهال صفراوي است.

نكته:

برنج را بايد قبل از پختن در اب خيساند، چند مرتبه با اب شست و بعد پخت.

جو:

جو قليل الغذاتر از گندم بوده تسكين دهنده صفراو خون و عطش مي باشد. جو را بو داده تا حدي كه نه خام باشد و نه بسوزد، بعد يك مرتبه با اب گرم و يك مرتبه با اب سرد بشوييد، سپس خشك كرده و ارد و الك نماييد. با اين آرد(كه سويق ناميده مي شود) و قدري شكر، فرني بپزيد و به اطفال بدهيد كه بهترين غذاي آنان است و باعث تقويت و افزايش وزن كودكان مي شود.

هضم نان جو راحت تر از نان برنج بوده و سرد و قليل الغذا مي باشد. به دليل چسبندگي به معده و روده، در درمان اسهال و تب هاي گرم كه با ضعف معده همراه نباشد مفيد است. در سرد مزاجان باعث كوليت مي شود. مصلح نان جو، آب عسل و ابگوشت و شكر مي باشد.

عدس:

قابض دير هضم، نفاخ، غليظ كننده خون و مانع حركت آن در مويرگ ها مي شود. توليد خون سوداوي كرده، موجب ديدن خواب هاي مشوش و ضعف بينايي مي شود. پختن آن با سركه تقويت كننده معده و از بين برنده نفخ آن است و سوخته آن جهت سفيد كردن دندان مفيد است . ضماد ان با سفيد تخم مرغ جهت ترك پا مفيد است.

 

گندم:

بهترين غذي افراد متعدل المزاج بوده و غذئيت آن زياد و چاق کننده بدن و نيرو بخش است و موجب انسداد شده و براي كساني كه در رگ هاي بدن و دل و كبد و معده و .. تنگي دارند مضر مي باشد. خوردن گندم تازه و خام مولد كرم معده مي باشد.

بهترين نان، ناني است  كه  گندم سالم سفيد رسيده تازه شسته كه سبوس آن را به حد اعتدال (متوسط) جدا كرده، آرد كننده و خمير نمايند و ورز دهنده و خميرترش به ان اضافه نموده بگذارند بماند تا خمير آن ورايد و پف كند. سپس در تنوري با حرارت معتدل، آرام پخت نمايند. ناني كه گندم آن را نشسته و سبوس آن را نگرفته باشند سريع هضم

مي شودو به راحتي از معده خارج مي شود. و مضعف بدن، مولد خون سوداوي، بواسير ودر بعضي مزاج ها ملين است. ناني كه سبوس آن را به كلي گرفته باشند به سرعت از معده خارج شده و باعث انسداد كبدي و سنگ كليه مي شود.

ناني كه سبوس آن را خوب (متوسط) گرفته باشند كثير الغذا و مولد خلط متين و ديرهضم بوده، مصرف زياد آن براي گرم مزاجان مضر مي باشد. نان گندم تازه، خشك كننده رطوبت معده و جويدن آن براي كندي دندان موثر، چاق كننده و مقوي بدن است و خشك ان ديرهضم بوده باعث تشنگي مي شود. نان حاوي شنبليله، سياه دانه و ... اشتها آور بوده و باز كننده انسداد، خشك كننده رطوبت و تحليل برنده رياح مي باشد.

نكته:

نان شيرمال كه براي تهيه آن از شير و روغن استفاده مي شود يك از بهترين نان ها بوده و كثيرالغذا مي باشد

لوبيا:

لوبياي قرمز گرم تر از نوع سفيد آن مي باشد. دير هضم، نفاخ، توليد كننده خلط غليظ بوده، ملين سينه و ريه، مدر، شيرافزا، چاق كننده بدن و محرك نيروي جنسي مي باشد

ماش:

لطيف تر از عدس و نفخ آن كمتر از باقلا بوده، از بهترين حبوبات است. كثر الغذا، مولد خلط صالح بوده ولي ديرهضم مي باشد به خصوص ان كه پوست ان را كامل گرفته باشند. مصرف آن در فصل بهار و تابستان ، سرزمين هاي گرم و گرم مزاجان تب هاي گرم مفيد است چون باعث تسكنين حرارت، صفرا و خون است. ماش پوست كنده براي رفع يبوست و با پوست آن براي درمان اسهال مفيد است.

نخود:

تقويت كننده حرارت غريزي وريه، توليد كننده خون صالح، كثيرالغذا، چاق كننده، مدر ادرار و حيض و عرق، ملين طبع و زياده كننده شير و مني مي باشد. خوردن نخود با شير تازه براي گرفتگي صدا كه از خشكي باشد نافع است ولي اگر بيمار تب داشته باشد بايد به جاي شيراز اب استفاده كند. اگر يك شب نخود را در سركه خيسانده و صبح ناشتا بخورد و در آن روز چيزي ديگري ميل نكند براي كشتن كرم معده مجرب است.


giyahanedarouei.ir


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:مزاج انواع حبوبات در طب سنتی, ] [ 11:58 ] [ لقمان محمدیان ]

ريشه ها بهترين و بيش ترين املاح و مواد معدني را در بر دارند و بهترين وصحيح ترين روش استفاده از آن ها به صورت خام و يا بخار پز مي باشد.

ريشه ها

نوع مزاج

درجه

مصلح

پياز

گرم و خشك

3

شستن ان با آب و نمك،سركه آب انار، كاسني

انواع ترب

گرم و تر

1-2

نمك، عسل، زيره خيسانده شده در سركه

چغندر

گرم و خشك

1

خردل، آبغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ، سركه

زردك

گرم و تر

2

انيسون، ادويه گرم

سير

گرم و خشك

3

پختن در آب و نمك، روغن بادام، كره، گشنيز، سكنجبين، انار ترش

سيب زميني

سرد و تر

 

دارچين، زنجبيل آويشن شيرازي

سيب زميني ترشي

گرم و تر

1-2

درچين، عسل سكنجبين، سركه و خردل، ميخك

شقاقل

گرم و تر

1-2

عسل

شلغم

گرم و تر

2-1

فلفل، زيره، گلنگبين، سكنجبين، شكر سرخ ،خردل، سركه

كلم قمري

گرم و خشك

1-2

آويشن، پونه، انيسون، دارچين

موسير

گرم و خشك

3

پختن آن در آب و نمك، روغن بادام، كره سكنجبين

هويج

گرم و تر

 

انيسون ، ادويه گرم

پياز:

پيازمدر(با قوت حرارت و لطافت خود اب و مايعات زايد را از طريق ادرار و عرق و حيض و شير دفع ميكند.) و اشتها آور بوده باعث هضم سريع غذا مي شود براي درمان بي خوابي، ضعف اعصاب و ميل جنسي تجويز مي شود. پختن پياز با دنبه براي سرماخوردگي، ناراحتي هاي سينه ، دفع اختلاط لزج از ريه ها و چكاندن آب آن در گوش در دفع كاهش شنوائي و وزوز گوش مفيد است. ضماد آن با زرده تخم مرغ جهت درد مقعد و باروغن كوهان شتر در رفع شقاق مقعد مفيد است.

ترب:

بهترين نوع ان آبدار، نازك، تند، طويل و كم ريشه است. لطيف كننده و تحليل برنده ورم ها بوده و براي بواسير، سل، سياتيك، روماتيسم، سنگ مثانه و ... مفيد مي باشد توليد باد و آروغ در بدن كرده، در كساني كه معده مرطوب دارند مانع هضم غذا مي شود. از امام حسين(ع) روايت است كه «برگ آن پراكنده كننده باد، مغز آن مدر ادرار و ريشه آن از بين برنده بلغم است.»

آشاميدن آب ترب پخته براي رفع سرفه مزمن و طولاني و دفع اختلاط غليظ سينه و غرغره آب پخته آن با سكنجبين براي ديفتري مفيد است . خوردن 8 مثقال (تقريبا 35 گرم) اب شاخه و برگ ترب با سكنجبين براي خارج كردن سنگ مثانه نافع است. براي سر و دندان و چشم و گلو مضر مي باشد.

نكته:

براي گرفتن اب ترب، ترب را ورق ورق كرده و سطح آن را با عسل بپوشانيد و در آبكش بچينيد. سپس ظرفي زير آن بگذاريد تا آب خارج  شده در آن جمع گردد.

سير:

سير رقيق كننده خون، خشك كننده رطوبت معده و مفاصل مدر ادرار و حيض و عرق

مي باشد. خوردن آن با رعايت زمان و سن و مزاج فرد و در حد اعتدال، باعث حفظ صحت بدن و دفع ضرر اب و هواي وبائي و عفونت مي شود. خوردن آن با سركه جهت تنقيه حلق و صورت، سرفه و تنگي نفس فلج، دردمفاصل، سياتيك، نقرس، فراموشي و ... مفيد است. مداومت در خوردن آن باعث ريزش موي سفيد و روئيدن موي سياه در سر مي شود. زياد خوردن آن بدون رعايت مزاج و سن و فصل باعث سوختن خون شده، براي چشم و ريه و بواسير مضر است.

giyahanedarouei.ir
موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:مزاج انواع ریشه ها در طب سنتی, ] [ 11:56 ] [ لقمان محمدیان ]

"آيورودا" يك لغت سانسكريتي به معني "علم زندگي" است.

نوشته شده توسط: طبيب ايران زمين /  -
بازدید : بازدید : (215)

تعريف:


"آيورودا" يك لغت سانسكريتي به معني "علم زندگي" است.آيو ( Ayu ) به معني "زندگي" و ودا ( Veda )



به معني "دانستن" است.



ريشي هاما اصول آيورودا را در هنگام مراقبه يافته و آنها را در وداها(كه به معني "دانش" است)



تدوين نموده اند (وداها متون مذهبي هندوها هستند)



تاريخچه :


آيورودا يك سيستم پزشكي- درماني ، مذهبي- فلسفي مي باشدكه در زندگي روزمره مردم



هندوستان بيش از 5000 سال قدمت دارد.






اطلاعات جالب درباره طب آیورودا (Ayurvedic medicine)

آيورودا يك روش درماني قديمي هندي است، فلسفه آیورودا (علم زندگی و عمر طولانی ) مشتمل بر يك سري معالجات شامل گياهان دارويي ،‌ تغيير رژيم غذايي ، مراقبه ، رایحه درمانی ،ماسـاژ و حرکات يوگا براي نگهداري يا بازيابي سـلامتي ا ست .



اولین سوال در ذهن یک پزشک آیورودا این نیست که فرد مراجعه کننده دچار چه نوع بیماری است ، بلکه این است که بیمار من چه شخصیتی دارد، خلقیات او ،توانایی ها و استعدادهای او چیست و پس از تشخیص این مسائل تصمیم گیری درمانی شروع می شود.



دانشمند بزرگ " Charaka" گفته است : "پزشک هر چقدر که از نظر علمی و درمان بیماری ماهر و خبره باشد اگر نتواند با هنر عشق و نور وارد قلب بیمار شود نمی تواند او را درمان کند ."



تاریخچه آیورودا چیست ؟



آيورودا يك واژه سانسكريت به معني" علم زندگي" و شايد يكي از قديمي ترين سيستمهاي درماني در دنيا است كه از بيش از 5000 سال قبل بطور سـنتي از استاد به شاگرد منتقل مي شده و ریشه در متون مقدس آریائی ها ی باستان دارد .حدود 3000 سال قبل ( 900 سال قبل از میلاد ) سه دانشمند بزرگ به نامهای Charaka ، Sushruta ، Vagbhata اصول آن را از منابعی که وجود داشت، جمع آوری نمودند . کتابهای بر جای مانده از آنان هنوز هم توسط دانشجویان ، اساتید و درمانگران این رشته استفاده می شود. بسیاری از صاحبنظران ، سیستم آیورودا را بعنوان مادر تمامی روشهای شفابخشی می شناسند



شاخه های آیورودا کدامند ؟


آیورودا شامل هشت شاخه اصلی ( طب اطفال ،طب زنان و زایمان ،چشم پزشکی ، طب سالمندان ،گوش و حلق و بینی ، مسمومیت شناسی ، طب عمومی و جراحی)می باشد . بسیاری از روشهای شفابخشی مدرن ( ماساژ ، رژیم درمانی ، گیاهان ، پولاریتی تراپی ، کینزیولوژی ، شیا تسو ، طب سوزنی ، طب فشاری ، سنگ درمانی ، رنگ درمانی ، مراقبه ) در اصل شاخه هایی از فلسفه آیورودا می باشند .



فلسفه آیورودا چیست ؟


آیورودا هنر هماهنگی موجود زنده با قوانین طبیعت است . هدف آن حفظ سلامت در فرد سالم و شفا در فرد بیمار است . آيورودا ريشه در اين اعتقاد دارد كه سلامتي نتيجه تعادل بين ذهن ، بدن و روح است . به بیان بهتر ، سلامتی ، تعادل کامل بین سه انرژی اساسی بدن یا سه دوشا ( واتا _ پیتا_ کافا) و یک تعادل بین جسم _ ذهن _ روح (یا آگاهی) است.



بر طبق آيورودا ، هرشخص مقداري از 5 عنصر اصلي عالم(خاك، آب ،‌ آتش ،‌ هوا ، اتر ) را در خود دارد و‌ تركيب اين عناصر با يكديگر به سه نوع متابوليسم بدن يا سه نوع دوشا منجر مي شود .دوشا ها انواع متابولیک بدن هستند که هر کدام ساختار و طرح زمینه ای افراد از قبیل ساختاربدنی ، شخصیت، عکس العمل ها و تمایلات غذایی را تشکیل می دهند. اين دوشاها ،‌ به عنوان واتا ، پيتا و كافا شناخته مي شوند . واتا شامـل اتر و هواست و با حـركات بدن مرتبط مي شود( انرژی حرکت یا کاتابولیک) . پيتا از آتش وآب درست شده ،‌ و به سـوخت و سـاز بدن مربوط است که اساس هضم و تغییر ماده به انرژی ( انرژی متابولیک ) است . كافا شامل خاك و آب است كه با ساختار بدن و ثبات و پايداري مرتبط است.( انرژی ساختار ی و آنابولیک)


هرچند كه هر سه نوع دوشا در همه افراد وجود دارد ، در هر فرد خاص ، يكي از اين دوشاها غالب است .



دوشای واتا : تمامی حرکات بدن را کنترل می کند ( اتر + هوا )



دوشای پیتا : کنترل سوخت و ساز را بعهده دارد( آتش + آب)



دوشای کافا : مسئول کنترل ساختار بدن است( آب+ خاک)




تیپهای بدنی- شخصیتی معروف آیورودا کدامها هستند ؟


در لحظه لقاح ، واتا ، پیتاو کافای والدین مهمترین عامل تعیین کننده دوشای مزاجی فرزند یا پراکریتی (Prakriti)می باشد. اگر چه پراکریتی واقعیت اصلی وثابت هر فرد است اما توسط نیروهای مختلف مورد تهاجم قرارمی گیردکه از آن جمله فاکتورهای محیطی، فصل،زمان،موقعیتهای احساسی، هیجانات و کیفیت ارتباطات ، عقاید و نیز غذاهایی که می خوریم، می باشند.



با شناخـت نوع بدن هر فرد پزشک آیورودائی قادراست نوع رژیم غذائی و تمرینات بدنی و شیوه های درمانی را که به او کمک خواهند کرد تعیین کند و هر آنچه را که سودمند نبوده و حتی زیان آور است به وی گوشزد نماید.



ویژگی های نوع واتا:


ساختار جسمانی سبک و لاغر



سرعت در انجام فعالیتها



خشکی پوست و نامنظمی دندانها



نا منظم بودن گوارش و زمان احساس گرسنگی



خواب سبک و مقطع یا بی خوابی



اشتیاق ، سرزندگی و قدرت تخیل قوی



هیجان زدگی و حالات متغیر



فراگیری سریع اطلاعات تازه و نیز فراموشی سریع آموخته ها



گرایش به نگرانی



گرایش به یبوست مزاج



خستگی زودرس



گرایش به تلاش بیش از حد



ظهور انفجاری انرژی روانی و جسمانی



تم بنیادی نوع واتا ، (دگرگونی پذیری) است . واتاها ، افرادی هستند که حالات آنان را نمی توان پیش بینی کرد و به مراتب کمتر از پیتاها یا کا فاها ، نمونه ای کلیشه ای می باشند. قابلیت تنوع آنان از نظر قامت و شکل و حـالات و اعمال خود علامت مشخصه آنان است . انرژی نوع واتا ، بصورت انفجاری نمایان شده و ناپایدار است. در



نوع واتا،موارد زیر نیز بسیار شاخص می باشند:


احساس گرسنگی بی موقع در هر زمانی از شبانه روز



هیجانات عاشقانه با تغییر حالت دائمی



نامنظمی زمان به بستر رفتن در شب



چشم پوشی از خوردن یک وعده غذا و به طور کلی ، پیروی از عادات نامنظم



گوارش خوب غذا در یک روز و بدی گوارش در روز بعد



ظهور انفجارهای عاطفی کوتاه مدتی که سریعاً فراموش می شوند



گامهایی شتابان و تند در راه رفتن




ویژگی های نوع پیتا:


· ساختار متوسط



· میزان تاب و توان معمولی



· گرسنگی و تشنگی شدید و دستگاه گوارشی نیرومند



· بروز خشم و عصبانیت در شرایط تحت فشار



· رنگ پوست روشن یا سرخ و سفید ،اغلب همراه با کک و مک



· عدم تحمل نور آفتاب و هوای گرم



· زرنگی ، چاره جو یی و علاقمندی به چالش و مبارزه طلبی



· قدرت ذهنی بالا و قاطعیت



· شیوه بیان دقیق و شمرده



· ناتوانی برای چشم پوشی از خوردن یک وعده غذا



· رنگ موها : بور ،قهوه ای روشن ، یا سرخ ( یا ته رنگی متمایل به سرخ )



زمینه نوع پیتا ،( تند و تیزی ) احساسات است . هر فردی با مشخصات زیر ، به مقدار زیادی از پیتا برخوردار است : موی سرخ براق ، چهره سرخ و سفید ، جاه طلب ، زیرک ، صریح ، جسور ، مباحثه طلب یا حسـود . جنبه مبارزه طلبی نوع پیتا ، یک گرایش طبیعی است ولی لزوماً ظاهر نمی گردد . در حال تعادل ، احساسـات و عواطف پیتاها گرم و صمیمی است و افرادی مهربان و قانع می باشند. چهره ای که از شادی می درخشد ، نمودار پیتا است .



موارد زیر نیز بسیار شاخص می باشند:



· نیم ساعت تاخیر در صرف غذا ، موجب احساس گرسنگی شدید می گردد



· زندگی بر حسب ساعت تنظیم می گردد ( معمولاً با یک ساعت مچی گران قیمت ) و از اتلاف وقت ناخشنود می گردد .



· در طول شب بیدار می شود و این بیداری همراه با احساس گرما و تشنگی است



· بر موقعیت حاکم می گردد و یا احساس می کند که می باید بر وضعیت مسلط شود



· به تجربه در می یابد که از دیدگاه دیگران فردی بسیار زیاده طلب می باشد



· با گامهایی مصمم راه می رود





ویژگی های نوع کافا:


· بدنی محکم و نیرومند ، با قدرت جسمانی زیاد و مقاومت



· برخوردار ی از انرژی پایدار ، کندی و موزون بودن در عمل



· شخصیت آرام ، با اعصابی راحت ، و دیر خشم



· پوست خنک ،نرم و ضخیم و رنگ پریده و غالباً چرب



· کندی در جذب اطلاعات جدید ، ولی برخورداری حافظه خوب



· خواب سنگین و ممتد



· کندی عمل گوارش و میزان گرسنگی اندک



· داشتن شخصیت مهربان ، متحمل و با گذشت



· گرایش به احساس تملک و راحت طلبی



تم بنیـادی نوع کـافا ( فارغ الـبـــالی) است . دوشـای کـافا ، اصل ساختاری بدن بوده و ثبات و پایداری را عرضه می دارد . همچنین قدرت جسمانی و نیروی حیاتی ذخیره ای را تامین می کند که در قالب بدن ستبر و تنومند نمونه های شاخص کافا ، تعبیه شده است.



آیورودا ، کافاها را افرادی سعادتمند می داند. زیرا از سلامـتی مناسبی بهره مندند و بیانگر شخصـیت هایی هستند که متین و خشنود بوده و با فارغ البالی به دنیا می نگرند.



موارد زیر نیز در کافاها بسیار بارز می باشند:



· پیش از اتخاذ یک تصمیم ، به مدتی طولانی درباره امور تعمق می کنند



· به کنـدی از خواب بیدار شده و مدت زیادی در بسـتر می مانند و به محض ترک بسـتر به نوشیدن یک فنجان قهوه احتیاج دارند



· از وضع موجود ، خشنود می باشند و از طریق آشتی دادن دیگران ، اقدام به حفظ وضع موجود می کنند



· به احساسات افراد دیگر که صمیمانه با آنها احساس همدردی می کنند احترام می گذارند



· حرکات آنان موزون است. چشـمانی آبدار و نگاهی نوازشـگر دارند و حتی علیرغم اضـافه وزن نیز ، خرامان راه می روند



آشنایی با طبیعت افراد چه اهمیتی دارد ؟



اطلاع از پراکریتی و ساختار اصلی بدن هر فرد فوایدی دارد:



· شناخت خود، اساس زندگی است.



· به شناخت عادتها و تمایلات که مستقیماً روی سلامتی اثر می گذارند ، کمک می کند.



· به پیش بینی بیماری ها و مشکلاتی که ممکن است رخ دهند ،کمک می کند و درمان می تواند در جهت پیشگیری از وقوع بیماری باشد.



· به درک دیگران و بهبودی روابط ،کمک می کند.



· دانش کافی برای هر فرد در جهت بدست آوردن تعادل با زندگی فراهم می کند.



هدف زندگی از دید آیورودا چیست ؟



شفا فقط هنگامی رخ می دهدکه قسمتهای مختلف زندگی بهبود یابند. نگهداری سلامت و تعادل ، نیازمند آگاهی و هشیاری لحظه به لحظه و شفا دارد.



بر اساس علم آیورودا زندگی ما یک هدف مشخص دارد.هدف ، شناخت خالق ( آگاهی کیهانی) و درک ارتباط با وی است که در تمام زندگی ما تاثیر دارد .این هدف بزرگ با تعادل چهار جنبه اساسی زندگی بدست می آید که شامل موارد زیر است :



· دارما dharma : وظایف واعمال ما



· آرتا artha : موقعیتهای مادی وارزشها



· کاما kama : خواسته های مثبت



· موکشا moksha : رهایی روح



این چهار مورد را Purusharthas می گویند که چهار هدف اصلی زندگی برای هر فرد می باشد و اساس آنها را سلامتی تشکیل می دهد .برای حفظ دارما و انجام مسئولیتهایمان باید سالم باشیم تا به موفقیت و دارایی کافی دست یابیم .برای داشتن خواسته های خلاق و مثبت ، احتیاج به ذهنی سالم و آگاه ، بدن سالم و ادراک سالم داریم.(kama و desire گاهی اوقات به xxx و زندگی خانوادگی وتوالدو تناسل تعبیر شده است لکن در اصل معنی آن انرژی مثبت یا نیرویی است که هر گونه عمل خلاق را می سازد.) موکشا یا رهایی روح نشاندهنده تعادل بدن و ذهن و آگاهی ( روح ) است.




طبق نظر آیورودا ، منشا همه موجودات از آگاهی کیهانی است که شامل انرژی مذکر (purusha ) وانرژی مونث ( prakruti ) می باشد و هر چیزی که در جهان وجود داشته باشد در انسان نیز وجود دارد. انرژی مذکر نمایانگر طبیعت است. هر سلول بدن دارای ذهن ، هوش ، آگاهی است که از آن طریق انتخاب می کند. برای مثال هر سلول غذای خاص خودش را انتخاب می کند.



علت اصلی بروز بیماری از دید آیورودا چیست ؟


ترکیب پنج عنصر ، دوشا ها را می سازد .دوشا ها اعمال روانی- زیستی را کنترل می کنند . بنابراین اگر متعادل باشند سلامتی و نظم order))وجود دارد و اگر متعادل نباشند ،بیماری رخ می دهد. (disorder )



اصل كلي آيورودا بر اين اساس است كه بيماری بعلت عدم تعادل در يك يا چند دوشا بوجود می آید . عوامل متعددی مي تواند بر تعادل دوشاها اثر بگذارد . از رژيم غذايي گرفته تا تغيير فصل ،استرس در كار يا خانواده هم تعادل دوشاها را بر هم مي زند كه نتيجه آن انباشتگي سموم در بدن و ذهن است . هنگامی كه علت بيماري تشخيص داده شد ، تحت راهنمايي يك درمانگر آيورودا بازيابي تعادل و سم زدايي انجام مي شود . اين موضوع را به اين صورت توضيح مي دهند كه وقتي انرژي متعادل شد ، سيستم دفاعي طبيعي بدن نيرومند مي شود و راحت تر مي تواند با بيماري مبارزه كند يا از بيمار شدن جلوگيري كند .



جلسات درمانی آیورودا چگونه برگزار می گردد ؟


اولين ديدار با يك درمانگر آيورودا حدود 45 تا 90 دقيقه طول مي كشد . درمانگر يك سري سئوال براي تعيين نوع دوشاي بیمار مي پرسد . از وی درباره خصوصيات فيزيكي ، احساسي ،‌ ذهني ،‌ مزاج و غذاهاي مورد علاقه همچنين درباره خصوصيات شخصيتي و سابقه خانوادگي سئوال مي شود .



درمانگر به قلب و ريه فرد گوش مي كند و توجه خاصي به نبض و زبان وی دارد . طبق آيورودا ،‌ هر شخص سه نبض سطحي و سه نبض عمقي روي هر مچ خود دارد كه به ارگانهاي مختلف داخلي بدن مربوط است . با نبض خواني ، درمانگر مي تواند عدم تعادلها را معلوم كند . اين نبض ها همجنين اطلاعاتي درباره سه دوشا بما مي دهند . رنگ و حساسيت قسمتهاي مختلف زبان ،‌ بخوبي ظاهر فيزيكي فرد ،‌ نشانه هايي را درباره سلامتي او آشكار مي كند . بعلاوه ممكن است نمونه ادرار هم آزمايش شود .



بعد از تعيين نوع مزاج و عدم تعادلهای موجود ، درمانگر ممكن است تركيبی از درمانهاي آيورودا را براي بیمار تجويز كند كه شامل گياهان دارويي ، شيوه زندگي ، اصلاح رژيم غذايي ، مديتيشن ، يوگا ، تمرينات تنفسي و پاكسازي با دوش يا تنقيه است .



اگر شما متوجه شديد كه براي مثال كافاي شما زياد شده است ممكن است متابوليسم كند يا اضافه وزن داشته باشيد . لذا درمانگر ممكن است پيشنهاد كند كه يك سري تمرينات معمول را انجام دهيد و از رژيم غذايي سبك استفاده كنيد .



افراد نوع واتا معمولاَ‌ خيلي لاغر و مستعد بيماري عصبي مثل استرس و بيخوابي هستند . اگر شما از نوع واتا هستيد ، يك درمانگر آيورودا ممكن ا ست به شما توصيه كند كه يك برنامه منظم هميشگي را دنبال كنید یا ساعات غذا خوردن ، خوابيدن و بيدار شدن شما هميشه در يك زمان مشخص باشد .



اگر شما از نوع پيتا هستيد ‌، احتمالاَ از اندام خوبي برخوردار هستيد اما شايد دچار ترشرويي ، سوزش قلب ، بیماریهای پوستی و بواسير هستيد . اگر پيتاي شما زياد شده ،‌ عاقلانه است كه الكل و غذاهاي سرخ كردني را قطع كنيد و از شرايط استرس دوري كنيد .



فاصله زماني بين جلسات آيورودا كاملاَ‌ متفاوت است . بسته به شرايط شما و تجويز درمانگر ، يكبار كه شما راهنمايي هاي درماني خود را گرفتيد شايد بتوانيد خودتان آنرا دنبال كنيد يا اينكه درمانگر تان بخواهد شما را بطور منظم ببيند تا روند درمان را پیگیری كند .



آیا نتایج تحقیقاتی نیز در مورد آیورودا موجود است ؟



طب - طب آیوردا - طب هندی

بله : تحقيقات نشان داده افرادي كه تمرينات آيورودا مثل يوگا را انجام مي دهند در معرض خطر كمتري براي فشار خون بالا ، كلسترول بالا و استرس هستند كه همه اينها عوامل ايجاد بيماريهاي قلبي مي باشند .



مطالعات همچنين نشان داده كه يوگا بطور مشخص براي دردهاي عضلاني موثر است.روي داروهاي گياهي آيورودا تحقيقاتي براي درمان برخي ازبيماريها مثل حساسيت ها ، آرتروز ، پاركينسون و بيماريهاي گوارشي درحال انجام است .



تا کنون تحقیقات متعددی بر روی تاثیرات آنتی اکسیدان برخی گیاهان آیورودا نظیر زردچوبه انجام شده که گویای تاثیر بارز آن در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی و سرطان و نیز کمک به درمان دیابت است



چه موارد احتیاطی در مورد آیورودا پیشنهاد می گردد ؟


- اگر شما بیماری خاصی مثل بیماری قلبی یا دیابت دارید، فقط به ایورودا تکیه نکنید و از درمانهای معمول پزشکی هم استفاده کنید.



- روشهای پاکسازی مثل تنقیه یا استفاده زیاداز ملین ، ممکن است تعادل شیمیایی بدن را بهم بریزد . از این روشها با احتیاط استفاده کنید .



- اگر شما از یک رژیم غذایی خاص برای دیابت یا بیماری قلبی خود استفاده می کنید ،قبل از استفاده از رژیم غذایی آیورودا با پزشک خود مشورت کنید زیرا گاهی ممکن است این رژیمها با هم در تضاد باشند.



موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:آيور ودا (طب سنتی هند), ] [ 11:52 ] [ لقمان محمدیان ]


سبزي ها داراي ويتامين هاي گروه B هستند در سبد غذايي روزانه حتما از سبزي ها استفاده كنيد چون به خاطر داشتن فيبر زياد، موجب فعاليت حركات دودي شكل روده و تنظيم فعاليت دستگاه گوارش و سلامتي انساني مي شود.

سبزي ها

نوع مزاج

درجه

مصلح

اسفناج

سرد و تر

1

پختن با روغن بادام، روغن گاوي تازه، دارچين، فلفل

برگ چغندر

گرم و خشك

 

خردل، ابغوره، پختن با عدس، شربت بالنگ

باميه

سردو  تر

 

ادويه هاي گرم

پونه

گرم و خشك

2

آدر بلوط، رب مورد، سركه

پيازچه

گرم و خشك

 

شستن ان با اب و نمك، سركه آب انار ، كاسني

تربچه

گرم و تر

 

نمك، عسل، زيره خيسانده شده در سركه

ترخون

گرم و خشك

1

عسل، كرفس

ترشك

گرم و خشك

1-2

شربت ها، رازيانه، شكرسرخ

تره

گرم و خشك

3-2

گشنيز، كاسني تازه

تره تيزك (شاهي)

گرم و خشك

2-1

كاسني، خرفه، سركه

جعفري

گرم و خشك

2

سويق، بادرنجبويه، ترشي هاي طبيعي، كاسني

خرفه

سرد و تر

3-2

كرفس، نعناع، مصطكي

رازيانه

گرم و خشك

3-1

صندل، سكنجبين

ريباس (ريواس)

سرد و خشك

2

شربت عود، انيسون، عسل

ريحان

گرم و خشك

1-2

نيلوفر

سي سنبر (سرسم)

گرم و خشك

3

كتيرا

شاه تره

گرم و خشك

2

كاسني، هليله زرد

شبدر

گرم  و تر

 

كاسني

شنبليله

گرم و خشك

2

سكنجبين، انيسون، كاسني، برگ اسفناج، برگ خرفه

شويد (شبت)

گرم و خشك

2

آبليمو، آبغوره، ترشي هاي طبيعي، سكنجبين ساده

قارچ خوراكي

سردو  تر

2

خردل پختن با نمك و شويد، روغن كنجد و زيتون، پونه، اويشن، فلفل زنجبيل، زيره

كاسني

سرد و تر

1

شرك سخ، شربت بنفشه، سكنجبين، دارچين، هل

كاهو

سرد و تر

2

نعناع، كرفس، زيره، مصطكي، سكنجبين، هليله

كرفس

گرم و خشك

2

انيسون

اقسام كلم بستاني

گرم و خشك

1-2

سكنجبين ، پختن با گوشت حيوان، روغن بادام خردل

كنگر آبي

گرم و خشك

2

عناب

كنگر فرنگي

گرم و خشك

2-1

ادويه گرم سركه روغن زيتون

كنگر وحشي

گرم و خشك

2-1

سركه، ترشي

گزنه

گرم و خشك

3

آب ميوه هاي سرد، زعفران

گشنيز

سرد و خشك

2

سكنجبين، زرده تخم مرغ با فلفل و نمك، اب مرغ، دارچين

لوبيا سبز

سرد و تر

 

دارچين، زنجبيل، خردل، زيره ، نمك، روغن زيتون، آويشن، فلفل، طبخ با گوشت حيوان جوان

مارچوبه

گرم و خشك

1-2

عسل، سركه ، سكنجبين

مرزه

گرم و خشك

2

سركه

نعناع

گرم و خشك

2

كرفس

والك

گرم و خشك

3-2

گشنيز، كاسني تازه

يونجه

گرم و تر

1

-----

اسفناج:

مدر، ملين، زود هضم و دفع كننده صفرا بوده، جهت رفع التهاب و تشنگي تب هاي گرم، بيماري هاي ريه مفيد است. غرغره آب آن جهت گلو درد و اشاميدن عصاره آن با شكر براي سنگ كليه و سوزش ادرار مفيد است. مصرف زياد آن براي سردمزاجان و افراد داراي سردرد و بيماري هاي طحال مضر است. اسفناج به دليل داشتن ساليسيلات باعث دفع آهن مي شود به همين دليل خدوند متعال مقادير زيادي آهن در آن قرار داده تا مصرف كننده دچار كم خوني نشود پس بر خلاف تصور همگان موجب درمان كم خوني فقر آهن نخواهد شد.

تره تيزك:

باز كننده انسداد كبد و طحال پاك كننده بدن از رطوبت لزج تحليل برنده بادهاي بدن، مدر، مولد مني و محرك نيروي جنسي بوده و مصرف ناشتاي آن بوي بد زير بغل را رفع مي كند. در احاديث آمده خوردن ان در شب مضر بوده و موجب جذام و برص مي شود.

جعفري:

تقويت كننده معده و روده و كبد، هضم كننده غذا، باز كننده انسداد كبد و طحال، گرم كننده كليه و مثانه، چاق كننده بدن مي باشد. خوردن و بوئيدن آن جهت سرماخوردگي، دفع رطوبت و سردي مغز، سرفه خشك و ضماد آن جهت تسكين درد و ورم بواسير مفيد است.

خرفه:

برگ و ساقه آن مدر، تسكين دهنده صفرا و خون و تشنگي، حرارت  كبد و معده و رحم، تب هاي گرم و صفراوي بوده و در رفع ديابت، سردرد  گرم، عفونت ريه، استفراغ و سنگ كليه موثر است. مصرف آن در گرم مزاجان لاغر و خشك ، باعث چاق شدن آن ها خواهد شد. خوردن خرفه پخته همراه با كمي روغن و پياز جهت قطع اسهال و تقويت روده ها و خوردن ان با سركه جهت درد كليه مفيد است. تخم خرفه در همه خواص ضعيف تر از آن بوده به جز در رفع عطش كه قوي تر از برگ آن مي باشد. نگه داشتن سائيده تخم آن در دهان، در رفع آفت دهان به خصوص اطفال موثر است.

 

رازيانه:

تحليل برنده باد و اخلاط غليظ، خشك كننده رطوبت تقويت كننده معده، باز كننده انسداد مجاري سينه و كبد و طحال و كليه و مثانه و تسكين درد ان ها كه از سردي باشد، مدر، شيرافزا و بازكننده حيض مي باشد. خوردن ان با گلقندع جهت تقويت معده و رفع بلغم آن و ماليدن شيره آن بر شكم اطفال، جهت نفخ و درد شكم مفيد است. كشيدن عصاره آن در چشم براي پيشگيري از اب مرواريد و تقويت بينايي نافع است.

ريحان:

جهت انسداد عروق مغزي، تحليل ورم هاي جميع اعضائ تنگي نفس و ضعف معده مفيد مي باشد. خوردن عصاره آن با شكر جهت رفع درد سينه، تنگي نفس وسرفه و بوئيدن آن براي سردرد گرم مزاجان و مسافرين و رفع وبا مفيد مي باشد تخم آن معتدل كننده مزاج و مقاوم در برابر سموم بوده ولي مصرف كوبيده آن منع شده است.

شويد:

تحليل برنده و نضج دهنده اخلاط بازكننده انسداد، اشتها آور و مدر مي باشد. براي تنگي نفس و امراض بلغمي سينه و معده، سكسكه، ضعف معده و كبد و طحال سنگ كليه و مثانه، كوليت، درد مفاصل سرد، درد قاعدگي وبيماري هاي تناسلي مفيد است. آشاميدن آب آن با عسل جهت رفع مسموم تحريك استفراغ، اخراج اخلاط غليظ از معده مفيد است. زياد خوردن ان باعث ضعف مغز، چشم، معده، كليه ، مثانه و نيروي جنسي مي شود

قارچ:

قليل الغذا، ردي الكيموس، دير هضم مولد خون بلغمي و نفاخ است. زياد خوردن آن موجب سكته ، فلج، سنگيني زبان و تنگي نفس مي شود. آبي كه در اثر بريان كردن آن باقي مي ماند براي رفع آب مرواريد نافع است.

 

كاسني:

تسكين دهنده صفرا و خون و تشنگي بوده و بايد تازه و نشسته مصرف شود چون در اثر شستن جزئ لطيف ان از بين مي رود. براي بيماري هاي كبد و معده و طحال، باز كردن گرفتگي هاي عروق و احشاء تقويت كبد، تنقيه كليه و مجاري ادراري مفيد مي باشد. براي كبد گرم و سرد مفيد بوده و هر چه تلخ تر باشد در رفع امراض كبد مفيد تر است. اگر آن را بجوشانند تا ساقه و برگ آن پاره شده و اب رقيق از ان جدا شود بعد با نبات يا ترشي مصرف كنند در تصفيه خون بي همتا است. ضماد برگ آن با سركه جهت سردرد گرم و خشك مفيد است.

كاهو:

توليد كننده خون صالح رقيق، تسكين دهنده حرارت صفرا و خون، برطرف كننده خشكي صفرا و سودا و تشنگي باز كننده انسداد، خواب آور و ملين بوده و در سردرد و سرفه اي كه از گرمي و خشكي باشد مفيد است. خوردن آن با سركه اشتها آور مي باشد. غذاييت كاهوي پخته بيشتر از خام مي باشد. مصرف زياد ان براي سردمزاجان و نيروي جنسي مضر است.

تخم كاهو:

سرد  و خشك بوده، مخدر و خواب آور مي باشد. براي رفع روماتيسم گرم، آن را نيمكوب كرده و 24 ساعت خيس كنيد و شيره بكشيد و ميل نماييد (جوشاندن لازم ندارد) . خوردن 6 گرم تخم كاهو در روز براي قطع احتلام و كم نمودن شهوت در جواناني كه فرصت ازدواج ندارد مفيد است.

 

 كرفس:

باز كننده انسداد كبد و طحال، تحليل برنده باد و نفخ ، اشتها آور و باز كننده حيض بوده، باعث تقويت نيروي جنسي، تنقيه كليه و مثانه و خرد كردن سنگ مثانه مي شود. در بيماري هاي مفصلي و اكثر بيماري هاي سرد و بلغمي موثر است. اشاميدن آب آن جهت آسم، تنگي نفس سكسكه و سردي احشا مفيد است. آشاميدن آب آن با اب انار و شكر جهت درمان مسموميت مفيد است. مصرف زياد ان در زنان باردار باعث اسيب جنين    مي شود.

 

 گزنه:

لطيف كننده اخلاط لزج، تحليل برنده ورم هاي سخت ، مدرادرار و حيض و شيرو عرق، چاق كننده بدن و باز كننده انسداد كبد و طحال و فم رحم و تنقيه كننده ريه و معده مي باشد. آشاميدن آب پخته آن همراه با ماءالشعير براي بيماريهاي قفسه سينه مانند تنگي نفس و دفع اخلاط لزج و غليظ از ريه ها مفيد است. ضماد كوبيده برگ ان بر بيني باعث قطع خونريزي بيني مي شود.

گشنيز:

آشتها آور خواب آور تسكين دهنده صفرا و تشنگي بوده، در رفع التهاب معده و استفراغ مفيد است. آشاميدن آب آن با سركه و سماق مانع صعود بخارات معده به مغز شده و از بيماريهاي عصبي جلوگيري مي كند. مصرف زياد آن باعث فراموشي و اختلال ذهن و ضعف نيروي جنسي و كاهش خونريزي حيض مي شود. تخم آن مفرح، تقويت كننده مغز و قلب و معده و قابض مي باشد.

نعناع:

در خواص قوي تر از پونه بوده، گرم كننده مفرح، تقويت كننده قلب، رقيق كننده خون غليظ و حل كننده مواد بلغمي و سوداوي مي باشد. اشاميدن عصاره نعنا در نضج و دفع رطوبت هاي ريه و مجاري تنفسي مفيد و جوشانده آن همرا ه با پرسياوشان براي تقويت معده، از بين بردن بادهاي معده و اروغ، كوليت و دفع اقسام كرم شكم مفيد است خوردن اب ان با انار ترش بر طرف كننده سكسكه ، تهوع، استفراغ و اشتها آور مي باشد.



giyahanedarouei.ir


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:مزاج سبزیجات در طب سنتی, ] [ 11:50 ] [ لقمان محمدیان ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 14 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ در جهت آموزش و ترویج پزشکی اسلامی راه ندازی شده است
امکانات وب
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 22
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 22
بازدید ماه : 143
بازدید کل : 91701
تعداد مطالب : 219
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


محکوم کردن توهین به پیامبر

تماس با ما
داستان روزانه